Sama s batoletem do Londýna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2557
28.6.16 23:56
@Fazulina píše:
Tak když se koukneš na ceny letenek, tak těch 20 eur je v podstatě cena jednoho letu, shodou okolností jsem se teď dívala na ceny Ryanair z Brna na září a letenka zpáteční je za cca 1000 Kč, tedy cca 40 EUR.

Ano, přesně tak. Tady je problém, že ten poplatek za dítě mi dokonce vycházel na víc než kdybych dítěti koupila letenku jako dospělému. To mi trochu zkazilo plány právě. Myslela jsem, že když to bude mít zdarma, tak to prostě risknu a uvidí se, jestli si to užijem nebo jaké to bude, ale platí stejně jako já, takže o ceně to teď není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2557
29.6.16 00:02
@Fazulina píše:
No, pokud nemáš jinou možnost, jdi do toho. Lepší dvouleťák v kočárku, než 5-7 leťák protivnej, že ho to nebaví. Samozřejmě ideálka je bez dítěte s kámoškou, veče pivko, obchody, památky, kavárny apod., ale byla jsem v Londýně několikrát, mám taky dvouleťačku a asi by se to dalo, kdybych si tím chtěla splnit sen. Naštěstí mám ale schopné babičky, takže pokud se zadaří, pojedu sama s kámoškama:-)))

Jo, díky za názor. Hlídat ho dávat nechci, proto leda s sebou. V těch 5 letech nebo prostě někdy by už mohl být na hlídání, ale teď ještě ne. Tak je otázka, jestli do toho jít a jestli by to stálo za to nebo zas čekat a čekat :-) Je tam hooodně lidí nebo se to dá, aby se trochu proběhnul v parku (samozřejmě pod dozorem) a pod.? Ideál by asi byl vzít s sebou ještě někoho dalšího dospělého, ale asi nenajdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
29.6.16 00:04
@Fazulina píše:
Ještě Wizzair, ale ne denně. V Londýně na letiště Luton.

Aha, tak to jsem nevedela, ze Wizzair to dela taky, dobre upozorneni, cekame prirustek, tak je vynechame. I kdyz mozna, ze se to za tech poslednich osm let zmenilo a uz to uctuji vsichni. Luton je prave me nejblizsi letiste, takze s nimi letam casto, do Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
29.6.16 00:06

@apargia Probehnout v parku se muze bez problemu, parky jsou velke dost a hlava na hlave tam neni. Ja deti bravala do Hyde Parku pravidelne, jsou tam ochocene veverky a jezdi tam lide na konich, to je fascinovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
29.6.16 00:22

@apargia vloni jsme byli mesic v Londyne s osmimesicnim. My teda litame s BA a mam dojem, ze jsme platili za jeho kufr a vychazelo to cca na 1000 Kc. Uplne zadarmo nelitaj snad nikdy, vzdy se nejaka mala castka plati i za infanta. Jinak ja si to uzila i s kojencem. Cele dny jsme byli venku a rozhodne bych batole radsi nechala probehnout v londynskych parcich nez u nas v Praze. Mnozstvi lidi…to zalezi, kde se budes pohybovat. Na Oxford street kocar funguje spis jako buldozer razici cestu, jinak to neni tak hrozny. Nebo spis ja jsem zvykla a neprijde mi to extra tragicke. Taky bych se zamyslela nad ubytovanim. Metro neni vetsinou bezbarierove a dost casto byvaji vsude i klasicke schody, nikoliv jezdici. Da se to zvladat autobusama, ale zas se clovek projede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
29.6.16 08:54
@Fazulina píše:
Tak když se koukneš na ceny letenek, tak těch 20 eur je v podstatě cena jednoho letu, shodou okolností jsem se teď dívala na ceny Ryanair z Brna na září a letenka zpáteční je za cca 1000 Kč, tedy cca 40 EUR.

My jsme letěli Španělsko, Malorku, kdy cena letenky byla kolem 70-90euro a dítě kolem 15-20.
Sicílie taky tak i se zpáteční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
29.6.16 09:04
@apargia píše:
Ano, přesně tak. Tady je problém, že ten poplatek za dítě mi dokonce vycházel na víc než kdybych dítěti koupila letenku jako dospělému. To mi trochu zkazilo plány právě. Myslela jsem, že když to bude mít zdarma, tak to prostě risknu a uvidí se, jestli si to užijem nebo jaké to bude, ale platí stejně jako já, takže o ceně to teď není.

No, hele, pokud bys za dítě zaplatila letenku (např. těch 1000 Kč), tak je to ale OK, ne? To zase není tak strašné. Horší to bude s ubytováním, čím víc v centru, tím dražší, jsou to celkem špeluňky, jednou jsme tam bydleli v takovým hotýlku, ale byl to celkem děs, majitelé tam jsou většinou nějací arabi, jenže dražší už jsme si nemohli dovolit, pak jsme jednou bydleli na kolejích úplně v centru, to bylo celkem čisté, ale asi s dítětem bych tam taky nešla. Když bydlíš dál od centra, zase furt jezdíš sem tam a platíě za metro nebo bus. Navíc, pokud budeš sama a budeš chtít ušetřit za dítě, že bude spát s tebou, to nevím, zda to půjde, nebo zaplatíě stejně jako za dvoulůžkáč atd… Ona totiž v dnešní době je letenka to nejlevnější. Nejvíc utratíš za ubytování, také doprava z letiště do Londýna kolikrát vyjde skoro jak ta letenka, dál jídlo, pokud budeš chtít brát jídlo pro dítě, budeš muset připlácet za zavazadlo, protože na palubu Ti to nedovolí brát (nějaké přesnídávky apod.). Jinak bys vystačila v pohodě s palubním atd. atd…:-).

Ono to určitě půjde a bude to fajn, ale je třeba počítat s většími výdaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
29.6.16 09:06
@jenika1 píše:
My jsme letěli Španělsko, Malorku, kdy cena letenky byla kolem 70-90euro a dítě kolem 15-20.
Sicílie taky tak i se zpáteční.

Tak to jo, ale třeba zrovna ty letenky z Brna do Londýna, co se ptá zakladatelka, jsou fakt hodně levné, cca 1000 zpáteční, což se dá srovnat s tím poplatkem za dítě, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.6.16 09:12
@histep píše:
Zalezi co tam chces videt. Ale 5-7lete dite z mesta moc mit nebude, nebude ho to bavit, co by taky melo, ze? Ale to nikde ve meste, nejen v Londyne.

blbost… záleží k čemu se dítě od mala vede a samozřejmě se mu musí trochu uzpůsobit program (takže třeba nestrávit celý den v muzeu).

V Londýně jsem s dítětem nebyla, ale klidně bych do toho šla. Můj ve dvou letech v pohodě chodil, takže by to nejspíš dal bez kočárku + na spaní a odpočinek nějaké nosítko.

• Citovat
  • Upravit
11196
29.6.16 09:26
@lucenka píše:
blbost… záleží k čemu se dítě od mala vede a samozřejmě se mu musí trochu uzpůsobit program (takže třeba nestrávit celý den v muzeu).V Londýně jsem s dítětem nebyla, ale klidně bych do toho šla. Můj ve dvou letech v pohodě chodil, takže by to nejspíš dal bez kočárku + na spaní a odpočinek nějaké nosítko.

Tak moje dvouletá taky v pohodě chodila, ale taky v pohodě běhala a utíkala, v Londýně bych s ní rozhodně chodit nechtěla:-))), i když ona by to ušla… Nechodím s ní ani v Brně, když chci někam dojít, protože bych za tu cestu zešedivěla. A v Londýně je to o celodenním chození, pokud hcceš něco vidět a zažít, ne sedět celý den v parku nebo na hřišti, to můžeme zůstat doma…

To bych brala ten kočárek (což mi připomíná další náklady za přepravu kočárku), ale každé dítě je jiné. Ona prostě nejde se mnou za ruku nebo vedle mě, pořád bych musela být ve střehu, zda někde neuteče nebo ji v davu někdo neunese, což se klidně může stát… Je to o dítěti, samozřejmě mamka musí vědět, jaké má dítě a co si s ním může dovolit. Ale jinak jsem pro cestování s dětma všemi deseti, jen si prostě pořádně promyslet, co a jak:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7072
29.6.16 09:49

@Fazulina sklenicky bych netahla. Vloni vychazeli plus minus stejne, a to byla libra silnejsi. Za kocar se nekde plati 8o? Neplatili jsme za jeho prepravu ani jednou. Dobry postreh s tou dopravou z letiste. Proto litame s BA primo do Londyna. Kdyz si spocitame naklady na zavazadla, dopravu a cas, tak nas to zas o tolik draz nez na okrajovy letiste nevyjde a jsme hned na metru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
29.6.16 11:13
@bee.rush píše:
@Fazulina sklenicky bych netahla. Vloni vychazeli plus minus stejne, a to byla libra silnejsi. Za kocar se nekde plati 8o? Neplatili jsme za jeho prepravu ani jednou. Dobry postreh s tou dopravou z letiste. Proto litame s BA primo do Londyna. Kdyz si spocitame naklady na zavazadla, dopravu a cas, tak nas to zas o tolik draz nez na okrajovy letiste nevyjde a jsme hned na metru.

Tak to jo, jenže pokud je zakladatelka z Brna, tak je mnohem pohodlnější letět z Brna, než se plahočit tou děsnou D1 do Prahy, popř. do Vídně, to zabere pak cesta fakt skoro celý den, v Brně je letiště malé, stačí tam být mx. hodinku předem (i míň) a jede tam MHD bez placení. Tak to pak je asi ve výsledku jedno.

Z Brna BA ani jiná aerolinka na Heathrow nelítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2557
29.6.16 12:05

@bee.rush @lucenka @Fazulina Díky holky. Já jsem našla ubytování přes službu, kdy nabízí pokoj přímo angličani doma a vypadá to celkem dobře. Jen nevím, jestli by chtěly zaplatit i za malého nebo ne. To záleží asi na každém (a jestli by dítko vůbec chtěli ubytovat). Přemýšlím, přemýšlím, až se mi z hlavy kouří :-D Finančně počítám tak do 10tisíc. Nevím, jestli by malý musel platit i za vlak do Londýna, tak dalece jsem to nezjišťovala. Velké riziko je, kdyby onemocněl. Letenky by propadly. A kde v Londýně bydlet, abych nemusela moc jezdit metrem? Ten vyhlídkový autobus je dost drahý a nevím, jestli by kočárek prošel, ale možná bych se vydala na objížďku i bez něj jen s nosítkem. No…asi mi to bohužel nevychází…moc stresu a rizika. Jen je rovnou dobrý kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
29.6.16 12:39

Tak ta desítka určitě padne, mě to tak vyšlo na prodloužený víkend (3 noci na těch kolejích) jen za mě… Ale je fakt, že já když takhle někde jsem, tak zase na korunu (libru:-)) nehledím a snažím se užit, jak to jen jde. To ubytko je přes couchsurfing? Nebo zkus airbnb, to lidi pronajímají byty… Za dítko by třeba mohla být sleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.6.16 12:44

Batole bych radeji vzala k mori nez do Londyna. Ditko bych nechala pohlidat a na prodlouzeny vikend do Londyna bych radeji jela s muzem nebo s kamoskou.

Nase mladsi dite v pohode zvladlo 5 dni v Madridu v sesti letech. A troufam si rict, ze si to uzilo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix