Samota psa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8558
15.4.22 13:03

Obecně se doporučuje psa na chvilku opustit s nějakým povelem a po návratu odměnit, termíny vzdálení se prodlužovat.
Naši psi tedy separační úzkostí netrpí, ale neexistuje, že bych měla zavřené dveře při sprchování nebo na WC. Prostě si je otevřou a spokojeně si lehnou před práh a pozorují mě :-) :-) :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.4.22 13:05

@ZvědaváTerr jenom doplňuji informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.4.22 13:08

@Janli berete tu informaci, ze stenata se berou až ve 3 měsících? Můžete mi prosím poslat věrohodný zdroj? Všude se totiž docitam, ze by se stenata měla odebírat kolem 7-8 týdne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
15.4.22 13:30
@Temik píše:
@Janli berete tu informaci, ze stenata se berou až ve 3 měsících? Můžete mi prosím poslat věrohodný zdroj? Všude se totiž docitam, ze by se stenata měla odebírat kolem 7-8 týdne. :roll:

Obvykle se prodávají kolem 8. týdne, ale je známo, že čím déle jsou štěňata u fenky, tím lepší mají návyky a taky jsou vyrovnanější. Leckdy se bohužel štěně dostane do rukou vyloženě nevzdělaným lidem, necitlivým lidem, což problémy se psem tak jen umocňuje :-(.
Co bych v ČR nejradši prosadila, je to, aby tu bylo možné pořízení psa až po splnění jakési „autoškoly“, stejně jako ve Švýcarsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
15.4.22 13:43
@Temik píše:
Oprava, brali jsme ho když mu bylo 9 týdnu.

Pomáhá dat mu vaše tričko nebo nějaké oblečení do pelechu, když se zkousite vzdalit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
15.4.22 14:45
@Temik píše:
@Janli berete tu informaci, ze stenata se berou až ve 3 měsících? Můžete mi prosím poslat věrohodný zdroj? Všude se totiž docitam, ze by se stenata měla odebírat kolem 7-8 týdne. :roll:

to je u kotě, u štěněte ten 8 týden je ok. nejlépe se pak naváže na nového majitele ;).jen je to mimino. a těch změn je pro něj strašně moc :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
15.4.22 18:41

Nám tedy stěně s PP nechtěli dat dřív než ve 12.tydnu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
16.4.22 08:53

@NicknackEK Tak záleží na plemeni a bude to hodně výjimka ;) Já brala vždy 8-9 týden. Chovatel když dává déle tak většinou když to štěně je menší než sourozenci ;) Nejmladší fena byla z vrhu nejmenší, ale od narození, žrala dobře a chovatelka říkala že nebude obrovská což ani není žádoucí a myslí si že nepřekročí 12kg a teď v roce má 11,5kg :palec: ale už z videí manžel říkal že ostatní štěňat si hrají a naše tam cupuje deku :mrgreen: a zůstalo jí to, málokterá hračka přežije pár dní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
16.4.22 22:11
@Markéta80 píše:
@NicknackEK Tak záleží na plemeni a bude to hodně výjimka ;) Já brala vždy 8-9 týden. Chovatel když dává déle tak většinou když to štěně je menší než sourozenci ;) Nejmladší fena byla z vrhu nejmenší, ale od narození, žrala dobře a chovatelka říkala že nebude obrovská což ani není žádoucí a myslí si že nepřekročí 12kg a teď v roce má 11,5kg :palec: ale už z videí manžel říkal že ostatní štěňat si hrají a naše tam cupuje deku :mrgreen: a zůstalo jí to, málokterá hračka přežije pár dní :mrgreen:

Pokud kupujete s PP, nemusíte řešit, zda Vás chovatel nepodvádí s váhou štěněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
16.4.22 22:33

@Cimada taky to neřeším, jen vím že jsou chovatelé hlavně u malých plemen co dají štěně až nad určitou váhu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
25.4.22 15:04

Zdravím, řeším podobný problém. Naše štěně má 13 týdnů, máme ho doma 4 týdny. Bohužel stále štěká a do toho vyje když odejdeme třeba jen na hodinu pryč. :nevim: Koupili jsme syrovou kost a ta ho zvládne na půl hod zabavit ale pak zase začne. Bydlíme v paneláku a máme zatím tolerantní sousedy, ale nechci je obtěžovat. Neznáte nějaký trik jak zabavit pejska? Pak na nás i štěká a to dost neúnavně když nás vidí jíst.. Sám dostává krmiva dostatek ale asi nesnáší když jíme a on ne. Jinak je moc šikovný, umí sedni, lehni, pac, na místo.. i nějaké triky, ale povel ticho a být doma sám prostě neumí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
25.4.22 18:24

@yasmine5 hele u nás se to začíná lepšit, už si bez problému zajdeme do sprchy a na wc, před týdnem to byla utopie. Vydrzi i cca 5 minut sám, jen si tak “poštěkne”. V noci spí už úplně sám, vydrží do rána. :dance: Chce to postupně zvykat. Na to jak jsem byla zoufalá, tak vidím malé pokroky každý den. Dej mu fakt čas a netlač na to :palec:

Navíc 13 týdnu je jen cca o týden a něco starší než ten nás, a určitě vím, ze za týden nebude schopnej byt sám nějakou delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný