S koutkem do školky?

72
9.10.13 08:14

S koutkem do školky?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat.Zda může jít dítě do školky s koutkem, který má už asi pátý nebo šestý den?
Děkuji za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1702
9.10.13 08:19

@jancaaa Ahoj,koutek není infekční, takže klidně může. Jako malá jsem na to trpěla hodně a nikdy kvůli tomu nezameškala školku ani školu. To bych víc než půl docházky byla doma jen kvůli tomuto :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
9.10.13 08:25

Děkuji za odpověď. No právě! Malá na to taky trpí. Né teda na opary, ale na koutky. Udělal se jí v pátek, jak se po školce doma vyspala, tak se sním už vzbudila. Nechala jsem si jí pro jistotu v pondělí a úterý doma, ale dneska už to nešlo. Ráno jí samozřejmě při číštění zubů prasknul. Učitelka ve školce mi nejdříve říkala, jestli nemám možnost si jí ještě nechat doma. Nakonec jí teda vzala, ale moc se netvářila. 8o
Naše malá na koutky trpí docela často, snad při každé změně počasí :zed: to bych pak kvůli koutkům nemohla ani pracovat…chjo
Doktor mi řekl, že pokud se někdo po ní nenapije, nic se nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
9.10.13 08:27

@jancaaa Přesně tak, musí mít vlastní skleničku a příbory a infekční to jinak není. Taky bych kvůli tomu doma nebyla 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
9.10.13 08:30

A tys ji na to upozorňovala nebo si toho všimla sama? kvůli,,blbému" koutku že ji nechtěla vzít?? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
9.10.13 08:30
@blumen píše:
@jancaaa Přesně tak, musí mít vlastní skleničku a příbory a infekční to jinak není. Taky bych kvůli tomu doma nebyla 8o

No a skleničku a příbory mají ve školce přece každý svoje se svým obrázkem. Což ona vše ví, tak by neměl být problém…Ještě že ráno tam byla ta hodnější paní učitelka. Páč kdyby tam byla ta co vždycky (přísnější) musela bych jí odvést domů :? Tak uvidíme co mi řeknou odpoledne a jak to bude zítra ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
9.10.13 08:31

Jsou to blázni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
9.10.13 08:33
@MickyG píše:
A tys ji na to upozorňovala nebo si toho všimla sama? kvůli,,blbému" koutku že ji nechtěla vzít?? :roll:

Naše malá vůbec školku blbě snáší. Každé ráno je brekot! Od 6:30 mi dneska už malá brečela, že do školky nechce. Vysvětlila jsem jí, že musí. Šla jsem jí odvést a učitelka mi říká, že má nějakou rýmu. Na to jsem jí řekla, že jí teče z nosu páč už 2hodiny brečí. A pak si všimla koutku a říkala, jestli si jí nemůžu nechat doma, když není ve své kůži.
Divím se, že si nějakého snoplíku všimla teď, protože první 2 týdny co nastoupila do školky měla rýmu v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
9.10.13 08:33

@jancaaa tak určitě bych si to nenechala líbit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
9.10.13 08:34
@blumen píše:
Jsou to blázni.

:roll: :roll: :roll: je to tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.10.13 08:46

Taky bych to neřešila… Dáváš jí Béčko? A třeba kvasnicové polévky, pomazánky… Kde je vitamín B. Malý má koutek vždycky po každé nemoci a tohle mu pomáhá.

Jinak pro zajímavost - nám říkala paní učitelka ve školce, že nemá žádnou oporu v zákoně pro to, aby ráno nevzala např. kašlající dítě. Že není doktor a tudíž nemá nárok hodnotit, co je ještě dobrý a co už blbý kašel, rýma… Že jako pak ve třídě může vzít dítě, změřit mu teplotu a když má, tak zavolat mamince, ať si pro něho přijde. Nebo by se jí muselo vyloženě mezi dveřma třeba poblít - prostě nějaký akutní stav. A že kdyby ho nevzala, tak může mít z toho problémy. Čímž samozřejmě apelovala na soudnost rodičů, ne že by nás naváděla, že tam máme vodit nemocné děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85336
9.10.13 08:49

Já na koutky trpěla a až když jsem začala brát pravidelněji vitamín B2, tak mi zmizely, už jsem je neměla aspoň půl roku! Ale nevím, zda se to doporučuje i u dětí, to je lepší se zeptat pediatra nebo ho doplňovat přírodní cestou. A namazat mastičkou s konopím, to mi hned do dvou dnů zmizí. Ale jak říkám, nevím, zda je to úplně vhodné u malých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
9.10.13 08:52

Tak pokud vím, ale možná se pletu…tak "koutky, tedy takové ty prasklinky v koutku pusy, je známkou nedostatku vitamínu B…ale to mi říkala máma, taky jsem na to trpěla…infekční to fakt není :mrgreen: možná bych pohledala na netu, vytiskla a donesla papír s info p. učitelce…té druhé…
Jinak Béčko je v celozrném pečivu a maximum je v droždí…pokud bys dostala do dcery každý den kousek (stačí kulička droždí velikosti hrášku) třeba promíchat s pomazánkou…rozpustit do polívky, omáčky…malinko, aby to necítila…tak by koutky měly zmizet…

• Citovat
  • Upravit
72
9.10.13 08:52
@Angua píše:
Taky bych to neřešila… Dáváš jí Béčko? A třeba kvasnicové polévky, pomazánky… Kde je vitamín B. Malý má koutek vždycky po každé nemoci a tohle mu pomáhá.Jinak pro zajímavost - nám říkala paní učitelka ve školce, že nemá žádnou oporu v zákoně pro to, aby ráno nevzala např. kašlající dítě. Že není doktor a tudíž nemá nárok hodnotit, co je ještě dobrý a co už blbý kašel, rýma… Že jako pak ve třídě může vzít dítě, změřit mu teplotu a když má, tak zavolat mamince, ať si pro něho přijde. Nebo by se jí muselo vyloženě mezi dveřma třeba poblít - prostě nějaký akutní stav. A že kdyby ho nevzala, tak může mít z toho problémy. Čímž samozřejmě apelovala na soudnost rodičů, ne že by nás naváděla, že tam máme vodit nemocné děti :lol:

Já osobně bych taky nějaký koutek neřešila. Nechala jsem jí 2 dny doma, ale i to bylo zbytečné, byla v maximální pohodě. A dospělí si přece taky nebere nemocenskou s každým oparem apod. a chodí do práce.
Kdybych tohle řekla učitelce, která je zároveň i zástupkyní školky a dost přísná, poslala by mě někam. Stejně tak, jako jsem se sní nedohádala o nástupu dcery do školky. Mohla nastoupit až od 21.9.na každý den. Dokud neměla přesně 3roky mohla jen na 5 dní v měsíci. A to jsem volala i na ministerstvo a tam mi potvrdili, že to tak není. Ale s učitelkou jsem se nedohádala ani za nic…Ale děkuji za tip, možná to někdy použiju
;) Každopádně je to logické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.13 08:54

Taky jsem na to jako malá trpěla, do školky ji normálně pošli a jak už někdo psal, dej jí vlastní příbory, hrníček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin