Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky,
prosim vas, vy co jste davaly Sab Simplex, kolik kapicek muzu dat novorozeneti, konkretne 2 tydennimu?
Ziju v zahranici a na krabicce je napsano, ze mnozstvi urcuje lekar a mamka mi to dovezla aniz by se zeptala lekarnice?
Dekuji za odpovedi ![]()
od 3. týdne do 36 měsíců 15 kapek (0,6 ml) do každé lahvičky nebo na lžičce
Menší děti tam nejsou. Ale dávala jsem je od dvou týdnů, dovezla mi je kamarádka a dělá na novorozencích ![]()
Mě dr. říkal, že se můžou od druhého týdne, ale kapat 10 kapek, vždy před kojením rozmíchat buď v odstříkaném mléce, nebo já jsem to dávala malému s troškou dětského čaje ve štamprlce. 10 kapek jsem dávala do té doby, dokud jsme je používali.
danyk píše:
od 3. týdne do 36 měsíců 15 kapek (0,6 ml) do každé lahvičky nebo na lžičce
Menší děti tam nejsou. Ale dávala jsem je od dvou týdnů, dovezla mi je kamarádka a dělá na novorozencích
tak tech 15 kapek? Nebo mam radeji pockat jeste tyden?
Ha-ni píše:
Mě dr. říkal, že se můžou od druhého týdne, ale kapat 10 kapek, vždy před kojením rozmíchat buď v odstříkaném mléce, nebo já jsem to dávala malému s troškou dětského čaje ve štamprlce. 10 kapek jsem dávala do té doby, dokud jsme je používali.
dekuji
Nám říkali 15 kapek před každým kojením
Ale moc nám Sab nezabral, vyměnili jsme za bio kapky a ty jsou lepší. Ale záleží miminko od mimika…
Dávala jsem 15 kapek u každýho kojení, malému je 6 a kousek týdne. Prdíky ho trápí fest.
dekuji za rady
.
My mame homeopaticky kapky a nijak nepomahaji
.
Tak od zitra zkusim ten sabik a uvidime
Mně taky říkala doktorka i lékárnice, že do měsíce jen 10 kapek - a stačilo. Ale po čase to přestalo účinkovat (to už jsme dávali 15), taky hlasuju za probiotické kapky, ty to vyřešily
.
MonnyDee píše:
15 kapek do každé dávky, u tebe tedy před kojení
ja kojim jen v noci ![]()
Weru píše:MonnyDee píše:ja kojim jen v noci
15 kapek do každé dávky, u tebe tedy před kojení
Aha, už? To mi něco uniklo
![]()
Já malému dávala 15 kapek 3× denně, ale je fakt, že jsem mu to dávala od měsíce. Předtím jsem zkoušela Infacol, který nám moc nepomáhal. ![]()
Ahojda, já dávala (dle lékaře) 8 kapek na lžičku před každým kojením a 15 kapek do každého pití. Teď používám před kojením Infacol a Sab pouze do pití.