Samostatné usínání miminka - zkušenosti, rady, tipy

17
2.9.25 11:35

Samostatné usínání miminka

Zdravim maminky,

Prosim, mohu pozadat o Vase zkusebosti ohledne uspavani miminka, aby usinalo samo ve sve postylce?
Zadam jen ty, ktere tento zpusob uspavani preferuji…:-)
Mam miminko, ted teprve 2 mesice a postupne bych rada zavadela to, aby usinalo samo v postylce. Tedy zadne hopsani hodinu na mici, pochodovani po byte buh vi jak dlouho a tak dale.
Nechci miminko vylozene nechat vyplakat.. chtela bych aby si postupne zvykalo na ten cely proces.. a bylo to postupne, pomalu a hlavne v klidu. Jasne, vim, ze se asi placi a slzickam navyhnu, ale urcite nechci metoru vyrvani. :(
Vim, ze tady toho je vic, ale uz starsi prispevky proto me zajima, zda mate nejake zkusenosti, tipy, rady? Kdy je fajn zavadet rezim miminka? Zatim nase spanky pres den jsou hrozne nahodile.. prichazi to az po tom 3 mesici? Vecer to mame uz tak nejak podobne kazdy den, ale ten den je ruzny.
Kupodivu uspavani vecer neni tqk hrozny, jako spanek a uspavani pres den.

Prosim tedy vase zkusenosti, tipy, rady, pripadne jak jste to s tak malym mikcem mely Vy:-)

Dekuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16232
2.9.25 11:40
@Badflower píše: Více

Já to měla tak, že přes den, pokud syn neusnul doma u kojení, spal venku v kočárku. Večer usínal taktéž u kojení. Občas byl třeba na hrací dece a usnul tam najednou. Ale vesměs ten kočárek a spal venku. Do dvou měsíců postylka večer. Pak už to byl jen lapač prachu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LilienRose
2.9.25 11:42

Přes den sám usne málokdy doteď, 7 měsíců. Potřebuje mne cítit, aby se zklidnil. Ale stačí mu, když se přitulím. Když usne, tak můžu jít něco dělat.

Večer mi zabralo čtení. Možná se to někomu bude zdát brzy, ale teď už je tak naučený, že chvili poslouchá a během chvíle chrní. A to byl před časem problém i večerní usínání.

Jinak nějaký režim začal mít fakt až po těch 3 měsících. Take jsem si říkala, že to snad bude nerežimové dítě, ale přišlo to.

Jinak pokud nechceš nechávat vyřvat (což ti schvaluju), tak se smiř s tím, že máš doma malé miminko a prostě tě potřebuje. Věřím, že jsou miminka, která položíš do postýlky a ona spí, ale většina jich asi nebude :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
2689
2.9.25 11:46

@Dahlia0409 meli jsme to podobne, kdyz byla dcerka malinka, tak pres den spala v kocarku, anebo jsem ji chovala na rukách doma, kdyz venku bylo skarede…musim rict, ze si na to nezvykla. Postupně se naučila usinat u kojeni, takze kdyby ti miminko ušlo u prsa, tak ho do postylky muzes jen pak položit.

Ted ma dcerka 11 mesicu a je hodne aktivní, kdyz ma cas na spanek, jdeme do postele, chci ji uspat u kojeni, jenže ona skotaci, sesleza z postele, utíká mi :D pak treba uz zacne zabírat, ale kdyz ne a vidím, ze je unavena a bude pretazena, tak ji uspavam pres den v nositku a kdyz vidím, ze je takova vláčná na spaní, dam ji k prsu a ona usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
2.9.25 11:47

@LilienRose tak ja cetla od miminka kazdy den, ale ted to nejde, dcerku strasne zajima z čeho čtu, knížku mi bere a rozdovadi ji to jeste vic :D a ja bych ji tak rada cetla, tak aspon zpívám ukolebavky, nebo vypravím pribehy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.9.25 11:47

@LilienRose dekuju moc za zpravu! :srdce:
Ano, vyrvat urcite nechci… trha mi srdce jen kdyz place sama od sebe, ze ji treba trapi brisko nebo je carovna hodinka, jeste kdybych ji vedome nechala plakat samotnou v postylce :(
Kdy zarucene usne je na me! :D to spinka i 3 hodiny v kuse. Ale zase nechci, aby si na to zvykala :( protoze potom zas ani ja neudelam.zas si rikam, ze je malicka jen ted a zachvili me nebude potrebovat a ja na to budu jeste vzpominat, jak jsem ji mela nechat spinkat na me a byla spokojena… vim, ze jediny co chce a potrebuje jsem ja! Jenomze nekdy taky potrebuju resit jine veci a nebo neco udelat.. tak zjistuju, jak na to, aby to pro ni nebyl sok a aby to nebyla metoda vyrvani no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
2.9.25 11:49

Měla jsem to stejně a postupně jsem zjistila, že to je fakt za a) neproveditelné bez pláče, b) pro dítě (i matku) nepřirozené a stresující. Dítě, úplně nové na světě, potřebuje kontakt s matkou. Primáti (žádní savci obecně) nenechávají mládě osamocené v pelíšku. Nosí ho na zádech, v náručí, nedají ho z ruky - nebo si ho samice (tety, babičky) předávají z ruky do ruky. Ano, argument „primáti taky ale nenosí boty a my jo“ beru, ale to mládě prostě bude klidné pouze v přítomnosti matky/pečující osoby. Postupně naučit samostatnosti lze, ale ne v řádu dní/týdnů, ale měsíců a let! Proto lidské mládě má tak dlouhé dětství, protože celou tu dobu potřebuje přítomnost matky. Navíc dvouměsíční sotva umí rozlišovat den a noc. Nenechávej ho samo, jestli jen trochu můžeš. Nám se s manželem scvrkly společné večery z cca 4 hodin na 1,5 hodiny, ale v zájmu našeho dítěte. Po roce to bylo lepší, ve dvou letech ještě lepší. Ale doteď uspávám, čtu a zpívám, protože mě potřebuje a chce. Zvykla jsem si, ale ano, zpočátku to byl šok a taky jsem četla „Každé dítě může dobře spát“ apod. Vyhodila jsem to. Potřeby mého malinkého dítěte jsou mi teď přednější, než můj volný čas, byť je to náročné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LilienRose
2.9.25 11:51
@Dn0712 píše: Více

Počítám s tím, ze u nás to taky přijde. Už ted ho zajímají obrázky a má tendence mi knížku brát, ale po chvíli ho to přejde a usne ani neví jak :D. Ukolébavka je taky super :palec:.

• Citovat
  • Upravit
2689
2.9.25 11:52

Ja nevim, jestli mas jeste nejake dite na starosti, ale pokud ne, nevidela bych problem si odpočinout s ni. Ja mam jednu holcicku a kdyz usina, nebo ma horsi spani a je u me klidnější, vezmu si knížku, čtu si, taky si odpocinu. V domácnosti vse počká… :srdce: ale ty prvni mesice, kdyz spala v kocarku venku, to jsem využívala tento cas na uklid, vaření, to je pravda. Ted delam vse s ni a je to v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
2.9.25 11:54
@Kníže Ignor píše: Více

Krasne napsano, vnímám to uplne stejne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
2.9.25 12:05

Deti v tomhle věku se pořád mění, nenutila bych miminko spat samo v určeném čase pokud nechce a neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8458
2.9.25 12:07

A šátek jsi zkoušela? Tak bys měla volné ruce a malá si pospí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16232
2.9.25 12:11
@Alušáček píše: Více

Přesně tak. Ja brala prochazku s kočárkem jako 2v1. Syn klidně ty 3h spal a ja si dala 1-2h prochazku, potrebovala jsem pohyb a podle toho, jak se mi chtělo, jinak si spal venku a ja dělala, co bylo potřeba. Když byly horší dny - bolest bříška, zoubky, horší spani, prostě domácnost počkala a hlavní bylo dítě. Pak jsem to dohnala, jak byl manžel doma, nebo prostě doma delal on. Ale sam říkal, ze priorita je spokojene dítě :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
2.9.25 12:29

Ono je hezký chtít nenechat vyplakat, ale když pak máš další dítě/děti, tak se tomu někdy tak nějak přirozeně nevyhneš. Pokud nejsi nosící typ, což ty nejsi.

Já jsem nechala nejstarší dceru vyplakat. Bylo jí už asi 10 měsíců a usínala mi u prsa i hodinu a půl a dělala akorát kraviny a byla přetažená. Stačilo 1× 20 minut. V intervalech jsem chodila dát dudlík, pohladit… Co bylo hodně zajímavý, tak se jí rapidně zlepšilo spaní i v noci.
U dalších dcer jsem toto dělal už intuitivně tak nějak přirozeně už od miminek. Položit, pohladit, dudlík (prostřední měla ráda leporela, usínala s nimi) a odejít. Když zaplakala, tak zase. Žádný vyřvávání, zalykání, nic takového se nedělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
2.9.25 13:16

To asi záleží na dítěti někdo položí a usina samo. Já mám tři děti a ani u jednoho jsem nepřišla na to jak to udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí