Stříhání vlásků a jiné pověry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12959
8.12.11 12:08

No tak vlásky jsem staršímu stříhala asi v 11 měsících,jelikož měl ofinu skoro až k puse :mrgreen:
U mladšího stříhání nehrozí ještě jak dlouho,jelikož stále čekám,až mu tam konečně něco vyraší :mrgreen: :mrgreen:

Na hřbitově jsem s nimi nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
8.12.11 12:09

Tak vlasy jsme poprve strihali kdyz mel prcek 9 mesicu a na hrbitove jsem s nim taky byla kdyz byl jeste mimino v kocarku.Jednou mesicne jezdime k mym rodicum a vzdycky se vetsinou jdem podivat na hrbitov.
Na povery nejak extra neverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102677
8.12.11 12:18
Aliik píše:
Vlasky se nemaji malym detem strihat kvuli nezarostle fontanele, aby nahodou pri skubnuti nebyl prusvih, to neni povera ;)
Jinak se hrbitovem jsem to neslysela, Zuzka byla jako rocnatko i na pohrbu ;)

no to snad ne. promin, ale nedovedu si představit, co by musel člověk udělat, aby nůžky poškodily hlavu skrz fontanelu. nehledě na to, že některé děti ji nemají zarostlou ještě třeba v roce a půl, ve dvou letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
8.12.11 12:22

Sajo mne to takhle vysvetlovali, ze dokud maji prtata velikou fontanelu, tak by se nemely strihat :nevim: I kdyz v praxi nevim, mam sice hyperaktivku (takze to cukani si umim zive prestavit), ale v roce byla nastesti temer plesata ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.12.11 12:26

No… my jsme třeba naši malou objeli strojkem… tam poranění nehrozí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
8.12.11 12:33

já stříhala, když malej spal :pankac: …a sluší mu to  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
8.12.11 12:39

Ja na povery moc neverim…
Vybavicku jsem uz z casti mela jeste drive, nez jsem otehotnela.
Kocarek jsme pred porodem taky meli doma.
V tehotenstvi jsem se tak lekla, ze mi kazdy rikal, ze ditko bude chlupate - nic.
Na hrbitove jsme byli uz mockrat - i kdyz tuto poveru slysim poprve.
Jen ty vlasky nestriham, ale ne kvuli povery, ale protoze Kachnicka je skoro plesata. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.12.11 12:42

tak já slyššela, že vlásky se nemají stříhat proto, že když se zkrátí vlásky před rokem, tak se zkrátí život :nevim: o té fontanele to slyším prvně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
8.12.11 12:50

aha, tak jsem zase moudřejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
8.12.11 13:27

Ahojky,prvního syna sme stříhali když mu byl rok a týden-nějak sme se pověry báli :mrgreen: a na hřbitov nemáme kam chodit tak tam sme nebyli-jinak s tím hřbitovem je to tak,že by se prý mohli na miminko přilepit nějaké duše,které tam bloudí :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8707
8.12.11 13:47

když se dítě stříhá do roka,říká se NE že mu zkracuješ rozum ,ale život ;) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
8.12.11 13:48

Tak já se o vlasech dozvěděla až v synově roce a půl, ale neměl skoro žádné vlasy a první stříhání proběhlo něky ve 14 měsících. A na hřbitov (o tom jsem nevěděla doteď) jsem s ním u rodičů v městečku běžně jezdila coby kojencem v kočáru na prochajdy, je tam klid :-)
No a nevěřím žádným pověrám, takže kdyby byl vlasáč, klidně ho šmiknu v půlroce. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
8.12.11 13:54

Taky o těchto pověrách slyším poprvé 8o My teda se synem byli poprvé na hřbitově někdy v létě a to mu bylo skoro 1,5 roku. Vlasů má dost, tak mu občas ostříhám aspon ofinu, jinak mu to leze do očí. Ted přesně nevím, kdy jsme poprvé stříhali, ale asi v tom roce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
8.12.11 14:07

Kluky jsem stříhala po desátém měsíci. Na hřitovy děti neberu (staršího ano) ale jen z toho důvodu, že jsem hned zpět a než bych je vyndala z auta …
Kočár jsem u prvního měla u našich z důvodu místa, kočár pro dvojčata jsem měla doma od asi 25tt (a tchýně se z toho mohla zbláznit :lol: ). Na pověry vážně nevěřím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
8.12.11 14:46

To my kočár měli u rodičů, této pověry jsem se bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí