Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Na strie nepomáhá nic ![]()
EDIT: možná uříznout
Příspěvek upraven 18.09.12 v 17:26
Ja myslim, ze je fuk cim se mazes;-) Hlavne mazat a mazat! I kdyz i to neni zaruka, ze strie nebudou:-(
Sadlo jinak je urcite dobry, na promazavani kuze ale asi to nesoleny, ze?
Taky jsem se mazala a az po porodu se mi objevily strie…uz stim nic neudelam ![]()
Mazala jsem celé těhotenství poctivě dvakrát denně, fakt jsem nechtěla aby se mi udělaly. A stejně mi popraskalo celý břicho
![]()
To, jestli máš strie, závisí na pružnosti pokožky (na kolagenu), krému se do pokožky dostane strašně malinko (kolem 5%). Nejlepší je se namazat ihned po koupeli, kdy jsou póry otevřené (max do deseti minut) a i tak se prostě spousta krému nevstřebá. Pokud máš málo kolagenu, tak strie mít budeš, pokud ho máš dost, tak je mít nebudeš.
Já je mám na prsou a na bocích a nemám ani jednu na břiše a to jsem měla velký pupík a prsa jen o číslo větší. Ale byla jsem hodně mlaďounká.
Na již vzniklé strie nepomůže nic (dokud jsou červené, tak laser), pak když jsou bílé, tak myslím, že ani laser ne-e ![]()
řešením by tedy bylo - doplnění kolagenu do kůže…ale nevím jestli to jde a existuje
Aspon aby to nebylo tak osklive fialovi, vim ze to vybledne ale ja chci aby to vybledlo co nejdriv, fakt se mi to nelibi:(
Zirafatko:ja je taky nemam na brise, to se docela divim, jen nad zadkem:(
To chápu, ono se to nelíbí žádné z nás:( ale neuděláme nic, pokud je máme mít prostě je mít budeme:-)Já jsem používala i kolagen na strie, na doporučení jedné známé, které prý po něm vymizely, ale mě to nepomohlo…
Na vzniklé strie už nepomůže nic, jde o nevratné poškození kůže. Taky jsem v těhu mazala, ale je fakt, že jsem tomu moc nedala a břicho jsem měla doslova hnusné, popraskané. Navíc jsem malé postavy a břicho jsem měla veliké, takže mám kůži vytahanou po jednom dítěti, jak jiné po 5 dětech! Spoustu let už nedám bez tělového mléka nebo oleje ani ránu, ale to už je pozdě
,takže doporučuji mazat a mazat a mazat zavčasu
.
Pokud mas mit strie, tak je mit budes
Je jedno cim je mazes…
Mazala jsem jak debil pomalu hned od objevení // a popraskala jsem stejně
takže k prdu nějaký mazaní…
Není to tak dávno, co se objevili strie i mně a to jsem mazala vším možným
A najednou šup a jsou tady. Takže já si myslím, že fakt nepomáhá nic. Takže jestli máš jenom strie, tak jsi ještě v pohodě
Mi se přidaly k celulitidě (donedávna mojí nej kamarádce… ta už se mě asi taky nepustí) ![]()
Ahoj, mám dotaz jestli to fakt pomáhá? A na už vzniklé strie nebo jen aby se neudělaly? díky za odpovědi