Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
pro mě ty děti jsou cizí a nedokážu je přijmout, natož je mít doma.
V tom případě je pro Tebe cizí i Tvůj partner? Protože není možné žádnou silou oddělit zodpovědného a milujícího tátu od jeho dětí. Tenhle Tvůj boj je předem prohraný.
Doporučuji nezmatkovat. Žádná kaše není tak horká, jaká se uvaří. Přítel své děti do výlučné péče nedostane. V nejlepším zájmu obou dětí by bylo spíše aby jejich péče zůstala stanovena tak jako dosud. Ostatně je to i v nejlepším zájmu Tvém: jsi těhotná, budeš mít starostí nad hlavu s kojencem …
Pokud tam snad byl nějaký nepřiměřený tělesný trest, otec mohl/měl zajít s dítětem k lékaři pro písemný posudek a oznámit incident OSPODu. Proč to neudělal??? Asi to nebylo tak strašné. Z jednoho naplácání vařečkou dělá aféru?
Nevím jestli je se mnou něco špatně, ale toužím po tom mít vlastní rodinu, nechci do toho zatahovat jeho minulost.
To by ses ovšem musela s partnerem rozejít a najít si bezdětného. Jinak je Tvé přání nesplnitelné. Protože ty dvě děti jsou a navždycky budou součástí jeho současného i budoucího světa. Ty dvě děti nejsou žádná „minulost“, jak se nesprávně a velmi naivně domníváš.
Přečti si Pohádku o krásném princi na bílém koni .
Příspěvek upraven 04.01.24 v 13:07
To ty davas jemu ultimatum bud Ty a nebo jeho děti…
Tam není jiná možnost než ze se postará o své děti.
Spis by jsem se snažila najít řešení s partnerem třeba, ze bude vice doma s dětmi. At nějak omezi práci. A nebo jestli vám o víkendu pomůžou jejich prarodiče z obou stran a tak. Proste skloubit společný čas, at to není jen na tobě a take čas, kdy mas jen ty pro sebe atd. Ja te chápu, jak to myslis. Je to sok přijít ze dne na den k dalším dětem. Navíc v tomhle veku. Ale bouzel tvoje dítě ma sourozence. A ty děti ted hodne potřebují svého otce. Tak se snaz ho pochopit.
PS: Ja by jsem byla pyšná na chlapa, který se k tomu postavil takhle primo.
Pokud je chce do pece, musi tomu ON prizpusobit svoji praci, aby ON se mohl postarat. S rocnim by sel na rodicak.
Navic dat takto male deti do pece otce neni zadna sranda.
Ze ex fetuje vite jak?
Predstavuje si to chlapec jak hurvinek valku.
Neboj, cela ta vec potrva a uvidis jak to nakonec bude. Ted to neres, tvoje hormony chtej chranit to jediny vase spolecny. Tes se na cerstvy novy miminko a situaci deti nech na tatinkovi at si to resi sam.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jak se mám vypořádat s moji aktuální situací.
Je mi 21 let, s přítelem čekáme chlapečka, teď jsem ve 20. týdnu. Z minulého vztahu má 2 děti, do teď bylo vše v pohodě, s dětmi jsme se viděli jednou za 14 dní u jeho rodičů, kde mají svůj pokojíček a takhle nám to vyhovovalo.
Jenže se zjistilo, že bývalá se svým přítelem fetujou a že malého zmlátil vařečkou. Což je teda neskutečný hnus a rozhodně by se to mělo řešit. Ale tím pádem to nejvíce schytám já, protože přítel je chce do péče. S tím, že on je každý den od rána do večera v práci a často jede i měsíc nonstop s víkendama. A dětem je 1 rok a 3 roky…
Nedokážu si představit, že bych se o ně musela starat. Já se těším na svoje miminko, jsem mladá a pořád nezkušená. Budu mít co dělat abych se zvládla postarat o jedno. A najednou bych se měla starat o 3? Řekla jsem mu, že s tím nesouhlasím, že tohle nezkousnu. Dal mi najevo, že jiná možnost není a že budeme velká rodina. Teď to řeknu blbě a doufám, že mě tady za to neukamenujete, ale pro mě ty děti jsou cizí a nedokážu je přijmout, natož je mít doma. Nevím jestli je semnou něco špatně, ale toužím po tom mít vlastní rodinu, nechci do toho zatahovat jeho minulost. Ano, našla jsem si chlapa se závazky, ale kdo mohl vědět že se stane tohle… Nevadí mi se s nima vídat, jen je nesnesu doma☹️ Řekla jsem mu, že to nezvládnu a že bychom museli jít od sebe, s tím samozřejmě nesouhlasil, ale zárověn mi nenabídnul jinou možnost, dal mi ultimátum. Buď budu s ním a dětmi nebo sama. Tak vás prosím o jakoukoliv radu, co byste dělali vy na mém místě?
Promiň, našla sis chlapa, který má 2 MALÉ děti. Nebudu soudit, že se znáte chvíli a udělali jste si dítě… Ale nerozumím tomu, že jsi se nezamýšlela nad touhle situací sama, než si otěhotněla…
prostě on už 2 děti má, musela ses přeče zamyslet, co by bylo, kdyby děti skončily u vás… A nebo nad tím, jestli chlap zvládne uživit tolik dětí… Nepřijde mi normální varianta, že vím, že chlap má děti, o který se starají jeho rodiče a za kterými jezdí chlap na návštěvu
ne, takovýho chlapa bych, omlouvám se, nechtěla. A nepořídila bych si s ním dítě, protože bych mohla dopadnout stejně.
Co si tedy teď představuješ? Že je chlap šoupne ke svým rodičům, ať se oni starají? Konečně se k tomu hodlá postavit jako chlap.
Teď se musíš rozhodnout ty, jestli zvládneš velkou rodinu nebo budeš raději sama s dítětem…
@Mall126 píše:
Promiň, našla sis chlapa, který má 2 MALÉ děti. Nebudu soudit, že se znáte chvíli a udělali jste si dítě… Ale nerozumím tomu, že jsi se nezamýšlela nad touhle situací sama, než si otěhotněla…prostě on už 2 děti má, musela ses přeče zamyslet, co by bylo, kdyby děti skončily u vás… A nebo nad tím, jestli chlap zvládne uživit tolik dětí… Nepřijde mi normální varianta, že vím, že chlap má děti, o který se starají jeho rodiče a za kterými jezdí chlap na návštěvu
ne, takovýho chlapa bych, omlouvám se, nechtěla. A nepořídila bych si s ním dítě, protože bych mohla dopadnout stejně.
Co si tedy teď představuješ? Že je chlap šoupne ke svým rodičům, ať se oni starají? Konečně se k tomu hodlá postavit jako chlap.
Teď se musíš rozhodnout ty, jestli zvládneš velkou rodinu nebo budeš raději sama s dítětem…
No jako chlap by se k tomu postavil, kdyby si uzpusobil praci a hodlal se starat. Soupnout deti nekomu na krk a chodit domu vecer by umel každý.
Troll. Že by takhle mladá holka v dnešní době plánovaně otěhotněla s někým po takhle krátké době a navíc s někým kdo už má děti s feťákem. Tak určitě.
@vokishka píše:
No jako chlap by se k tomu postavil, kdyby si uzpusobil praci a hodlal se starat. Soupnout deti nekomu na krk a chodit domu vecer by umel každý.
Ano, s tím souhlasím. Tohle je potřeba, aby si ujasnili spolu. S tím, že já mu třeba pomůžu (děti obleču, odvedu do školy/školky, dám jim najíst, uvařím pro všechny…). Neříkám, že musí dělat všechno ona, ale mě přijde, že zakladatelka nikdy s touto variantou nepočítala, i když o dětech věděla - že by jednou ty děti mohly skončit u nich. Ona vlastně píše, že je doma nechce, že chce svoji rodinu a ne jeho minulost. Dost sobecké.
Otec si to zřejmě nějak zařídí, když se o ty děti chce starat i bez ní.
Holka, holka, kam jsi dala rozum. Omlouvá tě jen ten věk a s ním spojená nezkušenost. Pořídit si dítě s chlapem, který má další dvě, z toho jedno je roční batole a ty jsi v pátém měsíci, to jste teda neotáleli. Od něho je to absolutní nezodpovědnost. V každém případě jeho děti jsou jeho součástí, s tím se musíš smířit. Pokud je chce do péče, bude se tomu muset přizpůsobit. Pokud s tím nepočítá, je to jen další důkaz jeho nezralosti.
Možná je taky ještě hodně mladý a nerozumný, ale myslím, že pro tebe to nedopadne dobře.
Chapu, ze to je pro tebe sok. Pro me by to byl taky, ale koukni se na to z jineho uhlu. Deti jsou malinke a lepe k tobe prilnou nez kdyz budou v puberte. Nasla jsi si chlapa s 2 detmi, tak se k tomu postav celem. ![]()
Nemám ráda odsuzující reakce na emiminu, ale vážně nechápu, jak se stalo, že už čekáš mimino s chlapem, který má takhle malý děti s jinou… Když sis našla chlapa s dětma, musíš přijmout i je…
Zamyslela bych se, zda jsem ochotná dát těm dětem šanci stát se plnou součástí našeho života. Pokud ne, tak se smířit s osudem samozivitelky rovnou, rozumný partner své děti bude chtít z takového prostředí dostat pryč.
Pokud se vnitřně nastavis, že to aspoň zjistíte, tak dát řeč s partnerem. Osobně bych ho nechala jít na rodicak s ročním a zatím se stala hlavním živitelem, po porodu (nevím, zda jde v jedné domácnosti) zkusila být chvíli na mateřské a muže nechala souběžně na rodičovské, jak si to sedne a pak případně jeden z vás do prace nebo oba na částečný úvazek. Pokud by partner trval od začátku na tom, že on žije dál stejně a já nafasuji místo jednoho dítěte tři, tak asi počítej s rozchodem. Tyhle rozestupy mám u pár párů v okolí a i tam museli muži silně upravit své aktivity, protože to prostě je náročné.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jak se mám vypořádat s moji aktuální situací.
Je mi 21 let, s přítelem čekáme chlapečka, teď jsem ve 20. týdnu. Z minulého vztahu má 2 děti, do teď bylo vše v pohodě, s dětmi jsme se viděli jednou za 14 dní u jeho rodičů, kde mají svůj pokojíček a takhle nám to vyhovovalo.
Jenže se zjistilo, že bývalá se svým přítelem fetujou a že malého zmlátil vařečkou. Což je teda neskutečný hnus a rozhodně by se to mělo řešit. Ale tím pádem to nejvíce schytám já, protože přítel je chce do péče. S tím, že on je každý den od rána do večera v práci a často jede i měsíc nonstop s víkendama. A dětem je 1 rok a 3 roky…
Nedokážu si představit, že bych se o ně musela starat. Já se těším na svoje miminko, jsem mladá a pořád nezkušená. Budu mít co dělat abych se zvládla postarat o jedno. A najednou bych se měla starat o 3? Řekla jsem mu, že s tím nesouhlasím, že tohle nezkousnu. Dal mi najevo, že jiná možnost není a že budeme velká rodina. Teď to řeknu blbě a doufám, že mě tady za to neukamenujete, ale pro mě ty děti jsou cizí a nedokážu je přijmout, natož je mít doma. Nevím jestli je semnou něco špatně, ale toužím po tom mít vlastní rodinu, nechci do toho zatahovat jeho minulost. Ano, našla jsem si chlapa se závazky, ale kdo mohl vědět že se stane tohle… Nevadí mi se s nima vídat, jen je nesnesu doma☹️ Řekla jsem mu, že to nezvládnu a že bychom museli jít od sebe, s tím samozřejmě nesouhlasil, ale zárověn mi nenabídnul jinou možnost, dal mi ultimátum. Buď budu s ním a dětmi nebo sama. Tak vás prosím o jakoukoliv radu, co byste dělali vy na mém místě?
Co na to říct? Slušně sis potento život. Čekáš dítě s chlapem, co má dvě děti, z toho jedno roční
On na tvoje názory evidentně není zvědavej, a svoje děti ti hodí na krk. No hodně štěstí, budeš ho fakt potřebovat…