Prosím poraďte - cesta do Caorle z Prahy

435
29.6.07 12:34

Prosím poraďte - cesta do Caorle z Prahy

Nezávazně na diskuzi, ze Caorle v Itálii je vhodné letovisko pro děti jsme se pro ně také nakonec rozhodli a dneska večer autem frčíme. Zajímalo by mě pokud jste cestovali s mimči ( mým holkám je 1,5 roku) tak jak jste jeli (my pojedeme jako z Prahy), za jak dlouho jste tam byli a jestli mi někdo doporučíte vhodnou benzínku na přebalení, nějakou tu ranní hygienu a tak. Chystáme se na noc, tak doufám že to všechno proběhne tak jak má:-) předem díky moc za info :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
29.6.07 13:11

Ahojky
my se do Caorle taky chystáme /pokud vše klapne/. Moc o cestě nevím, nebudu řídit. Jedeme ze Znojma na Vídeň. Přítel tvrdí, že pokud nebudou zácpy, tak jsme tam tak za 5-6 hodin. Nedávno to jel bez nás a bylo to tak. Vím, že po rakousku jsou na benzinách všude slušné toalety, v itálii nevím.
Nevím jak moc jsem ti pomohla. Kdyby byl přítel doma, poradila bych víc. Dej pak vědět jak moc se vám tam líbilo. Já si tuhle našla webovou kameru pláže v Caorle a bylo tam dost plno. Jinak přítel taky tvrdil, že pro děti je to tam ráj.
Pěknou dovolenou a příjemnou cestu,
přeje mava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
29.6.07 13:19

caorle

Ahojky,já asi taky neporadím do Caorle jedem letos poprvé .První zastávkou bude Monfalcone týden následně na týden přejezd do Caorle .Taky jsem slyšela ,že je to tam pro děti moc fajn .Ale udivilo mě těch 5-6 hodin ,švagr nás děsí 12 hodinama jenom do toho Monfalcone .Počítám ,že ač pojedem v noci i tak se asi zaseknem na Rakouských hranicích.Vůbec si nedovedu představit ,jak budu děti budit v noci aby se trochu protáhli ,malá odmítá plínu a v noci se občas počůrá ,tak tu budit budemm muset určitě .A vůbec mě děsí celá cesta po dálnici ..brr …Slušná předcestovní horečka co??

Štastnou cestu Martino a at se Vám tam líbí:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
29.6.07 13:22

Přítel těch 5-6 hodin je sám a bez zastávky. Nebylo to ještě v sezóně, dálnice byla skoro prázdná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
29.6.07 13:36

My jsme v Caorle byli pred tremi lety, male bylo 15.m. Ale se zastavkami moc neporadim, protoze jsem neridila, muj manza cestovani tim smerem zna dobre, takze to vedl on. Zastavili jsme v Mikulove, kde jsme dobrali plnou nadrz (jsme z Brna). Pak jsme staveli na velke benzince nekde v Rakousku (bliz k Italskym hranicicm, nez se vjizdelo do hornate oblesti), kde jsme malou vzbudili a tam se protahla. JInak kdyz se chtelo curat nam, tak jsme staveli na kde jakem odpocivadle. V Italii jsou odpocivadla blba, lepsi je stavet na benzinkach. Odpocivadlo jsou jen takove pidi obloucky na dalnici, vypustit dite je tam risk a o zpetnem napojeni na dalnici nemuze byt ani rec. V Rakousku jsou odpocivadla vyrazne lepsi. :( Rozhodne jsme nejeli 12h, to jsme jeli az do Toskanska rok na to. Do Caorle to bylo z Brna tak max 8h s prestavkama. Zacpy jsme v noci na dalnici nemely, ale jeli jsme po sezone!! Co se tyce prebalovani, tak mala mela jednu plinu na noc, prebalila jsem ji nekde na benzince, ale v aute. Rano byla na Sunaru, vezla jsem si termosku s horkou vodou a rano ji udelala do flasky Sunar. Jo a manza s sebou mel lahev ledove kavy…aby neusnul. Odridil to v pohode cele sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
29.6.07 13:41

V Italii jsem sice byla nekolikrat ,ale v Caorle nikdy, ale kolega mi rikal, ze je to tam fakt super - akorat si tam clovek nepripada jak ov Italii, ale spise v Cesku, nebot tam jezdi hodne Cechu a take je tam docela dost lidi jak ve meste tak na plazi :-(
Pro deti je to tam pry fakt super - tedy on mel trochu starsi dite a prvni co se v italstine naucilo bylo „salla gioci“ :-) Takze opravdu to tam je pro deti raj - akorat rodice (hlavne tech starsich deti) je musi trochu krotit, aby vsechno kapesne nepadlo na atrakce :-)
Z Prahy bych asi jela: Praha - Salzburg - Villach - Tarvisio - Udine myslim, ze je to sjezd S.Stino di Livenza. No tech 5-6 hodin my prijde hrozne malo. Ja jsem tedy jezdila trochu jizneji (Rimini, Milano Marittina, San Marino), ale jezdili jsme to minimalne kolem 10-12 hodin. A to jsme jezdili v noci, aby nebyl tak velky provoz a take takove horko :-)
Ohledne tech bezinek nevim - ja jsem v te dobe mimi nemela, ale co si pamatuji, tak jak v Rakousku, tak i Italii bylo wc na benzinach ciste a fakt i super vybavene - dokonce tam meli prebalovaky ci specialni mistnosti pro matky s detmi - takze mylsim, ze to nebude problem.
Preji stastnou cestu.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
29.6.07 14:31

Díky moc

Tak děkuju moc za rady. Jsem na to sama zvedava, taky budu rada kdyz budou holky spat. Pres den v aute hrozne jeci a tak doufam, ze budou pres noc spat i kdyz s tim nemame zadny zkusenosti. V cestovce rikali z Brna tak 8-9 hodin, takze uvidime. Pak dam vedet, jake to bylo:-) M. a jeste jednou Ď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
29.6.07 16:07

Já tuhle cestu úplně přesně neznám, ale z našich zkušeností cestování do Benátek bych doporučovala dělat přestávky hlavně v Rakousku, tam nabrat benzín a odpočinout si, protože ten rozdíl mezi kvalitou odpočívadel i benzínek v A a v I mi příjde dost zá:,–(ní. I benzín si myslím, že je výhodnější vzít ještě v Rakousku. Každopádně přeju krásnou šťastnou cestu a ať se vám tam líbí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
29.6.07 17:25

Ahojky, do Caorle jezdíme už 9 let. Cesta je v poho, pořád po dálnici, pak kousek po normoš cestě ale všechno je značené. Tankovat je lepší v Rakousku, výjde to levněji. Zastávka je fajn u Graz. Cesta nám trvá z Mikulova pohodovým tempem asi 10 hodin. Počítej, že v Itálii budete platit dálnici cca 13 Eur. Šťastnou a pohodovou cestu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí