Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
nám na kašel doktroka řekla, že pokud venku nekašle, nedáví se tak můžeme. A dcerka doopravdy nekašlala. Tak to zkus. Pět dní kašel je už dlouho. Já jsem nešla ven tak dva dny, kdy to bylo nejhorší a pak už jo.
Terka kašle jen ve spaní, takže jsem si říkala, že to bude v poho. Chodili jsme ven, tak na 20min. No a dnes jsem šla k Dr., protože v noci kašle až se jí zvedá žaludek a má záněk průdušek a dostala antibiotika. Jinak nemá horečku, ani rýmu a přes den vůbec nekašle..........jen když si lehne ![]()
Ahoj,
pokud nema teplotu, je v kocare (zadna fyzicka namaha) a neni inverze, tak ven v pohode muzete. Rekla bych, ze venku se dycha lip nez doma, kdyz se topi.
Terik
petko, dr malou poslouuchala, a rikala,ze tam nic nema…ale nekdy se mi zda ze kasle jakoby z prudusek…
v nedeli mame jet prave na hory, a bojim se,aby se to tam nezhorsilo
syn ma ted kasel - chycene prudusky a chodit ven nam teda doktorka zakazala … ale myslim ze je to hlavne kvuli te inverzi .....
Ahoj, Ondra byl nachlazený přes Vánoce s teplotami, od začátku ledna chodíme ven (tp už byl bez teplot), ptala jsem se MUDr. jestli můžeme, Ondra spává i 2 hodinky v kočárku, bála jsem se, abych mu ještě nublížila. MUDr. mi řekla, že mu to jenom prospěje. Takže pokud nejsou teploty, ven bych šla. M.
Ahoj, taky bych šla ven, ale jen na malou procházku. Zrovna řeším něco podobného… dcerka má lehký zánět v oušku, je bez teplot a už jsme tři dny doma. Brečí že chce ven, můžu s ní na hodinku zítra ven? Dala bych ji do ouška vatu a samozřejmě teplou čepici.
Taky když máme kašel tak nám doktor řekl, že jestli nemá teplotu tak je to pro něj venku na dýchání lepší než doma.
Pokud chceš, aby na hory byla co nejvíc fit, asi bych možná doma vydržela.
Jinak - kašle bez dalších příznaků nemoci jsou často strašně dlouhodobá záležitost. Moje sestra, máma tří malých dětí, na dědovy poznámky, že „s tím kašlem bys s nima neměla chodit ven“ odpovídá „A to mám bejt s nima zavřená od září do dubna?“
Eva
Chci se zeptat, chodíte s kašlem ven?
Malá má už asi 5 dní kašel, zezačátku jsme ven chodili, pak jsme byli u dr. a ta řekla at jsme doma.
Malá má jen ten kašel, nemá horečku či rýmu.