Dětská skupina - provozuje někdo?

471
5.10.13 09:54

Dětská skupina - provozuje někdo?

Dobrý den,

snažím se probírat legislativou týkající se dětských skupin, ale nejsem si jistá, zda jsem našla všechny relevantní informace. Vím, že díky pádu vlády nevejde v platnost zákon, který by měl dětskou skupinu legislativně upravovat. Nicméně nikde se mi nepodařilo najít, zda je možné dětskou skupinu provozovat již nyní, víceméně bez tohoto právního rámce, jako např. firemní MŠ. Provozujete někdo? Nebo navštěvují vaše děti nějakou takovou školku/hlídání? Děkuji za odpovědi.
 Batist

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8417
28.4.14 22:08

Obnovuji tema, nemate nekdo nejake informace k detske skupine, popripade zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
28.4.14 22:12

Myslim, ze jeste neproslo pres parlament, nebylo ani jednano. Ale snad jsem nekde cetla, ze je to letos v planu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1754
29.4.14 07:45

Posledni zpravu mam z lonska, kdy mi na hygiene rekli, ze pres ne to neprojde, protoze to neschvalil parlament. Nedavno se mluvilo o tom, ze to jde zpatky do parlamentu. Nicmene tech pokusu, aby parlament schvalil nejakou fornu hlidani deti bylo uz nekolik a vzdy skoncilo jen u reci. Takze neverim tomu, ze by detske skupiny byly v blizke dobe schvaleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2436
29.4.14 09:13

Tak parlamentem to už znovu prošlo, pokud mám správné info, ale definitivně schválené to ještě není. Mluvilo a psalo se o tom, že by dětské skupiny mohly začít fungovat už od nadcházejícího podzimu, ale taky tomu moc nevěřím.
Jinak souhrn aktuálních info je tady:
 http://www.mpsv.cz/cs/13500

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8417
29.4.14 12:02

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.4.17 12:37

Zdravim vsechny maminky. Chci vas poprosit o radu a nazor, jak by jste se v dane situaci zachovaly. Anonym z duvodu citliveho tematu a nechci aby me nekdo v praci poznal.
V praci mame detskou skupinu, kam muzou zaměstnanci dat na hlidani sve dite. Syn tam zacal na zvykacku chodit kdyz mu byli 2 roky. Prvnich 14 dni tam hodne brecel a nechtel tam byt beze me. Je tam jedna strasi pa ni ucitelka, ktera mi uz v te dobe davala najevo ze je to hrozne, jak tam brece, ze tohle se jim jeste nestalo, ( maji tam hodne deti, presne nevim ale asi kolem 30 deti ve veku od pul roku do 5 let, ne kazdy den, ruzne se jim to tam strida)byla dost neprijemna a na syna hodne odmerena. Neresila jsem to. Syn si casem zvyknul a chodi tam 1× tydne. Ne ze by se tam vylozene tesil ale jde tam v pohode. Ted uz mu budou 3 roky a je mi posledni dobou smutno z toho, co mi o skolce vypravi. Ze na nej pani ucitelka krici, to mi rika hodne casto. Kdyz jsem se bavila s jinou ucitelkou jestli je tam syn hodny, ze doma mi povidal ze pani ucitelka kricela, tak mi rikala ze syn se tam chova uzasne a ze je moc sikovnej na svuj vek. Dnes mi zase napriklad rikal ze kdyz ma ve skolce zařízlé spodary a teplaky, tak rikal pani ucitelce aby mu to narovnala a ona mu to nenarovna.On sam si to jeste neumi poradne srovnat. Vim ze je to treba kravina, ale mrzi chovani strasi pani ucitelky k memu synovi. Vim ze nesnasi kdyz ma zarizle teplaky. Kdyz s manzelem pro syna chodime do skolky tak je videt ze ho starsi pani ucitelky nema rada. Proste s nim mluvi osklive. I manzel si toho vsiml. Resim kraviny a trapim se zbytecne? Nebo by jste to nejak resili. Nikdo po ni nechce aby byl syn jeji oblibenec, ale zaroven nechci aby mel ze skolky pak nejake trauma. Dekuji za nazory, zakladatelka Lucie

• Citovat
  • Upravit
23
4.6.18 20:31

Škoda, že váš příspěvek už přes rok starý. jak ste vyřešili situaci? my měli syna od ledna v jedné školce a jak píšete a paradoxně to byla také starší učitelka od které to vše asi vzniklo. syn do školky vyloženě nechtěl, každou chvíli nám volali ať si pro něj přijdem (z brečení se pozvracel) a že není schopen tam být, jakš takš přežil do oběda, přestože druhý týden v lednu už tam i spinkal. najednou z ničeho nic od pí učitelky, že je vše špatně, od druhé, že je vše v pořádku. a přímo nám diktovali, na jak dlouho je to pro syna vhodné tam být a spát ho tam pak už nechtěli nechat. pokud bych odmítla „jejich rady k adaptaci“ tak si nedovedu představit, jaké peklo by mu tam z pobytu dělali. jelikož jsme ji měli i daleko, tak přehlášení do jiné bylo naší prioritou. naštěstí se nám podařilo již v dubnu přejít do nové školky a vše naprosto v pořádku (kromě spaní-nespíme), syn od tramvaje utíká aby tam byl dříve než já, hrozně moc se naučil za ten měsíc (víc než v předchozí za 3 měsíce). je to o přístupu pí učitelek. takže za mě pokud máte možnost a nejste spokojeni, nebát se změny. v našem případě jsem si říkala, že horší to být nemůže.

co se týče, zařízlých tepláků :D apod. tak asi většinou si moc nevšímají, aspoň co tak slyším, tak dítě má být samostatné. dopomáhají s oblíkáním ven-taky jen někde. v původní školce údajně občas nějaké dítě šlo ven v bačkůrkách. u kamarádky chtějí dokonce po 3 letým dítěti, aby se umělo po kakání utřít.

každopádně jestli se tu objeví někdo kdo má dítko v dětské skupině, ktero zřídil zaměstnavatel, jak to tam chodí. máme přislíbeno, že by na založení mohl zaměstnavatel začít v příštím roce pracovat… a tak by mě zajímalo, jak to chodí. pokud by nám syn opravdu ve školce prostě nespal, zda by bylo možné ho ve školce vyzvednout po obědě a na odpoledne dát do dětské skupiny (bez spaní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin