Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Hezký večer všem,
chtěla jsem se zeptat na zkušenost s kapkami Sab Simplex - mám je pro 5ti týdenní dceru, požíváme je cca týden a prdí snadněji.
Ty lepší prdíky můžou být ale výsledkem nošení abdukční peřinky, kterou má 4 dny.
Chci se tedy zeptat,zda když jste dávaly kapky, šly prdíky snadněji ven, nebo nebyly žádné?
Nerada bych ji cpala kapkama, když jí třeba pomáhá ta dečka.
Děkuju!
Já bych řekla, že ta abdukční peřinka spíše funguje proti prdění, protože se mimčo nemůže hýbat a kopat nožkama … ale to je jen můj laický pocit.
Já jsem synovi SAB dávala a určitě mu hodně pomáhal. Pak, když se začal více hýbat, jsem snižovala dávky (třeba jen ob jídlo) a nakonec jsme přestali úplně a už to byl schopen rozhýbat sám.
Dcerka problémy neměla vůbec, takže jsme nedávali nic.
Nám teda tyto kapky vůbec nepomohli, kluk po nich řval ještě víc, tak jsme nakonec změnili mléko a šlo to i bez kapek ![]()
Kapičky nám pomáhají…ale snažím se je moc nedávat..co máte za mlíko…a odříhává si??
ono je to hlavne u kazdyho ditete jine…nase tyhle kapky vubec nemohla…asi po tydnu zacala blit jak sakal z nich
navic je to docela chemka…jsou i jine..napr. baby calm..bylinkove
nebo probioticke kapky…myslim ze s perinkou prdy nemaji nic spolecnyho
děkuju za zprávy, tak u sab simplexu zůstaneme ![]()
Kojím, ale nemám tolik mléka, tak si ob jedno kojení ještě řekne o 20 - 40 ml nutrilonu (mám objednanou el. odsávačku, tak snad se laktace zvýší).
Odříhává si jak starý chlap ![]()
taky máme sabík a střídám s baby calm - ty jsou pro mě lepší, protože jsou čistě přírodní
a dávám ještě probiotika bio gaia - prdíky ale občas stejně jsou ![]()
Používali jsme BABY CALM a vše bylo v pohodě. Nic jiného nám nezabralo.
lepší kapky jsou zcela přírodní a víc učinnější Baby calm , ty se můžou užívat při každém kojení, prostě jen příroda ![]()