Kdy poslední denní spánek?

12681
8.12.11 13:36

kdy poslední denní spánek?

stupidní otázka prvomatky, ale nevím, kdy ho dát přes den naposledy spát? má 5měsíců
ráno většinou vztává před 6, první denní spaní kolem 9 hodiny na 30minut, druhý spaní po 11hod.na 30 min. no a odpoledne jak kdy usne, zabere třeba ve 14.30 na 30 minut a pak nevím jestli ho dát ještě spát v 17hodin na půl hodiny a nebo jestli ho násilím držet do 19.hod. kdy jde spát :nevim: v noci mě nespí, budí se, plazí se po posteli a hejká
dávám ho spát mockrát nebo co s ním? mám strach, že když ho dám spát ještě počtvrtý kolem tý 17hodiny, že nebude v noci spát už vůbec, ale zároveň jak je dýl vzhůru je protivnej, no a jakmile přijde 19hodina jde do postele, dýl mě vzhůru nevydrží, jenže ve 22 hodin je vyspanej a kunuje až do rána :cert:
copak je to moc? spát 3krát denně 30minut?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
8.12.11 13:44

Myslím, že ať budeš dělat cokoli, nočnímu blbnutí nezabráníš. V tomto věku většina dětí v noci blbě spí, mění se spánkový režim. Měla jsem to u syna. Dcera je to samé v bledě modrém.

Já, než mít protivné nevyspalé dítě, tak dám spát klidně znova v půl páté. Protože už večer usíná špatně a mě půlhodinové uspávání kvuli 20ti minutám spánku neba, dávám dceru do šátku a jdu si po svém (většinou nakoupit nebo vařím se starším), ona se chvilku prospí. Večerní usínání tím ovlivněné není. Tím nechci říct, že by bylo vžd bez problémů, ale problémy jsou, ikdyž už podvečer nespí.

Jinak dcera spí nepravidelně. Spíš se to řídí aktivitami se starším pokud jsme doma, spí na balkoně v kočárku déle, většinou 2× za den 40min (vyjímečně hodinku a půl) a pak podvečer v šátku těch svých dvacet. PKdyž někam se starším jdeme (kroužky, návštěva), je v šátku, má toho hodně na pozorování, spí jen po chvilkách (15 min), ale klidně pak 5× za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
8.12.11 13:45

v tomhle věku mi malá spala tak dvakrát až třikrát denně, dávala jsem jí podle toho, jestli chtěla. Když chtěla i kolem té páté, tak jsem jí dala spát, o to dýl pak byla vzhůru. Když spát nechce, tak ho můžeš ukládat třeba stokrát a je to k ničemu a naopak. Nechala jsem to prostě na ní a ona si sama udělala režim. Večer chodí spát mezi šestou sedmou, od narození pořád stejně.

• Citovat
  • Upravit
12681
8.12.11 13:48

jak poznám, že chce??? když ho dám spát, jsem tam s ním tak hodinu řve než usne, když ho vezmu zpět do obýváku a dám mu hračky tak řve stejně, protože je unavenej :nevim: už fakt nevím, spát nechce, ale je vidět, že by potřeboval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
8.12.11 13:52

a řve určitě proto že je unavenej? Nemůže to být hlad/prdíky/nuda/cokoli jinýho? Moje si žmoule oči, zívá a přestává být aktivní, začíná kňourat. - když chce spát :-)

• Citovat
  • Upravit
17359
8.12.11 13:52

ahoj, vsetkym to tu radim, aj mne to bolo poradene, tak vyskusaj.
take male babatko by nemalo byt hore dlhsie ako 2 hodiny, takze ho skusaj ukladat cca v tych dvojhodinovych intervaloch. 30 minutovy spanok je prilis kratky.
ale ako pise alpaka, 5 mesiacov je blbe spankove obdobie, vacsinou sa to meni, ale aspon to skus. drzim palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 13:53

řve,zíve nechce si hrát ale nechce ani chovat tak si myslím, že je unavenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 13:55

soldi snažím se to tak dělat, ale dýl jak těch třicet minut nespí, nevím jak mu to prodloužit,nepomáhá ani když tam s ním celou dobu jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 14:05

třeba dneska vztával v 6, v noci byl vzhůru asi 10krát, první spaní 8.30.9.00, druhý 11.00-11.20, no a teď od 13.15 uspávám, ještě nespí, řve, ležím u něj, držím dudel a mám ho schoulenýho v náručí, už mě to ale sere takže jsem odešla a jen se chodím dívat co dělá a dát dudel-plije ho, nechce ho.takže jestli usne tak nejdřív po 14.hod.na 30minut maximálně, no a pak teda buď vzhůru až do 19, nebo ho dám spát ještě jednou-opět s velkým řevem a nakonec pár minut spánku
nemám na to, jako matka jsem nepoužitelná, je mu 5měsíců a dodnes si s ním nevím rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.12.11 14:09

:hug: :hug: Škoda, že nedodávaj k miminům tlačítko ON-OFF :lol: Život by byl jednodušší.
Ne, vážně, já myslím, že je to norma. CHce to pravidelný rituál před usnutím, aby věděl, co se teď děje. A pevné nervy, nenechat se vytočit.
Já furt do zblbnutí propaguji ten šátek. Dítě tam vrazíš, nevšímáš si ho, uděláš si, co potřebuješ a ono mimochodem nějak usne. Ušetří to spoustu nerv tobě a řevu miminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
8.12.11 14:14

hele, moje má 8 měsíců a spí taky tak těch 30min. někdy i tu hodku a to furt chodím koukat, jestli dejchá :P no, spí kolem 11, pak 15 a pak až v těch 8večer nebo někdy i v 6.tak se neboj jí dát spát i v těch 5. veřer se mi teda ale budí na kojení po 2-3hodkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
8.12.11 14:18

někde jsem slyšela nebo četla, už fákt nevím kde, že dítě by mělo být před večerním spánkem aspoň 4hod vzhůru. já dávám spát naposledy kolem té třetí, max půl4 a pak skoro držíme vzhůru do těch sedmi večer, to už malá padne a chrupe. dřív, když byla menší, usínala ještě na chvíli kolem té 5-6 večer, ale to jsme pak odbourali a to tak, že kolem pů6 má kaši, pak se koupe, chvíli hraje (většinou už manžel musí nosit, někdy to není potřeba), kolem té 7 kojo a pak spát.
u nás je to ale kolikrát tak, že se malá vzbudí a za hod už si žmoulá oči, je dost aktivní, takže prostě držet a bavit - rozebrat.
přes den spí tak hod dopo (v rozmezí 10-12hod)
no a kolem té půl3 beru kočár a razím ven uspat, ptže odpo už se uspává hůř. kdybych nejela ven, je schopná mi půl hod i dýl prořvat na verandě v kočáře (nebo v postýlce, kdekoliv) a pak 20min spát :roll:
manduca už mi odpo taky nezabírá, jen kočár a jít ven.
tak si třeba pomalu zkuste nastavit nějaký režim, že bys holt musela jít uspat ven, nebo nechce spinkat ani v kočáru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.12.11 14:25
michaela1808 píše:
někde jsem slyšela nebo četla, už fákt nevím kde, že dítě by mělo být před večerním spánkem aspoň 4hod vzhůru.

8o 8o 8o Tak to už by holka byla tak protivná, že by mě po pár dnech odvezli kamsi. Možná kdybych s ní podlední hodinu hopsala a dělala televarieté, tak by to nějak překlepala, ale na to se dvěma dětma nemám čas. Takle podvečer jí stačí 10 min spánku a je zase jak vyměněná. Na večerní usínání to nemá vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.12.11 14:28

Tak náš sedmiměsíční kluk si pravidelně zchrupne před spaním :-( Většinou tak mezi šestou a sedmou. Za půl hodiny je hore a spát teda chodí ažtak před devátou. Mezitím se ho snažíme unavit koupáním a hraním a moc to nepomáhá. Ale zase spí do pl deváté ráno.

Já to teda jinak neřeším. Vstává kdy chce a přes den spí, kdy a jak dlouho se mu zachce. Většinou tak dvě hodiny před obědem :-) Usíná tak kolem jedenácté. A pak někdy půl - hodinu odpoledne a často až tak nevečer. Že chce spát taky poznám podle toho, že si tře očička, pořvává a když mu dám dudlík, tak ti očička začne přivírat. Tak ho dám do postýlky nebo kočárku, on si tak pokňourá, párkrát mu vrátím dudlík nebo otočím nabok a usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
8.12.11 14:28
soldi píše:
ahoj, vsetkym to tu radim, aj mne to bolo poradene, tak vyskusaj.
take male babatko by nemalo byt hore dlhsie ako 2 hodiny, takze ho skusaj ukladat cca v tych dvojhodinovych intervaloch. 30 minutovy spanok je prilis kratky.
ale ako pise alpaka, 5 mesiacov je blbe spankove obdobie, vacsinou sa to meni, ale aspon to skus. drzim palce :palec:

ono sice 30 minut je málo, ale když dýl nespí, tak s tím těžko něco uděláš. My měli asi 3-týdenní období, kdy malá spala třikrát denně po čtvrt hodině a taky z toho vyrostla :palec: a trvat si na mých intervalech pro její spaní se mi taky neosvědčilo, prostě tři hodiny v postýlce blbla a hrála si a spaní ani bohova. Ale ještě mě napadá jedna věc - jak se doma chováte, když mimčo spí přes den? Jestli je hrobovej klid, tak to pak může mít problém i s tím, jako „rozeznat“ den a noc. Když spíme přes den, tak okolo to normálně funguje. Telefony zvoněj, dveře bouchaj, lidi nahlas mluví. Naopak večer když uložíme ke spaní, tak zavelím hrobový klid a ten se dodržuje. Když nepočítam dvě noci před prvním zubem, tak se mi malá nikdy v noci nebudila (jenom v prvních měsících na kojení a pak zase hned spala)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure