Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Taky mám nadváhu, ale i když jsme byla hubenější o 20 kilo. Stále jsem se hodně potila. Šalvěj jsme koupila, ale nemám pocit, že zabrala. Až tady mi holky poradili driclor. Je to sice driják, ale funguje to zázračně. Jsem za něj vděčná. Tak na to koukněte a uvidíte
Hm, tak šalvěj apod. pocení trochu snižují, ale přírodního na to nic moc nepomáhá. Pach potu se dá ovlivnit stravou - nejíst moc kořeněná, česneková jídla. Ale chápu, že, kdo je má rád, tak je to těžké. Třeba já musím mít ostré často a bez čeneku nevařím. Pocení spolehlivě zastaví driáky, mezi které patří např. Driclor. Ale je to plné hliníku, používá se to později už jen jednou týdně. Někomu ale způsobuje ztmavnutí kůže v podpaží, může to být až spálené, ale někomu to sedí a vyhovuje. Je o tom dost diskuzí, když hodíš do vyhledávače „driclor zkušenosti“. Mi se začal po porodu roztékat antiperpirant. Nebyl to pot a nesmrděla jsem potem, to ne, ale dělaly se mi mokré koláče v podpaží, vonělo to po antiperspirantu, ale bylo to blé. Najednou jsem nevěděla, co je suché podpaží. Driclor zabral, ale pálel mě, svědil a na takovou chemickou bombu moc nejsem. Teď mi sedí jediný antiperspirant, když občas ujedu a koupím jiný, tak se zase rozteče. Obecně mi sedí více gelové, tuhé krémové, kuličky nebo spraye se mi roztečou. Rexona a Garnier jsou pro mě nejhorší. Z dámských mi sedí jedině Lady speed stick gel aloe vera. Takže doporučuju manželovi zkoušet antiperspiranty, když nezabere jeden zabere druhý. Kdysi jsem mohla mít cokoliv a sucho. Teď jsem omezena na jeden (Lady s. stick tuhý krémový zase nezabral, musí to být gel), ještě mi zabere mužský Old spice nebo Gillete (zase gelové), ale na mě jsou agresivní. Šalvěj je jen podpůrný prostředek, různé odvary na koupání apod. A nebo je ještě řešení botox, ale do toho bych nešla. Já už jsem si svůj našla, i když já to neměla o potu, ale o suchu. Tak držím palce i manželovi.
@Apaji když teď nad tím přemýšlím, tak podpaží není taková hrůza..nejhorší je u něj hlava (obličej, vlasy), hruď a záda..to mu až pot teče „čůrčkem“ (nevím, jak to napsat gramaticky správně
jako hodně kapek potu
) on ani tím potem nesmrdí, spíše je pořád vlhký
(to mu ani nemůžu dát přečíst, protože by mě zabil
)
Jako jasně, šalvěj proti pocení pomáhá, ale asi by musel zapojit koupele, náplasti i pití čajů, aby docílil nějakého brzkého výsledku. Pač bylinky začínají účinkovat cca po 2 měsících. No a když jim cestu k úspěchu zablokuje nějakým dobře pečeným bůčkem v pravidelné frekvenci, tak se ty účinné složky nemají kudy do toho vrhnout, takže jen bylinka mu asi nepomůže…
@Anonymní píše:
@Apaji když teď nad tím přemýšlím, tak podpaží není taková hrůza..nejhorší je u něj hlava (obličej, vlasy), hruď a záda..to mu až pot teče „čůrčkem“ (nevím, jak to napsat gramaticky správnějako hodně kapek potu
) on ani tím potem nesmrdí, spíše je pořád vlhký
(to mu ani nemůžu dát přečíst, protože by mě zabil
)
No, ono se tím Driclorem dají potřít třeba dlaně, čelo, chodidla…Ale vlasová část hlavy a vlastně celý trup, navíc se blíží léto - to ti, holka, neporadím
Zkusit i ty bylinky, proč ne, ono i když to omezí pocení jen o pár %, ale na takové ploše to musí být úleva i jen o trošku to snížit.
Tady jsem našla, že šalvěj je účinnější v kombinaci s yzopem, pak je tam jedlá soda, jablečný ocet, nu zkus to pročíst:
Jinak do zítřka můžu vyhledat recept na čaj proti pocení, vím, že je vícesložkový, ale z hlavy vím kulový ![]()
Tak já jsem normální postavy a stejně se v období duben - září docela potím, nebo mi to tak alespon přijde.
Taky mi byla doporučena šalvěj, ale v tabletách, je to taková bílá krabička, dá se koupit v lékárně nebo v DMku, 30 tablet stojí cca 80 Kč. Fakt mi pomáhala, ale je nutné po několika týdnech pravidelného užívání tak na týden vysadit. A když jsem s ní začínala, tak mě první dva dny bolela hlava, ale to mohlo být taky něčím jiným.
Jinak na ni nedám dopustit, i když ted v těhotenství ji neberu, nevím, jestli se to smí, v příbalovém letáku o tom nic není.
Ale určitě to stojí za zkoušku!
Ahoj zakladatelko, jak je na tom manžel? Vyzkoušel něco a zabralo to?
Také by mě to zajímalo, mám sice pár kilo navíc, ale fakt jen pár a potím se jako prasátko
a je jedno, jestli je zima nebo léto
nějaké gely jsou k prdu, to bych se v tom musela vykoupat ![]()
Předem prosím o zachování anonymity..(adminům klidně vysvětlím…)
ale znáte chlapy..samozřejmě už hubne, ale nějaký ten tuk tu bude vždycky a tak hledal a hledal a našel, že na pocení účinkuje šalvěj..tak mě hned prosil, aby mu skočila do lékárny, že našel od megafytu šalvějový čaj (se teda dočetl, že pomáhá)…já teda na takové srajdy nevěřím
a řekla jsem mu, jestli raději nekoupit přímo šalvěj a neudělat z něj odvar
zas ho nechci otrávit
má někdo třeba nějaké zkušenosti s nějakými homeopatiky co se týče pocení?
za jakoukoliv radu, připomínku (na hnusné reagovat nebudu
) tak budu moc ráda 
jde o to, že manžel se docela dost potí, je to nepříjemné jak jemu tak mi mě…já mu teda radím zhubnout 20kilo a problém je vyřešen