Samostudium Švédštiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
samostudium švédětiny
Ahoj,
chtěla jsem se ještě zeptat ohledně samostudiu švédštiny. Všichni umí německy, rusky, anglicky…zkrátka takové klasické jazyky, ale mě hrozně láka takový natradiční jazyk-švédština. Jenže bohužel v mém okolí není žádná jazyková škola, která by tento jazyk vyučovala, a tak mi nezbývá než se jazyk učit podle nějaké učebnice pro samouky. Učili jste se tak někdo jazyk? Neznáte někdo učebnici švédštiny, kterou byste mi doporučli? Už jsem se na netu koukala a našla jsem jen tuhle http://www.heureka.cz/?… %C5%A1tina+pro+samouky&min=&max=>y=new&o=3
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, můj kamarád se sám učí finsky baví ho to, sám zvládá…akorát si říkám, budeš umět takový zajímavý jazyk, ale využiješ ho??? Já se třeba učím rusky, protože vím že ji budu potřebovat…ale jinak přeji hodně štěstí.. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ve Skandinávii umí prakticky všichni skvěle anglicky, takže pokud toužíš přečíst si Astrid Lindgren v originále, tak dobrý, ale jinak využití moc nečekej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám ve švédsku nějaké přátele a zjistila jsem, že se mi švédština velmi líbí, tak bych se chtěla alespoň něco málo naučit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to bych si sehnala někoho na výuku přes skype, než jít cestou samostudia. Materiály bych si nechala poslat od těch kamarádů, podklady pro výuku cizinců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj dámy ![]()
Sice vidím, že je toto téma zhruba půl roku bez odpovědi, ale nedá mi to. Začala jsem se učit švédsky. Je tu ještě někdo takový? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lacri píše:
Ahoj dámy
Sice vidím, že je toto téma zhruba půl roku bez odpovědi, ale nedá mi to. Začala jsem se učit švédsky. Je tu ještě někdo takový?
Kdo chce ještě studovat, doporučuju obor na Masaryčce Skandinávská studia, učí se tam hlavně švédština, jejich kultura, ale také je ta porozumění norštině a finštině. Kamarádka je právě na ERASMU ve Švédsku a velice si ten obor pochvaluje
.
- Citovat
- Upravit
@lacri Ja se ucim. je to sice takove uceni, neuceni, protoze to je jen ejaky internetovy kurz, ale avi me to. vim, ze svedstinu nikdy asi nevyuziju, ale pro suj dobry pocit me to bavi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Carolanis píše:
Kdo chce ještě studovat, doporučuju obor na Masaryčce Skandinávská studia, učí se tam hlavně švédština, jejich kultura, ale také je ta porozumění norštině a finštině. Kamarádka je právě na ERASMU ve Švédsku a velice si ten obor pochvaluje.
A co bude kamarádka dělat poté za práci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jenny.fields píše:
Je tu někdo, kdo se učít švédsky?
Jo, já povinne. A uz 42 let ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stock píše:
Ano
Tak to mluvíš určitě skvěle.
Já dokoukala seriál Most a asi jako nemálo dalších jsem si řekla, že zkusím chvíli potrápit mozek švédštinou, jen jako boj proti Alzheimerovi. Takže louskám různé aplikace. A přijde mi hrozně těžká výslovnost. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jenny.fields píše:
Tak to mluvíš určitě skvěle.
Já dokoukala seriál Most a asi jako nemálo dalších jsem si řekla, že zkusím chvíli potrápit mozek švédštinou, jen jako boj proti Alzheimerovi. Takže louskám různé aplikace. A přijde mi hrozně těžká výslovnost.
Presne, proto skvěle nemluvim
. Žerty stranou, gramatika je nesrovnatelne jednodušší oproti gramatice ceske. Vyslovnost už tak lehka není. Ale ten kdo chce, ten rozumí. Ostatně jako v kazde reci
. Ale jednu věc nechapou, a to je český humor. A s tím mám celou dobu problem
. Nebo je to můj humor,kterej nechapou , to je taky mozny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit