Stříhání vlásků a jiné pověry

1751
8.12.11 11:15

No, tak tchýně mě s těmi vlásky, tak „dostala“, že tohle rozhodně dodržuju a na hřbitov stejně skoro nechodíme, tak to taky nehrozí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
lucenka
8.12.11 11:20

tyhle jsem taky dodržela, jiný ani neznám. Ale přítelova rodina na mě koukala dost divně, když jsem s malým odmítla jít na dušičky na hřbitov.

• Citovat
  • Upravit
20662
8.12.11 11:20
Irisska píše:
No, tak tchýně mě s těmi vlásky, tak „dostala“, že tohle rozhodně dodržuju a na hřbitov stejně skoro nechodíme, tak to taky nehrozí :mrgreen:

O hřbitovu tu pověru neznám,ale určitě jsme byli.Vlasy nestříhám,protože skoro žádné nemá :lol: :lol: Na pověry se snažím nevěřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
8.12.11 11:24

Na pověry nevěřím, i když mohl by tady někdo vysvětlit o tom hřbitovu? Já to totiž nikdy neslyšela :mrgreen:
Jo a vlásky jsem ostříhala na 11 měsících, ptz mu lezli do očí :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
8.12.11 11:26

tak kdybych naši malé nepřistřihla to její číro, tak už z toho má dredy :pankac: :nevim:

Na mě zas docela koukali, že jsme doma měli kočárek, než se malá narodila. Upřímně nevim, jak bych to dělala teď, když čekáme druhý.. :mrgreen:

Na pověry nevěřím, nebo spíš se snažím je nějak neřešit. Když se to tak vezme, nesměla bych dělat skoro nic
(viz pověry týkající se jídla o svátcích, domácích prací a tak)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.12.11 11:27

Vlásky jsme stříhali v 5 měsících, měla je strašně dlouhé a na hřbitov za manželovým tatínkem chodíme s kočárkem minimálně jednou týdně. Tož asi tak. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
8.12.11 11:38
Maddlen píše:
Vlásky jsme stříhali v 5 měsících, měla je strašně dlouhé a na hřbitov za manželovým tatínkem chodíme s kočárkem minimálně jednou týdně. Tož asi tak. :-)
:pankac: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.12.11 11:45

ahoj, tak my jsme kočárek doma měli asi už 3 měsíce před porodem, na hřbitově jsem s malou byla a vlásky jsme nestříhali, ale ani to nebylo potřeba. ještě nám v porodnici řikali nestříhat nehtíky v šestinedělí, ale to nevím jestli je pověra nebo proč :nevim:. Jediný, co jsem dodržela, tak že v prvním trimestu jsem nekupovala žádnou výbavičku ani nic na mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
8.12.11 11:46
Maddlen píše:
Vlásky jsme stříhali v 5 měsících, měla je strašně dlouhé a na hřbitov za manželovým tatínkem chodíme s kočárkem minimálně jednou týdně. Tož asi tak. :-)

přesně tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
8.12.11 11:50

o hřbitovu nevím co je ,ale vlásky jsem dodržela u všech 4 dětí až v roce a že hára měly :lol: prvorozená byla jediná které vlasy nevypadaly takže se narodila s dlouhými vlásky a to co jí narostolo do roka by jí mohl leckdo závidět…ale vlásky fakt dodržuju ne nadarmo ta pověra vznikla..ostatní jsou mi nějak jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
8.12.11 11:55

ne nadarmo ta pověra vznikla? říká se, že se zkracuje rozum. co je na tom podle tebe pravdy - marketm?
jinak já tedy taky vlásky a hřbitov dodržuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
8.12.11 11:56

o tom hřbitovu teda nevím, ale už jsme tam byli na dušičky, když malé nebyly ani 2 měsíce. Jinak vlasy už jsme taky stříhali, má háro, že to nevypadalo moc dobře…takže já pověrám rozhodně nevěřím!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
8.12.11 11:59

Vlasky se nemaji malym detem strihat kvuli nezarostle fontanele, aby nahodou pri skubnuti nebyl prusvih, to neni povera ;)
Jinak se hrbitovem jsem to neslysela, Zuzka byla jako rocnatko i na pohrbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
8.12.11 12:01

Vlásky jsem zastřihla, když bylo potřeba, na hřbitově jsme byli jen když jsem byla těhotná (pohřeb).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
8.12.11 12:06

Tak teď budu asi za blbce, ale ani o jedné pověře nevím :oops:
Nicméně, na hřbitově jsem s dětmi ještě nebyla a vlásky jsem střihala po roce a jen synovi, dcera tam má tři chlupy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí