S ročním prckem do Chorvatska

24
21.6.18 15:05

S ročním prckem do Chorvatska

Zdravím, vím že to už tady někde bylo ale byli jste někdo s ročním ditetem v Chorvatsku? Jedeme na noc a jedeme i s mami, nicméně dnes sem to řekla doktorce a docela mě odsoudila že jedu s takhle malou holkou, shrnu to tak že jedeme dva řidiči a babca, a máme pronajmuty dům u moře, takže žádný hotel, apartman nebo stan, mě na tom nepřijde nic špatného, mala snáší jízdu v autě dobře, plavání miluje a jedeme v září kdy by neměli být horka, máme po ruce i delegátku, no i tak sem začala mít obavy po dnešku, můžete mi sem prosím napsat zda jste byli někdo na dovolený u moře, jak se líbilo, zda cesta jde zvládnout s dítětem (cestu známe jezdíme každý rok) a jaký jste z toho měli pocit, mám strach samozřejmě, já jezdím osobně kvůli zdraví a rodicexme taky tahali od mala. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
21.6.18 15:11

byla jsem v Itálii s 6m a v pohodě..také jsem jeli na noc. Vybav si sebou lékárničku na vše možné a nestresuj se doktorkou..v moři jezdí i menší děti :roll:

• Citovat
  • Upravit
242
21.6.18 15:17

@sarik.7 pokud bude dcera zdravá nevidím v tom problém, pokud pojedete na noc cestu prospí, mořský vzduch naopak malé určitě prospěje. Užijte si dovolenou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
21.6.18 15:23

Nebála bych se, s dcerou jsme byli ve 13 měsících a se synem v 8,5 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
21.6.18 15:29

to je nějaká zvláštní doktorka teda… pro děti je mořský vzduch naprostý top :)

• Citovat
  • Upravit
310
21.6.18 15:37

Byli jsme s 15m (to uz mela po vsech ockovanich krome MMR) na 3 tydny v Recku - ale letecky, nase mala auto nesnasi, jet s ni pres noc by byla nase smrt 8) Byli jsme tam na zacatku kvetna kdy bylo 20-25°C, takze zadny rozdil oproti CR. Byli jsme ve vetsim meste, 1km od nemocnice, lekarnicku samozrejme s sebou plus cestovni pojisteni. Vyhoda byla i to, ze tam bydli nase znama, takze pokud by byl jakykoliv zdravotni problem a cirou naaahodou by neovladal nikdo anglictinu, nemcinu ani francouzsinu, tak nam mohla pomoct s rectinou :-) Jinak mala si to paradne uzila, vyhrala si hodiny na oblazkovy plazi..a jako bonus ji zmizel ekzem. Ted cekame druhy mrne a pristi rok az malemu bude opet pres rok a bude mit po vsech dulezityxh ockocanich, tak zase pojedeme..tentokrat ale do rodinneho baracku co maji u manzela v rodine a opet budu mit zjisteno, kde je nejblizsi nemocnice atd. Jinak za me je Evropa ok, je to skoro jako doma jen s bonusem more :-) a samozrejme ve vedrech bych na jih nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
21.6.18 15:52

My byli s petimesicni v Chorvatsku, vsechno bylo uplne v poradku, i do more jsme ji namocili :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4505
21.6.18 16:00

My odjíždíme příští týden s 11 měsíční a dotktorka se nai nepodivila. Malá si to určitě užije, moře a mořský vzduch jí jedině prospějí. Pokud ty děcka člověk nesmaží přes poledne někde na pláži, není se čeho bát. A v nejhorším sednete do auta a za 8 hodin jste doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
21.6.18 16:02

Je no tak to je super, my sebou máme zdravotnici moji mami, ale samozřejmě si zjistím lékaře a lékárnu uděláme zásoby, no já neřeknu kdybych ji brala do Egypta nebo za ocenan že se k tomu takto staví doktorka, a malá bude mít po očkování co má mít do roka, plus jsme nechali prevenar, tak to bude v pohodě, já mám strach z létání, po tom co se mi několikrát zdál dost živý sen že jsme spadli s letadlem, tak mi do něj nikdo momentálně nedostane, jinak jak jste řešili na cestu jídlo? A jak koupání? Jei jasný že po moři omýt sladkou vodou, mělo jste kruh na ty nožky? A ještě dotaz, klasicky přes poledne do baráku do chladu? Díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
21.6.18 16:08

@sarik.7 divná doktorka :nevim: jo přes poledne buďte uvnitř, však určitě bude malá spát po obědě
a pro roční určitě ten kruh s křížem, jak tam mimčo sedí
na jídlo na cestu skleničky s ovocnou výživou, křupky, banán, dětské sušenky - roční už bude moct toto všecno papat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
21.6.18 16:10

@sarik.7 ještě bych vzala malý nafukovací bazének nebo tam koupíš, některé děti se velké vody - moře - panicky bojí :) , tak dáš do bazénku vodičku a dítě se cachtá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3990
21.6.18 16:46

My jedeme s pětiměsíčním. Na sever Chorvatska, do Istrie. Cestou přespíme u prarodičů, takže nás pak nečeká tak dlouhá ceta (6 hodin bez zastávek a kolon)

Doktorka jen chtěla pořešit očkování, aby měl před odjezdem a jinak chválila - malej má atopický ekzém - tak nic lepšího pro to prý nemůžeme udělat…

Tak se určitě neboj a nenervuj! Jen je potřeba i tu cestu dítěti přizpůsobit, dělat zastávky, dovolit mu, aby se protáhlo (my třeba nejedeme na noc, protože nechci, aby byl v autosedačce zkroucený tak dlouho bez přestávky, takže budeme často stavět a dáme ho na rovnou podložku, aby se trošku protáhnul…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
21.6.18 16:56

Diskuzi na tohle tema je tady uz milion dvacet, kazdy druhy den jedna… Byli jsme s pulrocni autem v chorvatsku, s plnou lekarnickou a malym bazenkem na cachtani. More mi prislo v zari na maly mimco studeny. A byla to super dovolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
21.6.18 17:17

@sarik.7 na jidlo jsme meli nejaky presnidavky, krupiky, rohlik, predkrajeny jablicko..vsechno takovy to do ruky. Tim, ze jsme leteli, tak jsme tam byli za chvilku a nemuseli jsme resit jidlo na moc dlouho…koupani v mori u nas v kvetnu moc neprobehlo, bylo to jeste studeny, ale koupila jsem za par euro na miste malej nafukovaci bazen, nalila do neho vodu z more a nechala na slunicku trochu prohrat…takze asi tak :-) my spis hodne chodili s kocarkem po promenadach a do okolni prirody, na plazi jsme byli jen asi kazdej 3.den…jinak fakt se toho neboj, v roce uz si to ti capartici uzivaji ;-) jinak co se tyce teplot..rid se citem. Kdyz bude pres poledne horko, tak zustante na apartmanu..proste jak doma. Taky s malou vedrech netaham pres poledne ven ani v CR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.6.18 07:48

@sarik.7 teď jsme byli v bulharsku - tedy letecky, a byly tam děti od 2 měsíců.. mám pocit, že půlka letadla nedosáhla věku 5 let, takže nestresuj, je to zcela OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí