Ztracené dítě v MHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
3.10.13 20:02

@blecha72 twl, tak to by mě v tu chvíli asi švihlo.. no štěstí, že to takhle dopadlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.10.13 20:04

@stazinka09 myslim ze je dulezite, kdyz to delám tak dlouho, že mi nepripadaji deti jako otravny hmyz… :lol: jako otravný hmyz mě připadaly některé maminky už po měsici práce ve školství :* :D
Ale s těma prodavačkama máš pravdu–taky takové znám :think: jestě že hned vedle na pokladně sedi ta usměvavá :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
3.10.13 20:06
@emino píše:
Vidim že je tady veeeelká skupina velni chytrych Matek, které všechno znaji a vědi nejlepe…vedle takových jsme my neschopne učitelky uplné hňupky a nuly :roll: :roll: :roll:
Nechapu jak muže praci se skupinou 25 déti posuzovat někdo, kdo má třeba problém zvladnout svoje 2-3 doma. Děti si neumi samy utřit zadek a sopel až do 6 let, musíme je naučit obracet oblečení z rubu na líc, jist přiborem… :pankac: :pankac: ale pořád jsme krávy, které je nutí spát když nechtějí, nutíme ji jist hnusné věci nebo je volně chodit po městě a HLAVNĚ nejvic milujeme cestování MHD! Proto s nimi stale nekam lezeme, přestože rodiče o to vubec nestoji… :nevim:
Milá děvčata---vaše děti miluju---ale tady ty přechytralé MATKY ROKU bych kolikrat nejraději nakopala do… :oops: :oops: 8)Nejlepší je když si to pujdete zkusit, když je to tak samozřejmé :think: a nebo si ty svoje děcka nechate doma až do 20 :mavam: :cert:

twl, Tebe mít ve školce jako učitelku, tak Tě nakopu takovým způsobem, že se nezastavíš. Už jen za tenhle výjev. Naše učitelky měly ve 2 na starost 25 dětí a nikdy se jim žádné nezatoulalo, protože na ně dávaly majzla. A samože pokud to šlo, jezdili rodiče jako dobrovolníci na výlety a pomáhali. neexistuje omluva proto, že učitelka někde nechá malé dítě.

Příspěvek upraven 03.10.13 v 20:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
3.10.13 20:08

@emino

a co mám chválit, když je takhle denodenně na městě potkávám…

Jinak znám taky učitelky, co by se pro děti rozkrájely, nemůžu si ani u jednoho svého školkou vychovaného dítěte stěžovat vůbec na nic, ale tyhle vycházky 25 děti + 2 učitelky bavící se spolu?

Chválim Tebe za příkladný přístup ke své práci!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
72725
3.10.13 20:11
@emino píše:
Jinak jsem ostatně narazila na několik kolegyn, které si poradnou kritiku opravnene zaslouzi a ja sama bych je jako rodič roznesla na kopytech. nekdo by to delat opravdu neměl :nevim:
Ale u nas ve skolce byly kolegyne dokonale a klidne bych jim vlastni dite sverila! A to je co rict, protoze jako matka jsem taky narocna!Mam 3 deti a vsechny mely ve skolce uraz nebo se jedno ztratilo na vylete, ale prezily to a jako ucitelka mam proste vic pochopeni.
Kazdopadne si jeden zlomil ruku a druhy se ztratil na vanočnich trzich a treti vyrazil zub… I kdyz si hrali jen sami doma nebo jsem je drzela za ruku. :jazyk:
Asi je zbytečné se rozčilovat a lepši je na takoveto diskuze vubec nechodit :mavam: :hug:

mmchdm, jak můžeš srovnávat úrazy s tím, že někdo někde zapomene dítě? můj mi taky přišel omlácený jak kuželka, jednou s málem vypíchnutým okem a pod, jenže to je něco kapánek jiného. Když učitelka řekne nelez tam a on to stejně udělá, tak se není čemu divit. Za nic takového jsem se nikdy nezlobila, ale ztratit mi dítě, tak se neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
3.10.13 20:12

Stane se. Vynadala bych dítěti, že se má držet houfu a poslouchat učitelku. Jedna věc je můj strach, druhá věc výchova. Dítě se neztratí jen tak, většinou se courá, nekouká… Já čtyřletého neškolkáčka učím, že pokud by zůstal na zastávce, ať nikam nechodí, že pro něj dojdu a kdyby zůstal v buse/tram/metru, tak ať vystoupí příští zastávku a počká, že dojdu.
Učitelkám ten houf malých děcek nezávidím, protože v Praze v mhd je to ve špičce fakt masakr.

• Citovat
  • Upravit
456
3.10.13 20:14

@martina. Pokud by jsi byla bystrá, všimla by sis, že jsem nijak neomlouvala to, že ditě v autobuse ztratily.
Měla jsi štěsti, jestli jsi narazila na školku kde to tak super zvladaji a s vaši pomoci! :palec: :palec:
Tvoje první věta mě vůbec neuráži, protože při pohledu na gramatiku vím s kým mám to dočinění :P papapa…jdu si čist knižku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@ivik21 píše:
@emino

a co mám chválit, když je takhle denodenně na městě potkávám…

Jinak znám taky učitelky, co by se pro děti rozkrájely, nemůžu si ani u jednoho svého školkou vychovaného dítěte stěžovat vůbec na nic, ale tyhle vycházky 25 děti + 2 učitelky bavící se spolu?

Chválim Tebe za příkladný přístup ke své práci!!! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

mám kousek od domu školku.. 2 učitelky, cca 20 dětí, věk 2-6 let, učitelky jdou jako poslední, krafou, děti klidně vlítnou do přechodu, nebo přejdou přes ulici, aniž by se zastavily a pod.. a učitelkám je to naprosto šumák. Co je jim platná fosforová vesta, když nejde jedna na začátku, aby je u přechodu přes 4proudovku zarazila, že mají zastavit.. někdy tu jsou fakt „super“ situace, protože silnice hodně frekventovaná. Už jsem i viděla, že řidič zastavil, bílej jak stěna, bo mu tam děcka vlítly a učitelka na něj začala držkovat, že se snad nic tak hrozného nestalo :pocitac:

Příspěvek upraven 03.10.13 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@emino píše: @martina. Pokud by jsi byla bystrá, všimla by sis, že jsem nijak neomlouvala to, že ditě v autobuse ztratily.
Měla jsi štěsti, jestli jsi narazila na školku kde to tak super zvladaji a s vaši pomoci! :palec: :palec:
Tvoje první věta mě vůbec neuráži, protože při pohledu na gramatiku vím s kým mám to dočinění :P papapa…jdu si čist knižku :mavam:

jdi si radši číst, tam budeš užitečnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.10.13 20:19

@Jitka1976 Neříkám, že to je lehká prác, osobně bych ji dělat nemohla-moje nervy by to nedaly ani náhodou, ale co se zrovna této školky týče, tak tam to paní učitelky vůbec neřeší(nebo před dvěma lety neřešily) děti se jim tam rvaly, lítaly bez čepic(v mínus 15ti), lezly přez plot k řece a oni na slunku klabosí :zed: děti je začaly zajímat až když je svolávaly na oběd :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
3.10.13 20:19

Jo, jak to vím? No, bydlela jsem naproti a z druhého patra bylo dost dobře vidět na školkovou zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
3.10.13 20:21

Ještě bych se děvčata važně v dobrém rozloučila, v realném životě mam na sebe naštěsti dostatek dobré zpětné vazby od rodiču mych deti. a některé neschpné a nezodpovědné kolegyně obhajovat nechci.
Jen jsem prostě chtěla přispěvkem dosáhnout trošku empatie od maminek, že to važně vubec ve skolce neni jednoduche aby byli vsichni spokojení- deti, rodice i ucitelky :think:
Preju hezky večer :mavam: :hug: :hug: a… Omlouvám se pokud jsem se nekoho dotkla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
3.10.13 20:30
@emino píše:
@stazinka09 myslim ze je dulezite, kdyz to delám tak dlouho, že mi nepripadaji deti jako otravny hmyz… :lol: jako otravný hmyz mě připadaly některé maminky už po měsici práce ve školství :* :D
Ale s těma prodavačkama máš pravdu–taky takové znám :think: jestě že hned vedle na pokladně sedi ta usměvavá :dance:

tak promiň, ale po měsíci to je diagnóza a vůbec se nedivím, že máš s rodiči problém, s tímhle nastavením. Vaše školka nedeklaruje spolupráci rodič- zařízení (učitelka)??? To už je běžná norma a znak profesionality. :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
5724
3.10.13 20:35

Taky jsem zažila jednu příhodu, asi před měsícem. Jela jsem busem na okraji Prahy (Praha 9), a nastoupilo asi 15 dětí ve věku kolem 6ti let. Na ně dvě učitelky, mladé, evidentně bezdětné, no to samo o sobě.. Ale děti se jim rozprchly po celém autobuse. V autobuse jsme krom nich jeli jen ve třech. Učitelky spolu klábosily pár zastávek, pak na jedné zavolaly na celý bus „děti, vysupujeme“. Děti vystoupily předníma a prostředníma dveřma. A ejhle, u zadních dveří se zapomněli 3 malí kluci, asi hráli nějakou hru. Najednou si toho všimli, letěli přes celý bus říct řidiči, že jim utekla škola, ať jim zastaví. Ten je ale dovezl na další zastávku, přece nezastaví někde na silnici, to je jasný. Nicméně ti kluci se rozběhli na tu předchozí zastávku sami jen tak. Aspoň, že byli tři, a že tam vedl chodník. Snad se jim nic nestalo. Ale nedohlédnout na děti, jestli vystoupily všichni, to je mazec. Evidentně podcenily situaci, že v buse skoro nikdo není.
Já seděla vepředu u řidiče, syna na klíně, a když jsem slyšela ty kluky u řidiče, a pak je viděla utíkat, přeběhl mi mráz po zádech. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
3.10.13 20:37

@Uju To je bohužel realita cca 90% školek a pobytu na zahradě…lavička a klábosení…v lepším případě aspoň v hloučku procházejí zahradou, když už krafou…
Byly chvíle, kdy jsem svoji ex ředitelku a kolegyni v jednom (14 let spolu na třídě) fakt nenáviděla…jak ta po nás šlapala…takovou školu, co mi dala, mi nedá ani deset let studia na VŠ…jednou jsem jí i práskla dveřma…
Její oblíbená věta byla: „Chceš si u dětí odpočinout? Tak si k nim sedni na pískoviště a stav bábovky!“ Žádná lavička! Žádné vykecávání…naše školka byla obklopená třema panelákama…8 pater…těch očí každý den… 8o jako pod mikroskopem…naučila mě fakt maximum, co znám, znám díky ní…jak pracovat s dětmi, jak komunikovat s rodiči, jak měnit hlas a tím zaujmout děcka…jak být kreativní, mít přehled o třídě a předvídat situace…moje škola života, doslova…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin