Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky,
mám dotaz mám 7týdenního chlapečka a včera jsem mu začala podávat laktobacíllky a dnes měl prvně nazelenalou stolici je to normální? Že by to bylo tima laktobacílkami, špenát jsem jedla trochu neděle , pondělí, ale tím si myslím, že to není.
Jestli kojíš, tak zelená stolice u novorozeňat může být způsobena tím, že má příliš předního mléka a nedostatek zadního.
Zkus kojit z jednoho prsu dokud to jde a nepřehazovat, někdy se zdá, že není dost, že miminko málo saje a nic z toho, ale to je omyl. Přední mléko se spustí rychle, ale pak přijde to zadní co zasytí a to už tak rychle neteče. Maminky se mylně domnívají, že už je prso prázdné a skončí s krmením a nebo přehodí na druhé prso. Miminka jsou pak vlastně hladová, zadní mléko je to co je zasytí.
S laktobacily by to nemělo mít nic společnýho.
Ahoj, my jsme měli po Laktobacílkách úplně zelenou a tekutou stolici! Už jsem jí to nedávala a deuhý den měla zase normální.
no mě přijde , že to má taky z toho protože kojím dobře střídám prsa až po 2 hodinách nee při kojení, ale přitom ty Laktobacilly mají být prospěšné to nechápu.
a co si místo toho začala dávat? Já davala Infacol ten nějak nezabíral na koliky.
už tady nějaká diskuze o tom byla, vyvodila jsem si, že někomu to pomáhá někdo má průjem.
Ahoj, pokud můžu doporučit tak probiotické kapky BioGaia. Mám téměř 3 měsíční holčičku a koupila jsem jí snad všechno, ale nic jiného nám nezabralo pouze tyto kapky, ale musíš vydržet tak 10 dnů potom uvidíš výsledek. U nás stojí kolem 700,– ale já je kupuju na Slovensku za 250,–. ![]()
Ahojky holky, od soboty dáváme laktobacílky a od včerejška má malá taky úplně zelenou stoličku
Jelikož nejsem první asi je to laktobacílkama.. Mám je vysadit, nebo zkusit pokračovat?
Tak je zkus vysadit. My meli po bio gaia premnozeni dobrych bakterii, coz taky neni dobry a nakonec jsme to museli prelecit antibiotiky ![]()
zelena vodova stolice obcas s hlenem. Ale nemusi to byt po tech laktobacilkach, musis to vyzkouset, jinak to nezjistis ![]()