Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já jsem to pochopila tak, že chlapec byl doteď např. v dětském domově a vrací se zpět k matce. Myslím si, že jednou z podmínek návratu je, aby dítě mělo „svůj koutek“.
Napadá mě opravdu jen oddělit místnost závěsem ![]()
Ahojda, jak pisi devcata-zadne nepotrebuje. Me ditko, v pondeli 8let, si zeprve ted zacina zalezat do sveho pokoje a to jen s kamarady. Vetsina malych deti stejne chce byt s dospelymi. Takze oddeluj max prostor pro sebe, pokud potrebujes. A pro ditko bych koupila takovy ten kulickovy stan nebo nejake pekne teepee, aby se tam mohl schovavat. Jinak nic.
@Ju21na píše:
Já jsem to pochopila tak, že chlapec byl doteď např. v dětském domově a vrací se zpět k matce. Myslím si, že jednou z podmínek návratu je, aby dítě mělo „svůj koutek“.
Napadá mě opravdu jen oddělit místnost závěsem
Aaaha, to mne nenapadlo. Ale pokud ano, tak socialka vi, ze pani bydli v garsonce a tudiz uz to asi schvalili i tak..? A tam by site melo mit max svou postel..? Tak jeste me napada, zkladatelko, koupit takovou tu vyvysenou palandu, pod kterou je volny prostor, na ten das zaves a dole ma „herni koutek“ nahore spani..
K čemu?
Syn má 2 a čtvrt a nemá ještě ani svou postel. Je pořád s námi. S vlastním prostorem a la pokojík počítáme až tak kolem 3 roku.
Jinak bezva je třeba jen sestava Trofast z IKEA, není to vysoké, oddělí to jen opticky a jsou tam úložné boxy třeba na hračky. My to máme v obýváku ( většinou si hraje v obýváku, prostě tam kde jsme my. Spí s námi v ložnici)
@K82 16 měsíční dítě bych úplně nedávala do vyvýšené postele.
A když jsem se rozváděla a přišel ospod, tak jim úplně stačilo, že nejmladší 2 lety spal se mnou ve velké posteli a starší měl teda dětskou postel.
@K82 píše:
Aaaha, to mne nenapadlo. Ale pokud ano, tak socialka vi, ze pani bydli v garsonce a tudiz uz to asi schvalili i tak..? A tam by site melo mit max svou postel..? Tak jeste me napada, zkladatelko, koupit takovou tu vyvysenou palandu, pod kterou je volny prostor, na ten das zaves a dole ma „herni koutek“ nahore spani..
To je dobrý nápad pro starší dítě, ale určitě ne pro 16m skoromimino.
@andelka83 @Hoa Mai
Ja to napsala spatne, myslela jsem to tak, ze by socialka byla spokojena. Nahore by, samo, bud spala mama nebo nikdo, male dite stejne spi, vetsinou, v posteli s rodici. A prodava se takova ta se skluzavkou a tunelem, coz je hraci koutek a spani v jednom..
Byli jsme v 1kk se dvěma dětmi do věku 2 a 5 let. Své království v tomto věku nepotřebuje, naopak ocení, že na tebe vidí a jsi pořád „u něj“. My měli na zemi v rohu udělanou hrací plochu (pěnové puzzle), vedle stoleček s malou židličkou (seženeš v Ikea za pár kaček) a bohatě to stačilo ![]()
@K82 Já teda nevím, a asi uz se to nedozvíme, protoze se zakladatelka neozyvá, ale kdyby plnila požadavky sociálky, myslím, že by nenapsala, že chce dítěti dělat „jeho království“. Skluzavka je z mé zkušenosti zbytečný žrout prostoru a zvlášť v menších pokojích úžasný způsob, jak si pravidelně ukopnout palec. Pořizovala bych max. Do prostorných dětských pokojů, když už, ne do garsonky.
Jako dobrý nápad mi přijde ten stan/domeček, co už tu někdo zmínil, doplnila bych pěnovými puzzlemi a nějakými nízkými policemi na hračky. Pokud má sociálka požadavek na vlastní spaní, koupila bych nízkou postel, na kterou si dítě v tomhle věku samo bezpečně vyleze a sleze z ní, ideálně s šuplíky, kam se budou dát uklidit lůžkoviny, na postel dát přehoz a dítě ji může využívat přes den jako pohovku a místo na hraní.
Kamarádka bydlí v 1+1 s manželem a dvěma dětmi. Stěhovat se budou, ale zatím jsou spokojení a zvyklí takhle. Dětem je 10 a 11. Takže království batolete v garsonce bych nehrotila.
@unuděná píše:
Byli jsme v 1kk se dvěma dětmi do věku 2 a 5 let. Své království v tomto věku nepotřebuje, naopak ocení, že na tebe vidí a jsi pořád „u něj“. My měli na zemi v rohu udělanou hrací plochu (pěnové puzzle), vedle stoleček s malou židličkou (seženeš v Ikea za pár kaček) a bohatě to stačilo
A jak jsi to udělala v 1kk aby usnuly atd…to spinkani me trápí nejvíc…
@Hoa Mai píše:
@K82 Já teda nevím, a asi uz se to nedozvíme, protoze se zakladatelka neozyvá, ale kdyby plnila požadavky sociálky, myslím, že by nenapsala, že chce dítěti dělat „jeho království“. Skluzavka je z mé zkušenosti zbytečný žrout prostoru a zvlášť v menších pokojích úžasný způsob, jak si pravidelně ukopnout palec. Pořizovala bych max. Do prostorných dětských pokojů, když už, ne do garsonky.Jako dobrý nápad mi přijde ten stan/domeček, co už tu někdo zmínil, doplnila bych pěnovými puzzlemi a nějakými nízkými policemi na hračky. Pokud má sociálka požadavek na vlastní spaní, koupila bych nízkou postel, na kterou si dítě v tomhle věku samo bezpečně vyleze a sleze z ní, ideálně s šuplíky, kam se budou dát uklidit lůžkoviny, na postel dát přehoz a dítě ji může využívat přes den jako pohovku a místo na hraní.
Ano vrací se mi syn z pěstounské péče a já stále bloumam nad spinkanim…větší byt bych rada ale bohužel v dnešní době ty ceny jsou šílené a už tak platím 8000,–proto stále bloumam nad tím jak to udělat aby byl co nespokojenejsi❤️
@Ju21na ano přesně tak vrací se…a já pořád přemýšlím jak to udělat aby byl spokojený…hodně mě trápí spinkani
@lucinka 007 píše:Úplně normálně - dávala jsem je spát ve stejnou dobu. Sedla jsem si s miminem na sedačku k synovi, četla pohádku, kojila. Oba u toho vytuhli, přesun mimina do postýlky a pak už jsem si šla dělat co jsem potřebovala. Děti byly odmalička zvyklé na lehký provozní hluk (vaření, úklid, potichounku puštěná TV) a nebudilo je to. Světla jsem samozřejmě měla jen tlumená.
A jak jsi to udělala v 1kk aby usnuly atd…to spinkani me trápí nejvíc…
@lucinka 007 píše:
@Ju21na ano přesně tak vrací se…a já pořád přemýšlím jak to udělat aby byl spokojený…hodně mě trápí spinkani
Kočko, jestli byl někde v Klokánku, tak jakékoli spaní u tebe a v klidu, pro něj bude krok k lepšímu a určitě to bude v pohodě. Jestli jsi tam navíc sama a on nemá sourozence, tak můžeš klidně chodit spát s ním a tímpádem bude doma naprostý klid.