Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Aries6 My mame x dětí a přirozeně vyplakat při uspávání jsem nenechávala. Náš poslední by se raději zbláznil než usnul sám … Vyzkoušeno v autě, kdy vydržel řvát a řvát a fakt neusnul ( nesnášel autosedačku ). Navíc mně i 20 minut nechat plakat 3 měsíční miminko přijde dost.
@Badflower píše: Více
Radu nemam, ale o samostatném usínání a režimu kojence je tady nejmíň jedna diskuse týdně…
Vydrž to. Moje dcera taky usínala na mě. Měla jsem po ruce jidlo, pití a notebook a koukala na filmy a seriály. Zároveň odpočívala… Já teda spala s dcerou dlouho, a bylo to krásné. A teď uz nechce 😅.
Pokud tedy nepotřebuješ během jejího spánku vyloženě pracovat - vydělávat, pak si ty chvíle užívej…
Postýlka byla u nas zbytečná. Zkoušela jsem to taky. Pod tlakem, protože prý se to tak má. No rychle jsem přišla na to, že je to blbost…
Každé dítě je jiné a každé potřebuje něco jiného. Jestli ho nechceš nechat vybrečet, tak prostě vnimej jeho potřeby.
Nás první byl a doteď je hodně kontaktní - uspávání jedine v náručí.
Na druhého platilo zpívání ukolebavky.
Třetí dám do postýlky a během chvilky spinká. A to bych ji někdy tak ráda mazlila, aby usínala na mne. Ne, to se vzteká, chce do své postýlky, až mi to je někdy líto 😅
@Eva2610 v tom pripade je Vas komentar zbytecna ztrata Vaseho casu.. ![]()
Myslím že právě to společně uspavani kdy je miminko s maminkou, cítí ji a cítí se v bezpečí je právě cesta k tomu aby jednou usínalo samo. Je přirozené, že dítě chce být s mámou a časem, když se cítí v bezpečí, začne usínat samo, teď jde o to kdy to bude u každého to může být jindy. Já si společne uspavani zatím užívám a vím, že na to budu jednou vzpomínat. Ano někdy je to horší trvá to třeba dyl než bych si prala a jsem z toho otrávená, ale pak když usne schouleny u mě je vše zapomenuto. Mám již dvě starší děti v pubertě a věř že jednou na tohle bude člověk jen s láskou vzpomínat ![]()
@Badflower ahoj,kl kdyz spinka jen u tebe, co zkusit satek nebo ergo nositko pro nejmensi? Mas pak volne ruce, nohy k delani skoro cehokoliv a mimco je i tak u tebe ![]()
@power84 ma to neco do sebe! Dekuju za Vas nazor!
nechavam dcerku zatim spinkat na me, aspon pres den, protoze mi jinak zkrátka nespinka. V kocarku max 20 min, v postylce pokud bych ji prelozila je to taky 20 minut max a probudi se s hysterakem.. ale je to pochopitelny, protoze usne u me pri kojeni treeba a ja ji prelozim, je pak zaskocena, ze je jinde..
uvidime; casem to bude urco lepsi! Dekuji!
Mám dva kousky a obě jsem kojila a kojím ještě ve 2 letech, takže ukojím nebo učtu knížkou, na balónu jsme nikdy nehopsaly, ale postýlku nemáme…s mužem máme u sebe každý jedno dítko a na sex se vždy někde sejdeme, teď starší už možná půjde do svého pokoje, je to na dětech, jak to budou chtít…ale položení do postýlky a čus je fakt scifi, to dává jen pár dětí a hlavně většina dětí se ve vlnách v noci různě budí, fakt chceš chodit do postýlky třeba co 20min… ![]()
Tak jsme to tak měli, syn si taky přes den dával 20minutovky jak v kočárku tak v postýlce a s kočárkem se musi jezdit málokdy se podařilo, že ve stojícím kočárku spal (to máme tak doteď má 6 měsíců). Ale cca ve 4 měsíci se změnilo uspavani už jsem nemusela chodit a chovat (což byla hrozná úleva, už se celkem pronesl
) usnul u mlička u nás v posteli (ikdyz teď už to také není pravidlo a občas musím chovat) a tam ho vždy nechám, do postýlky ho nedávám, jen na noc. A u nás v posteli si teď dává dva sloficky za den, různě dlouhý, ale v průměru tak hodinka, dve, třetí šlofík má v podvecer v nositku to už v posteli neusne no a večerní uspavani bývá často náročný asi bývá za celý den plný vjemu tak třeba dnes chování, tuleni, nositko a nakonec chození chování dnes to byl tedy extrém tak hrozné to zas nebývá
ale i takové máme dny. Přiznám, někdy je to celé na palicu
ale mění se to 18 lety syn by teď zase stále jen spal ![]()
Za mě je tohle nastaveným dítěte. Stejně jako jsou děti, které spí celou noc prakticky od šestinedělí, tak jsou děti kterým stačí položit a usnou tak nějak normálně.
Blby je, pokud čekáš to samo a narodí se Ti kontaktní dítě. Tam to bez slz nebude nikdy.