Ztracené dítě v MHD

4367
3.10.13 17:48

Ztracené dítě v MHD

Minulý týden v pátek jsem jela busem MHD a ráda sedám na tu jednosedačku u řidiče. A ozvala se mu vysílačka, že se v Modřanech ztratil asi 10. letý chlapec+popis oblečení.
Tak jsem si říkala, že naštěstí to není žádný mrňousek a že se určitě najde.

No a dneska jsem jela kolem poledne z práce a opět se z vysílačky ozvalo-prosíme pomoc po ztraceném dítěti a tentokrát to byl chlapeček, který cestoval se školkou. Myslím, že to bylo někde u Smíchovského nádraží. Tak si neumíte představit, jak jsem ztuhla. Zrovna jsem jela pro dceru do školky. A než jsem vystupovala, tak se ozvala vysílačka, že se chlapeček našel :potlesk:
Obrovsky jsem si oddechla a tak jsem přemýšlela-učitelky z MŠ se asi budou muset přiznat rodičům, že klučinu na chvíli /?/ ztratily, protože kluk o tom nepomlčí. A jak byste reagovali?
Já nevím, jako první by mě napadlo dceru nikam MHD se školkou nepouštět, ale na druhou stranu by ji po takovém šoku hlídali možná víc. Každopádně jsem se k jiné neagresivní reakci nedopracovala. Rozhodně by to byl šok a možná i s pozdějšími následky-co se mohlo všechno stát a jak se to vůbec mohlo stát :pocitac:
Každopádně přeju si, ať se nám děti vrací vždy v pořádku ať jdou či jedou kamkoli :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
3.10.13 17:51

@Halamka udělala bych brajgl jako sviňa. Jak si může učitelka mš dovoli ztratit dítě 8o neskutečný.. u nás je pokaždé počítaj, děcka seřazený po 2, jak nastupujou, mají přesné instrukce, kam a jak, a učitelka stojí tak, aby nebylo možné dveře zavřít dřív, než má všechny spočítané a na svém místě. To samé výstup.. twl, to je hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
3.10.13 17:54

Tak jak tak potkávám školky na vycházce městem, tak se nedivím… jedna jde vpředu nebo vprostřed a druhá vedle ní anebo kousek za ní a poslední jdou asi 2-3 dvojičky dětí 8o :cert:

kdyby ty poslední dvojičky odešly, tak si určitě nevšimnou :twisted:

• Citovat
  • Upravit
1865
3.10.13 18:07

To byl nedávno stejný případ, který proběhl tiskem. Po sídlišti se toulala tříletá holčička a plakala. Někdo jí našel, odvedl na policii a tam nějak zjistili totožnost otce. Kontaktovali ho, aby si pro dceru přijel. Otec vyšokovaný přijel a nechápal, protože dcerka měla být ve školce, kam jí ráno odvedl. Paní učitelky jí nějak ztratily na procházce a evidentně to nezjistily, protože jí nikdo nehledal.

No mě tohle někdo udělat u kluka, tak bych je snad zažalovala. Samozřejmě bych ihned změnila školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
3.10.13 18:16

@Manticora

tyjo, takže je to možné :?

• Citovat
  • Upravit
1521
3.10.13 18:16
@Manticora píše:
To byl nedávno stejný případ, který proběhl tiskem. Po sídlišti se toulala tříletá holčička a plakala. Někdo jí našel, odvedl na policii a tam nějak zjistili totožnost otce. Kontaktovali ho, aby si pro dceru přijel. Otec vyšokovaný přijel a nechápal, protože dcerka měla být ve školce, kam jí ráno odvedl. Paní učitelky jí nějak ztratily na procházce a evidentně to nezjistily, protože jí nikdo nehledal.No mě tohle někdo udělat u kluka, tak bych je snad zažalovala. Samozřejmě bych ihned změnila školku.

twl mně je špatně jenom to čtu. Chudáček malý 8o I ten velký teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
3.10.13 18:19

Tak my jsme jeli v červnu s 20 dětma (2,5-4 roky) do ZOO…tři učitelky + jedna maminka, co se uvolila jet s námi (vzala si na to volno v práci!)a i tak to byl mazec…děcka reflexní vestičky…pořád počítat…naštěstí jsme měli svůj autobus, který nás vezl tam i zpátky…MHD..NIKDY…

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
3.10.13 18:20

@Manticora
tak to je mazec. Tady zas je jedna školka, kde děti opakovaně odpoledne odešly ze zahrady, učky krafaly. Nedaleko je řeka 8o 8o. Takže tam jsem nešla k zápisu ani náhodou…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
3.10.13 18:21

Moje babicka zapomnela v Praze v tramvaji sveho tehdy trileteho brachu. Nasel se :) Neumim si to predstavit, zazit tu beznadej, ze je moje dite buhvi kde. A nemusi byt ani moje, co teprve z pozice ucitelky nebo chuvy? Brachovo ucitelka ze stredni mela syna, byly mu ctyri roky. Se skolkou prechazeli ctyrproudou silnici I/13, kde chodci nemaji co delat. Primo nad nimi byla lavka pro pesi. Auto, ktere vyjelo zpoza mirne zatacky, nestihlo zabrzdit a narvalo to do toho kluciny, na miste mrtvy. Prěstavam mit duveru v tyhle instituce. :((

Příspěvek upraven 03.10.13 v 18:31

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
3.10.13 18:22

@Jitka1976
takhle to dělalali u synovce ve školce taky, na nějaké náročnější akce jako výlety poprosili rodiče nebo prarodiče. Docela to mělo takhle úspěch.

• Citovat
  • Upravit
K-Black
3.10.13 18:24

Já jsem už kolikrát dělala dobrovolníka rodiče na výletech, ať už ve školkách nebo školách, a je to psycho jako prase, i když jsou dětičky hodný ale může se zakoukat :roll: no děs.

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
3.10.13 18:25

@stazinka09 Určitě…vždycky se někdo najde, kdo jede s námi…víc očí, víc vidí…V Praze jsme MHD jezdili, ale to jsem měla velké děti…i tak vždycky někdo zakopl na schodech do tramvaje nebo eskalátorech…čím jsem starší, tím víc se bojím…MHD už ne…

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
3.10.13 18:28

A i rodiče si raději zaplatí za výlet o 100-200Kč víc za ten „luxus“ vlastního autobusu…odvoz tam a zpátky…v pohodlí, bezpečí, žádné mrznutí na zastávce MHD…

• Citovat
  • Upravit
zichisek
3.10.13 18:53

My teda s dětma z miniškolky jezdíme MHD - autobusem do solné jeskyně, tramvají do divadla, metrem na různé výlety a i vlakem.Ale na 8 dětí jsme 3 učitelky. Děti mají reflexní vestičky, na nich název školičky+telefonní číslo. Vždy jde jedna první, jedna pomáhá dětem a poslední, která hlídá, jestli jsou všichni na svém místě a nikde nic nezůstalo.
V Ostravě jsme jezdili s 25 dětma ze státní školky a to byl celkem masakr.
Můj muž potkává školky v buse často a vždy kroutí hlavou, jak se jim děti rozutečou po celém busu, to vůbec nemůžou mít přehled :roll:

• Citovat
  • Upravit
6024
3.10.13 18:56

To je sila! Ale asi vas nepotesim. U nas je skolka co chodi casto na hriste do verejneho parku.
K ucitelce prisla holcicka (4-5let) ze potrebuje curat. Ucitelky byly 2! A v klidu ji poslaly SAMOTNOU parkem na wc! Plno bezdomovcu, u hriste jezirko… Desny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin