Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, tak tchýně mě s těmi vlásky, tak „dostala“, že tohle rozhodně dodržuju a na hřbitov stejně skoro nechodíme, tak to taky nehrozí ![]()
tyhle jsem taky dodržela, jiný ani neznám. Ale přítelova rodina na mě koukala dost divně, když jsem s malým odmítla jít na dušičky na hřbitov.
Irisska píše:
No, tak tchýně mě s těmi vlásky, tak „dostala“, že tohle rozhodně dodržuju a na hřbitov stejně skoro nechodíme, tak to taky nehrozí
O hřbitovu tu pověru neznám,ale určitě jsme byli.Vlasy nestříhám,protože skoro žádné nemá
Na pověry se snažím nevěřit.
Na pověry nevěřím, i když mohl by tady někdo vysvětlit o tom hřbitovu? Já to totiž nikdy neslyšela ![]()
Jo a vlásky jsem ostříhala na 11 měsících, ptz mu lezli do očí ![]()
tak kdybych naši malé nepřistřihla to její číro, tak už z toho má dredy
![]()
Na mě zas docela koukali, že jsme doma měli kočárek, než se malá narodila. Upřímně nevim, jak bych to dělala teď, když čekáme druhý.. ![]()
Na pověry nevěřím, nebo spíš se snažím je nějak neřešit. Když se to tak vezme, nesměla bych dělat skoro nic
(viz pověry týkající se jídla o svátcích, domácích prací a tak)
Vlásky jsme stříhali v 5 měsících, měla je strašně dlouhé a na hřbitov za manželovým tatínkem chodíme s kočárkem minimálně jednou týdně. Tož asi tak. ![]()
Maddlen píše:
Vlásky jsme stříhali v 5 měsících, měla je strašně dlouhé a na hřbitov za manželovým tatínkem chodíme s kočárkem minimálně jednou týdně. Tož asi tak.
ahoj, tak my jsme kočárek doma měli asi už 3 měsíce před porodem, na hřbitově jsem s malou byla a vlásky jsme nestříhali, ale ani to nebylo potřeba. ještě nám v porodnici řikali nestříhat nehtíky v šestinedělí, ale to nevím jestli je pověra nebo proč
. Jediný, co jsem dodržela, tak že v prvním trimestu jsem nekupovala žádnou výbavičku ani nic na mimi.
Maddlen píše:
Vlásky jsme stříhali v 5 měsících, měla je strašně dlouhé a na hřbitov za manželovým tatínkem chodíme s kočárkem minimálně jednou týdně. Tož asi tak.
přesně tak ![]()
o hřbitovu nevím co je ,ale vlásky jsem dodržela u všech 4 dětí až v roce a že hára měly
prvorozená byla jediná které vlasy nevypadaly takže se narodila s dlouhými vlásky a to co jí narostolo do roka by jí mohl leckdo závidět…ale vlásky fakt dodržuju ne nadarmo ta pověra vznikla..ostatní jsou mi nějak jedno
ne nadarmo ta pověra vznikla? říká se, že se zkracuje rozum. co je na tom podle tebe pravdy - marketm?
jinak já tedy taky vlásky a hřbitov dodržuju.
o tom hřbitovu teda nevím, ale už jsme tam byli na dušičky, když malé nebyly ani 2 měsíce. Jinak vlasy už jsme taky stříhali, má háro, že to nevypadalo moc dobře…takže já pověrám rozhodně nevěřím!!!
Vlasky se nemaji malym detem strihat kvuli nezarostle fontanele, aby nahodou pri skubnuti nebyl prusvih, to neni povera ![]()
Jinak se hrbitovem jsem to neslysela, Zuzka byla jako rocnatko i na pohrbu ![]()
Vlásky jsem zastřihla, když bylo potřeba, na hřbitově jsme byli jen když jsem byla těhotná (pohřeb).
Tak teď budu asi za blbce, ale ani o jedné pověře nevím ![]()
Nicméně, na hřbitově jsem s dětmi ještě nebyla a vlásky jsem střihala po roce a jen synovi, dcera tam má tři chlupy ![]()