Kdy poslední denní spánek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12681
8.12.11 14:30

kočár je paséééé nevydrží v něm ani minutu zticha, až se uřve tak spí max.30minut a je jedno jestli jezdím nebo stojím šátek mě leží doma jako mršina, milostpán ho nesnáší, je v něm nepříčetnej, volala jsem manželovi ať hned přijede nebo s tím děckem šlehnu-je to furt dokola, kdyby teda nespal vůbec než takovýhle caviky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.12.11 14:32

Mi se taky osvědčilo večer, když jej uložím do postýlky a zazpívám ukolébavku,tak na něj nemluvit. Když řve, dám mu napít nebo podám dudlík. Ale při zhasnutém světle a potichu.
Dělal jsem to tak od narození. Prostě v noci absolutní ticho a max. tma. Ale podle mě je každé dítě jiné a na každého funguje něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 14:33

první 3měsíce koliky jako blázen, takže jen řval nic víc a my nosili a nosili, moc dobře ví co je noc a co den, ale prostě nepotřebuje k životu spánek, neexistuje špitnout když spí, musí být hrobový ticho, v noci spí s náma v posteli, přes den ho v tý samý posteli uspávám, denně ztrávím hromadu hodin jen uspáváním-defakto moje mateřská se skládá z uspávání jinak mě k životu ani nepotřebuje, vyhraje si sám, ven chodit nechce, jednou denně s ním chodím, ale pro něj to sjou muka v kočáře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 14:35

řekal by jsem že v tom uspávání je zkaženej hlavně díky kolikám, kdy jsme ho opravdu neměli to srdce uložit do postýlky a čekat až usne, prostě se jen nosil a nosil a dudal prso
za celej život neusnul sám od sebe, bez řevu, vždy dlouhodobý uspávání, ale vlastně co si stěžuji, zavinili jsme si to sami. jsme debilové co neumí vychovat dítě a teď jen nevím jak z toho ven

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
8.12.11 14:36
Hanzlici píše:
soldi píše:
ahoj, vsetkym to tu radim, aj mne to bolo poradene, tak vyskusaj.
take male babatko by nemalo byt hore dlhsie ako 2 hodiny, takze ho skusaj ukladat cca v tych dvojhodinovych intervaloch. 30 minutovy spanok je prilis kratky.
ale ako pise alpaka, 5 mesiacov je blbe spankove obdobie, vacsinou sa to meni, ale aspon to skus. drzim palce :palec:
ono sice 30 minut je málo, ale když dýl nespí, tak s tím těžko něco uděláš. My měli asi 3-týdenní období, kdy malá spala třikrát denně po čtvrt hodině a taky z toho vyrostla :palec: a trvat si na mých intervalech pro její spaní se mi taky neosvědčilo, prostě tři hodiny v postýlce blbla a hrála si a spaní ani bohova. Ale ještě mě napadá jedna věc - jak se doma chováte, když mimčo spí přes den? Jestli je hrobovej klid, tak to pak může mít problém i s tím, jako „rozeznat“ den a noc. Když spíme přes den, tak okolo to normálně funguje. Telefony zvoněj, dveře bouchaj, lidi nahlas mluví. Naopak večer když uložíme ke spaní, tak zavelím hrobový klid a ten se dodržuje. Když nepočítam dvě noci před prvním zubem, tak se mi malá nikdy v noci nebudila (jenom v prvních měsících na kojení a pak zase hned spala)

tie dve hodiny nie su moje intervaly, ale jeho. tazko by som ho mohla uspat, keby sa mu nechcelo ;)

zakladatelka, ono je to fakt tazko s tym spankom, treba skusat. ked je dieta protivne a meta so sebou, tak vacsina rodicov si to vysvetluje, ze ma dieta kopu energie a na spanok je skoro. a pritom to je naopak- vtedy je uz dieta prilis unavene a malo davno spat. niekedy ked presvihnem ten zaspavaci cas, tak mu musim chytit rucicky, on sa chvilu vzpina, mrnci, ale do piatich minut zvacsa vytuhne.
treba vediet rozoznat tie signaly ospanlivosti- napr.rytmicke pohyby koncatin, suchanie ociek, poklesnute viecka, atd…

michaela, to si kde citala? :?: a o ako starych detoch? :?: moj mava posledny spanok cca 1,5 hodinu pred nocnym spanok, ktory mava nepreruseny od 18:00-7:00.

alviola a nerozmyslala si, ze by si ho o siedmej ukladala uz na nocny spanok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.12.11 14:41

soldi
No zkoušeli jsme to. Když usnul po šesté hodině, tak jsme ho už ani nechtěli převlíkat do pyžama a že mu jenom po tmě dáme flašku, až se probudí. Tak to nám nefunguje. Prodbudí se, napije , otevře oči a začne blbnout. Ale je fakt, že já to nějak neřeším. Jsem totiž líná uspávat :-) Takže ho radši nechám, až se unaví a chce spát sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
8.12.11 14:41
goldenka píše: řekal by jsem že v tom uspávání je zkaženej hlavně díky kolikám, kdy jsme ho opravdu neměli to srdce uložit do postýlky a čekat až usne, prostě se jen nosil a nosil a dudal prso
za celej život neusnul sám od sebe, bez řevu, vždy dlouhodobý uspávání, ale vlastně co si stěžuji, zavinili jsme si to sami. jsme debilové co neumí vychovat dítě a teď jen nevím jak z toho ven

ked ste mali koliky, tak to je naprd. to sa potom cele tie navyky spanku posuvaju o 3-4 mesiace neskor. :( cize idealne ho ucit spinkat sameho a s nejakym rezimom budes mat okolo 7-9 mesiaca.

je to velmi tazke, ked sa cely den toci len okolo uspavania. ale neboj, ono sa to casom utrasie, vsak ak spinka dobre s vami, tak v pohode, to nicomu neskodi. ale neviem ako by som Ti este poradila. je malinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.12.11 14:43
goldenka píše: řekal by jsem že v tom uspávání je zkaženej hlavně díky kolikám, kdy jsme ho opravdu neměli to srdce uložit do postýlky a čekat až usne, prostě se jen nosil a nosil a dudal prso
za celej život neusnul sám od sebe, bez řevu, vždy dlouhodobý uspávání, ale vlastně co si stěžuji, zavinili jsme si to sami. jsme debilové co neumí vychovat dítě a teď jen nevím jak z toho ven

Prosím Tě neblbni. A co jako? Tos ho měla radši nechat řvát? Náš malý byl taky zvyklý hodně nosit, protože když ležel, tak se nudil. Koupili jsme nosítko Manduca a když řval apotřebovala jsem něco dělat, tak jsem ho do něj šoupla, on se chvilku koukal a do půl hodiny se přituli a spal jak dudek. Tak jsem ho opatrně dala do postýlky a bylo. Neříkám, že s miminem na břiše můžeš dělat velký úklid a luxovat. Ale umýt nádobí, dát prádlo do pračky, porovnat věci…to s tím není problém, jenom je člověk pomalejší a opatrnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 14:45

soldi myslíš, že opravdu bude spát až dýl líp, kvůli tomu, že měl koliky?
tak je vzhůru, spal rovných 20minut a už pase koníky :,( mě se nevyplatí ho ani tak složitě uspávat když je pak hned vzhůru
mě napadá jen prostě ta metoda kdy ho uložím a vracím se k němu,…pořád dokola, nemůžu si vzpomenout jak se to jmenuje
myslíte si, že může mít hlad, když večer sní 150ml kaše a vypije prso? že je zapotřebí aby byl ve 22 vzhůru na kojení a pak po 2hodinách až do rána? nebo je to o zvyku? pokud by jsem si byla jistá, že je to jen blbý zvyk tak by jsem mu nedala a hotov, takhle nevím pořád si říkám, co když má fakt hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.12.11 14:46
alviola píše:
Prosím Tě neblbni. A co jako? Tos ho měla radši nechat řvát? Náš malý byl taky zvyklý hodně nosit, protože když ležel, tak se nudil. Koupili jsme nosítko Manduca a když řval apotřebovala jsem něco dělat, tak jsem ho do něj šoupla, on se chvilku koukal a do půl hodiny se přituli a spal jak dudek. Tak jsem ho opatrně dala do postýlky a bylo. Neříkám, že s miminem na břiše můžeš dělat velký úklid a luxovat. Ale umýt nádobí, dát prádlo do pračky, porovnat věci…to s tím není problém, jenom je člověk pomalejší a opatrnější.

zrovna vysávání je na uspávání bezva. V kombinaci se šátkem nepřekonatelné.

Jinak Goldenko neblbni. Tobě fakt přijde, že kdybys hodila dítě do postýky a nechala ho v kolikách řvát, že bys byla lepší matka a byla pyšná na to, jak jsi si dítě vychovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 14:47

lepší matka by jsem asi nebyla, ale asi by spinka pěkně sám :nevim: my prostě nosili a chovali a brali k sobě do postele v domění že to je pro něj nejlepší a teď se mě to vrací i s úrokama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
8.12.11 14:50

Když jsem dala malému na noc kaši, tak jsem k němu taky pak vstávala po dvou hodinách. Takže mu dávám Bebu Good Night a je to v pohodě, vstávám až za čtyři hodiny:-)
Ohledně toho buzení mi doktorka říkala, že to není ani tak o hladu. Prostě kojenec je jako důchodce, ti se taky v noci furt buděj. Někdo každou chvíli, někdo vůbec. Každý dítě je jiný a můžeš se stavět na hlavu, prostě to nezměníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanzlici
8.12.11 14:52

prosim tebe… takhle bych zcela jistě skončila taky, kdyby nás trápily koliky, taky bych jí nosila a snažila se jí to nějak ulehčit. Jenom prostě jak z toho ven, no :think: anebo prostě jak tu padlo, prostě to nepřepínej, ten řev se asi bude muset vydržet. Je to tak, že si na něco zvykl a teď se má naučit jinak? Nevím, jestli tomu teď dobře rozumím… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
767
8.12.11 14:53

Syna jsem přes den do jeho 4 měsíců uspávala na míči. Byl v zavinovačce, tam se cítil dobře. Hopsala jsem jak blbá asi 15 min. aby alespoň usnul na 30 min. Opatrně přendat do postýlky a bylo to. V tu dobu mě tak bolely záda, že to bylo k nevydržení. A to jsem dělala 4× denně. Bylo to děsný, ale byla jsem ráda za to, že alespoň takhle usne. Pak se mu zalíbilo v kočárku, v něm to taky tak skákalo jak na míči :-) :-) :-) a najednou mi začal spát 4× denně hodinu. Tak jsem zase celý léto prochodila venku. Holt se muselo zase jezdit. Jakmile se zastavilo byl vzhůru. Teď je mu 10 měsíců a krásně se sám naučil spinkat v postýlce. Neboj, to půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
8.12.11 14:55

hanzlici řve i u toho co má naučený, prostě nespí a neusíná nikdy bez řevu, je to jakoby jsem ho snad týrala když ho uspávám, potřebuji najít metodu jak ho uspat aniž by řval, ale zatím jsem ji nenašla, jediný co funguje, je to, že jakmile je 19hodin tak musí jít do postele, jinak je nepříčetnej, no a zbytek už stojí za houby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí