Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, mám takový menší dotaz asi to sem nepatří tak se omlouvám. Zítra jdu k veterináři, ale chci se zeptat zda tu měl někdo morčata a měl dvě samičky, a zda vám taky ta jedna skočila na tu druhou samičku a chtěla souložit. Podle internetu jsou to samičky mají Y, je jim 5 týdnů. Vůbec nechápu a furt ta jedna čuchá k ty druhy k zadku, ale až teď začaly obě vrnět tzv. A pak ta jedna skočí na tu druhou ale vždycky ta jedna, ta druhá ne. Já už nevím co snimi
zda to je puberta či co
. Díky
No a co je za problém, tak je nech, kvůli tomu chodit na veterinu nemusíš. Mladý s toho nebudou.
Jak, podle internetu? Pokud budeš mít jistotu, že jsou to obě samičky, tak ať si holky užijí a bez následků. Pokud ne, tak budou baby morčátka.
@Roxy ivka píše: Více
No mě chovatel prodal 3 potkany, chtěla jsem pouze samce, a najednou měl jeden mladý. Naštěstí jsme si toho pak všimli, bylo nám divný že ji mezi nohama něco chybí, tak jsme ji dali do klidu aby ji potkani neublížili a mladý jsem pak odvezla chovateli, ať se o ně postará
když nerozezná samici od samce. Akorát jsem si nechala mladou samičku aby nebyla ta její matka v kleci sama. Takže klidně můžou být morčata páreček. ![]()
@mamule42 píše: Více
Jezuuus, ty mas potkany
,jsou uzasny, vid? Taky jsme meli..
Mně třeba pes někdy ojížděl nohu. Na veterině jsem to fakt neřešila. ![]()
Trochu mě zaráží to „podle internetu“. Pokud ses si jistá, že jsou to holky, tak je nech, ať si dělají, co chtějí. Pokud si jistá nejsi, bez na tu veterinu, ať ti to tam řeknou. A ocekavej mláďata… já jsem si kdysi poridila dva osmaky, dle internetu kluky. No jeden pak měl mláďata, tak to asi úplně kluk nebyl ![]()
Jsou prostě nadržený no… myslíš si, že když zvířátko zavřeš do klece a kolem není sameček, že mu to vypne sexuální pud? ![]()
Vyjasňování si dominance. Ale pokud máš pohlaví zjištěné jen podle internetu, tak bych se opravdu bála následků
Někdy bývá u mladších kusů to určení pohlaví ne úplně jasné.
@marcellia píše: Více
Jsou úžasní, nejprve jsem je nesnášela pro ten jejich dlouhý ocas, ale pak jsem si je oblíbila. Jsou dost chytří, ale ne se všemi se dalo vyjít. Nekteří byly zlatíčka a tak kam sem je položila tak jsem je našla, jednou jsme šli do obchodu a zapomněli na potkana v posteli že jsme si s ním hráli, tak jsme se smířili s tím že ho budem hledat po bytě a on mezitím usnul pod polštářem
Zatím mám jich 5,ale jedna samice má veliký nádor a není jistota že by operaci přežila, tak ji nechceme trápit a necháme ji dožít, přinejhorším ji nechám uspat kdyby bylo vidět že trpí. Vlastně všichni potkani mají kolem 2 let, chtěla bych až nebude ani jeden už jen jednoho ale sehnat spolehlivého chovatele je dost těžký, dost jich ruší chovy sehnat vymazlenýho potkánka je těžký.
Taky jsem pohlaví morčátek určovala podle internetu - shlédla jsem video, jak to poznat
. Jen lituji, že to video neviděl chovatel, co mi ty dvě „samičky“ prodal.
Očividně jsem to rozeznala správně, zatím jsme bez dalších potomků.
Zakladatelko, jsou to lesby, no… co naděláš
. Veterináře bych neotravovala ![]()
@mamule42 píše: Více
My meli 3 holky. Porad na ne vzpominam posledni jsme nechali utratit pred rokem- nador.
Mely postupne vsechny, holky na to bohuzel trpi, ale da se tomu predejit kastrovanim do par mesicu veku. To my uz bohuzel nestihli, protoze jsme si je k sobe vzali az pozdeji od jine majitelky. Mely byt u nas jen na cas, ale uz zustaly
,a mely se u nas urcite lip, nez kdyby zustaly u puvodni…
Nadorum jsme se teda nevyhnuli, a dve ze tri jsme nechali odoperovat, treti uz ne, uz mela temer 2,5 roku a po porade s vet jsme ji nechali dozit.
Drzela se jeste statecne i po odchodu kamosek, dcera si pak dala klec k sobe do pokoje a casto ji nunala.
Jinak, byla jsem i ve 2 skupinach na fb.
Musim rict ze mi tam kolikrat fakt dost poradili, utesili, uklidnili. A mezi cleny i nejaky chovatele, napr. Nightmare Rattery a jiny dalsi. Tak tam bych se nebala zapatrat. A vetsinou maji i kontakty mezi sebou a vedi treba, kdo ma momentalne samicku v ocekavani..
Jooo musej byt vymazleni uz od mimina
..
Ale premyslim, jestli by ti dal nejaky chovatel potkana jen jednoho, nebo si nechtel overit, ze doma uz nejakeho mas, doporucuji se minimalne 2.
Ja nevim, jestli jeste do nejakych pujdeme, kluci jsou pry klidnejsi, holky akcni.
Tech historek s nima mame slusnou radku
,jsou to strely, ale srandy kopec s nima.
Kdyz uz nebyla ani jedna, tak jsem demonstrativne prodala klec i vybaveni a ze uz stacilo. Byla jsem z jejich odchodu fakt spatna, dcera taky. Ale ta kazdou chvili vyhouda a chce dalsi, tak nevim nevim..
Víte co je v dnešní době hrozně vtipné? Že lidi se smějí i těm kteří se slušně zeptají. Každý máme otázky, někdy i blbý, ale poradím a neřeším. Ale Vy jste dospělý? (asi). A smějete se, a hrozně moc to řešíte jak malý děti ve školce. Některý i v 15 cti mají větší rozumu než Vy. Teď si tady pište co chce, hrozně to pojďte řešit. Ale zamyslete se nad sebou, a není to jenom tady, v téhle diskuzi ale i v jiných. Mějte se. A díky, za to (NE) hezký.
@anonym304 tak chtěla jsem ti poradit, ale vzhledem k tomu, že tu řešíš morální profil ostatních, i když se ptáš na všeobecné známou věc, tak raději nic ![]()