Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chci se zeptat jestli jste se ocitli v situacii že jste s manželem ostali sami na dítě? Za pár týdnu porodím a už začínam stresovat kousek jak to bude, s manželem jsme oba Slováci a tak máme celou rodinu na Slovensku, máme tady kamarády, ale i tak to bude jen a jen na nás, ještě manžel nastupuje v lednu do nové práce takže přes den budu na dítě dokonce sama, na mimčo se ale moc tešíme Ocit se někdo v takové situacii, jak ste to řešili?
Myslim, ze v takove situaci je 50% rodin. A naprosta vetsina zen je na deti pres den sama, kdyz maji chlapy v praci.
Ja jsem jedna z nich, jedny prarodice 200 a druzi 150 km.
Já ti teda nevím… ale kdo jinej by se měl starat než ty a manžel?
![]()
Já si myslím, že v takové situaci je polovina rodičů.
Co bys jako chtěla řešit? A přes den je na mimčo sama snad každá ženská, ne? ![]()
@lienka_a píše:
Ahoj holky, chci se zeptat jestli jste se ocitli v situacii že jste s manželem ostali sami na dítě? Za pár týdnu porodím a už začínam stresovat kousek jak to bude, s manželem jsme oba Slováci a tak máme celou rodinu na Slovensku, máme tady kamarády, ale i tak to bude jen a jen na nás, ještě manžel nastupuje v lednu do nové práce takže přes den budu na dítě dokonce sama, na mimčo se ale moc tešíme Ocit se někdo v takové situacii, jak ste to řešili?
teď jsi mě rozesmála… sama s manželem na vaše dítě? A co je na tom tak strašného? To je asi většina z nás, ne? Někteří k tomu miminu máme ještě i pár větších dětí, psa a podobně… a většina z nás na mateřské má manžela v práci a přes den je na to dítě sama… neboj se, to zvládneš… ![]()
Myslím, že se stresuješ zbytečně, malýmu je 15 měsícu a nikdy ho nehlídali babičky, jedna bydlí daleko, druhá sice kousek, ale je nemocná a jezdí jen na krátké návštěvy, když se malej narodil, trápily ho pět měsícu koliky, od rána do večera plakal, pomáhal přítel, když přišel z práce, začátky jsou vždycky těžší, ale vzládne to každá máma, ale dvojčata bych asi nechtěla
ale taky by se to muselo vzládnout
@lienka_a Ahoj tak já s manželem jsme na malého samy naše rodiče už nežijí takže nám nikdo nepomáhá a nehlídá. Jinak manžel má dost náročnou práci tak jsem na malého úplně sama celé dny jen o víkendu mi manžel pomáhá. Dá se to zvládat ze začátku to byl zahul ale teď už to zvládám hravě. Hlavně jsem si udělala režim od začátku dost mi to pomohlo.
No vačšinou aspon kouske pokud vím pomužou i rodiče, pokud je žena po težkem porodu.. o pokud vím tak žena neni přes den jenom sama na mimčo..
Stejně jsem na tom byla já. Z porodnice jsme jeli k rodičům na oběd a pak do nového bytu, sousedy jsme neznali. Sice jsme bydleli cca 40km od rodiny, ale neměli jsme auto, tak až tak často jsme se nevídali. Bylo mi necelých 19.let a vše jsme zvládli. Spíše jsem byla ráda a vyhovovalo mi to-nikdo mi do ničeho nemluvil a vše jsem si dělal podle sebe. Za 14.měs. jsem měla druhé dítě
.
My to tak máme a přijde mi to normální
Je to naše dítě, které si chceme užít a ne ho dávat někomu hlídat, abych si odfrkla. Problém může nastat po nástupu do školky. To netuším, kdo bude vyzvedávat
Musím si sehnat něco na půl úvazku.
Vždyť to je úplně normální. mě akorát po porodu přijela na pár dní pomoct mamka a u druhého se starala o starší, když jsem byla v porodnici. Myslím, že spíš je luxus mít servis babiček pod nosem. já mám jedny rodiče 100 km a druhé 350 km daleko. neboj, to určitě zvládneš. holt si najdeš nové kamarádky na novém místě. já bych to viděla na záchvěvy paniky před porodem ![]()
@lienka_a Urcite to zvladnes. Zenska zvladne vsechno.Ono sposta uenskych je treba uplne sama i bez manzela a babicek a dedecku a zvladaji to protoze musi.Jsem jedna z nich, mam 3 deti. Drzim palce ![]()
@lienka_a píše:
No vačšinou aspon kouske pokud vím pomužou i rodiče, pokud je žena po težkem porodu.. o pokud vím tak žena neni přes den jenom sama na mimčo..
A kdo by měl u ženy být? Po porodu pomáhal manžel a nebylo ani třeba, syn pořád spal.
@lienka_a píše: