Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj vsem. Dceri 8 mesicu prave roste prvni zub. Uz par dni pozoruji nechut k jidlu, spatny spanek, vetsi uknouranost. Dnes k tomu ma i teplotu 38°C a totalne nateklou dasen. Uz ma videt bile pod kuzi, takze otazka,,chvilky,, nez zub bude venku. Dala jsem ji nurofen a usnula. Sly byste takto s mimcem ven? Samo v kocarku a max vypustit na deku. Ale je dost slunicko. Mam k ni jeste 4 letou, kterou udrzet doma je o nervy. Doted jsem mela pocit, ze nejaka jeji mrzutost je venku hned lepsi. Ma spoustu rozptyleni a nemysli tak na bolest. Ale s tou teplotou jsem na vážkách. Rady?
Já bych asi nešla, i když je horečky vždycky dost prožívala, i teď u skoro osmileté, horečku prožívám, že dohlížím, aby byla v klidu, nehrála si na zemi a byla zalezlá v posteli, ale je to prostě na prd, ona mrzutá, že nechce být sama v pokoji, takže věčně slyším mami mami
, tuk tuk ted jsem ty nemoci o prázdninách vyhly
ale pokud by horečka po usnutí ustoupila, tak bych asi šla,
@nico2 v kočárku ano, ale do stínu, třeba do parku, jestli je možnost
Ja mam dceru 7.5 mesice a leze nam uz paty zub. Nebyt chozeni ven a jineho rozptyleni, tak to s ni doma nepreziju. Byli jsme i v tom nejhorsim na dovolene na Morave. Fungujeme uplne normalne a kdyz je toho rozptyleni dost, tak ani neni potreba Nurofen. U nas je top studene kolecko okurky
a Calgel. Vzdy to bylo nejhorsi pred vytvorenim prasklinky v dasni, pak se to zlepsilo a protivnost a teplota zmizela s uplnym prorezanim, kdyz zacal zub „kousat“.
Budte na ni hodni a vydrzte, cim vetsi rozptyleni tim lepsi ![]()
Ty jo, kolecko okurky je super napad. Zkousim ji chladit kousatka, ale to moc nechce. Neni vubec dudlikova. Ale ja mam strach ji dat neco kousat bez tech zubu, ze se udusi
jedine co davam jsou kukuricne krupky. Jak tu okurku davas? Tenky platek? Kdyz s patym zubem uz asi kouse v pohode. Ta nase bezzubka
@nico2 v kočárku do stínu úplně v pohodě.
Já růst zubů prožila s mladým v kočárku, jinak to bylo na výskok z okna ![]()
A jestli k tomu máš ještě 4-letého akčňáka doma, jedině ven. ![]()
@nico2 nejaky tlustsi platek treba 1 cm at se hned nezlomi a dobre se drzi, nebo treba 10 cm prouzek, jakoby ctvrt okurky a vykrojit ten stred, jinak s tim udela peknej bordel
a neboj neudusi se, jsou to sikulky a navic bez zubu si ani neukousne, bude to jen cucat ![]()