Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky,
chystáme se na sraz v Praze a tak nás zajímá, jestli některá z vás nemá zkušenosti s cestováním Pendolinem na trase Praha-Ostrava nebo jiná. Kam se kočárky dávají, jak je to s ochotou personálu, zda se něco platí nebo je potřeba zařídit dopředu.
Rychlíkem jsme už jeli a tam cestoval kočárek ve voze úschovy během přepravy což bylo dost náročné. Poradíte? Děkujeme za každou informaci
no my teda pendolinem jeste nejeli ale jeli jsme eurocity (praha-brno) a kocarek jsem mela normalne u sebe a rozlozeny (pokud ti projede pokud ne tak slozeny) a pruvodci uplne uzasni jen prcek cestu zpatky projecel ale to byl unaveny a odmital za kazdou cenu spat
![]()
a i v rychliku jsem mela kocarek normalne u sebe ![]()
enkaL : no asi hodně záleží na jaké trase se jede. my jeli Ostrava-'Č.Budějovice a tam to nešlo . díky!
Ahoj, já jela asi před 3/4 rokem pendolinem z Olomouce do Prahy. Zaplatila jsem si dopředu místo pro matku s dítětem, kde je prý u něj prostor právě na rozložený kočárek, takže dítě můžeš mít v něm a nepřekáží.
Pendolino ovšem nejelo, mělo zpoždění, tak poslali náhradní vlak. Ten místo pro kočárek neměl, ale průvodčí mě u:,–(il do vagónu, kde bylo dost místa, takže prcek byl stejně v kočárku. Dokonce mi vzal tašky, protože jsme procházeli přes 2 vagóny, takže dobrý.
Ahoj,
tak já mám docela čerstvou několikanásobnou zkušenost
Mám malé prcky a bydlíme severně od Prahy a teď mi na pomoc několikrát jela švagrová z Ostravy se synovcem (1,5 roku). Vždy jela Pendolinem a naprosto v pohodě. Dopředu si koupila lístek (je to s místenkou) a vždy si řekla, že chce do vagonu pro matky s dětmi. Jak už psala Pomlenka, je tam prostor na kočárek a dokonce je tam i přebalovací pult. Průvodčí byl vždy naprosto ochotný. Jen když byla špička a byl vlak plný tak to nebylo moc pohodlné, protože synovec nemohl moc běhat… a když bylo poloprázdno, tak si lítal po vlaku a chodil za průvodčíma
Tak jen doporučuju nejezdit v neděli odpoledne do Prahy, případně v pátek odpoledne z Prahy ![]()
Ahoj maminy,
jak jsem pochopila z vašich příspěvků, tak riskovat cestu s kočárem normálním rychlíkem Praha - České Budějovice v pátek nemá cenu ani zkoušet. Jelikož máme všechny babičky v Táboře a auto nevlastníme, tak nás jednou ta cesta vlakem čeká také. Jen jsem se Vás chtěla zeptat jak to funguje. České Dráhy mi na informacích moc informací neposkytli, vždy řekli, že to neví, že musím tam a tam.
Tak se zeptá zkušených cestovatelek ![]()
Alunko já jsem z Tábora a já teda cestuju raději autobusem. Ale ve vlaku co já vím Ti naloží kočárek někam a v místě konce cesty Ti ho zase vyloží takže dítko máš celou dobu na klíně a tak.
Jela jsem několikrát Pendolime Praha-Brno (nebo zpět).
V celém vlaku je jedno jediné místo na kočárek (invalidu).
Je to ve 4. voze, sedadlo 95 (myslím).
Jednou jsme se tam sešly dva kočárky a taky se to dalo.
Průvodčí jsou ochotní, cesta v pohodě.
Doporučuji.
Ovšem zajistěte si předem jízdenku (s místenkou) na tomto kočárkovém místě.
kočárek jsem měla u sebe http://www.deniska.cz/…epage15.html