Sama s batoletem do Londýna

2555
28.6.16 19:19

Sama s batoletem do Londýna

Zdravím. Uvažuju o výlětě do Londýna i s malým. Původně jsem myslela, že on poletí zdarma, ale zjistila jsem, že by musel platit plnou cenu, tak to mě trochu odrazuje. Moje otázka je, jestli je to vůbec reálné si Londýn užít sama s batoletem v kočárku (v té době bez měsíce 2roky). V kočárku ještě nějakou dobu vydrží, když má co pozorovat. Pak už to bude asi horší. Leda počkat, až z toho bude taky mít rozum a bude si to moct užít (to je ale tak do 5-7 let, ne, to je za dlouho). V Londýně jsem ještě nikdy nebyla, tak nevím, nakolik je to reálné (spousta lidí apod.) a nakolik radši počkat, až bude s malým lepší domluva atd. Vy kdo jste byly v Londýně, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5178
28.6.16 19:24

Zalezi co tam chces videt. Ale 5-7lete dite z mesta moc mit nebude, nebude ho to bavit, co by taky melo, ze? Ale to nikde ve meste, nejen v Londyne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
28.6.16 19:37

@apargia Kdyby Vás jelo víc žen s dětma, tak byste si mohly pomáhat navzájem, takhle si ani neskočíš na záchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
28.6.16 19:44

Co nechat na pár dní dítko hlídat a do Londýna si zajet s kámoškou? Na Londýn s přehledem stačí prodloužený víkend. ;-)

Některé letecké společnosti dovolují, aby batole sedělo na matčině klíně, tudíž se nemusí platit letenka, tak místo nízkonákladové společnosti zkus tohle.

• Citovat
  • Upravit
2250
28.6.16 19:48

Do dvou let jsem teda litala s detmi na kline, tj. za deti jsem neplatila. Je mi divny, ze by to zmenili.

Londyn s ditetem si uzit lze, pokud mu kocarek nevadi. Samozrejme je asi nutne zaradit i nejake zajimavosti pro nej, mym detem se vzdy libilo londynske akvarium, parky, zoo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
28.6.16 20:48

Děti do dvou let neplatí, no ale to sis asi zjišťovala. Pokud jedeš sama, památky, nákupy - dítě bych nebrala. Pokud vás jede víc s dětma, případně k někomu, tak proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
28.6.16 21:59

Ja bych s dvouletým nejela, to by bylo spíš za trest :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35805
28.6.16 22:07

Ja bych s dvouletým nejela, to by bylo spíš za trest :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
28.6.16 22:24

@histep Jo…to je asi pravda, že v 5 ho to stejně ještě bavit nebude. Teď by třeba i koukal…rád pozoruje lidi, auta a tak. Jen jestli to na něj není až moc rušno. Prahu jsme zvládli s přehledem, ale to je něco úplně jiného, no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2555
28.6.16 22:28

@Padme93 @ELIbeta @jenika1 Nízkonádkladovky, co jezdí do Londýna z Brna (pro mě jediná možnost, ostatní je z ruky) si obě za batole počítají plnou cenu, dokonce i když sedí na tom klíně právě :-( Měly tam nějakou poznámku o rezervaci samostatného sedadla pro batole přes telefon a slevě, ale jak by to bylo/vyšlo netuším.

Ano, jedu sama…leda že bych někoho ukecala, ale to spíš nehrozí. A nechat na hlídání víc dnů a přes noc to zatím nechci. Leda pak větší dítě, teď ještě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
28.6.16 22:49
@apargia píše:
@Padme93 @ELIbeta @jenika1 Nízkonádkladovky, co jezdí do Londýna z Brna (pro mě jediná možnost, ostatní je z ruky) si obě za batole počítají plnou cenu, dokonce i když sedí na tom klíně právě :-( Měly tam nějakou poznámku o rezervaci samostatného sedadla pro batole přes telefon a slevě, ale jak by to bylo/vyšlo netuším.Ano, jedu sama…leda že bych někoho ukecala, ale to spíš nehrozí. A nechat na hlídání víc dnů a přes noc to zatím nechci. Leda pak větší dítě, teď ještě ne.

Z Brna jsme letěli Rainerem několikrát, za dítě do dvou let byl jen poplatek asi 20euro. Jinak loni i letos z Bratislavy, a dítě do dvou let taky tak. Takže pro mě novinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
28.6.16 23:24
@apargia píše:
@Padme93 @ELIbeta @jenika1 Nízkonádkladovky, co jezdí do Londýna z Brna (pro mě jediná možnost, ostatní je z ruky) si obě za batole počítají plnou cenu, dokonce i když sedí na tom klíně právě :-( Měly tam nějakou poznámku o rezervaci samostatného sedadla pro batole přes telefon a slevě, ale jak by to bylo/vyšlo netuším.Ano, jedu sama…leda že bych někoho ukecala, ale to spíš nehrozí. A nechat na hlídání víc dnů a přes noc to zatím nechci. Leda pak větší dítě, teď ještě ne.

Tak to je teda neco :? Ja mela vzdy deti zadarmo, litali jsme teda zasadne s Easyjet, Ryanair bojkotuju, takze jejich podminky pro deti neznam. Co jeste lita do Brna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
28.6.16 23:45
@jenika1 píše:
Z Brna jsme letěli Rainerem několikrát, za dítě do dvou let byl jen poplatek asi 20euro. Jinak loni i letos z Bratislavy, a dítě do dvou let taky tak. Takže pro mě novinka.

Tak když se koukneš na ceny letenek, tak těch 20 eur je v podstatě cena jednoho letu, shodou okolností jsem se teď dívala na ceny Ryanair z Brna na září a letenka zpáteční je za cca 1000 Kč, tedy cca 40 EUR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
28.6.16 23:46
@ELIbeta píše:
Tak to je teda neco :? Ja mela vzdy deti zadarmo, litali jsme teda zasadne s Easyjet, Ryanair bojkotuju, takze jejich podminky pro deti neznam. Co jeste lita do Brna?

Ještě Wizzair, ale ne denně. V Londýně na letiště Luton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
28.6.16 23:54
@apargia píše:
Zdravím. Uvažuju o výlětě do Londýna i s malým. Původně jsem myslela, že on poletí zdarma, ale zjistila jsem, že by musel platit plnou cenu, tak to mě trochu odrazuje. Moje otázka je, jestli je to vůbec reálné si Londýn užít sama s batoletem v kočárku (v té době bez měsíce 2roky). V kočárku ještě nějakou dobu vydrží, když má co pozorovat. Pak už to bude asi horší. Leda počkat, až z toho bude taky mít rozum a bude si to moct užít (to je ale tak do 5-7 let, ne, to je za dlouho). V Londýně jsem ještě nikdy nebyla, tak nevím, nakolik je to reálné (spousta lidí apod.) a nakolik radši počkat, až bude s malým lepší domluva atd. Vy kdo jste byly v Londýně, co myslíte?

No, pokud nemáš jinou možnost, jdi do toho. Lepší dvouleťák v kočárku, než 5-7 leťák protivnej, že ho to nebaví. Samozřejmě ideálka je bez dítěte s kámoškou, veče pivko, obchody, památky, kavárny apod., ale byla jsem v Londýně několikrát, mám taky dvouleťačku a asi by se to dalo, kdybych si tím chtěla splnit sen. Naštěstí mám ale schopné babičky, takže pokud se zadaří, pojedu sama s kámoškama:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí