Samota psa

117
15.4.22 09:17

Samota psa

Ahoj holky,

pouze se zeptat jestli nemáte zkušenosti se steněci samotou. Máme bostonaka (2m) vůbec z nás nespusti oči, nemůžeme se jít ani vysprchovat aby neknucel a nepokadil cely byt. Snažíme se ho pomalinku zvykat, ale někdy je bohužel nutnosti ho nechat aspoň 20 minut samotného a bohužel to nezvládá. Do práce chodi s námi, takže se opravdu zatím jedna o krátké časové úseky, ale nevydrží sám ani v pelisku, pořad na nás musí vidět. Nemáte nějakou radu? :palec:
V noci už ho pomalinku posunujeme od postele dal, směrem do předsíně, aby zvládal spinkat sám. To pomalu zvládá, parkrat za noc se vzbudí, ale stačí ho pohladit a jde si zase lehnout nebo s nim jdeme ven.

Horší je opravdu ta samota přes den, nevíme si moc rady jak ho k samotě naučit. Zkoušeli jsme ho dat na par minut do jiného pokoje a dali jsme mu tam něco na žvýkání, ale vůbec ho to nezajímalo. Navíc to bylo po venceni s hraní a on je vždy jak smyslu zbaveny. Nemůžeme si dovolit s ohledem na sousedy nechat ho tady řvát až bude potřeba odejít na delší dobu.

Podotýkám, ze to není můj první pes, par mi jich už rukama proslo a opravdu neresim to, ze se pokadi :), s tím se tak nějak počítá, spis řešíme to, aby mu knuceni a panika nezůstala do dospělosti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39682
15.4.22 10:09

Chce to holt trpělivost. Ale je to prtě, on se to naučí. :mavam:

Co to zkusit třeba takhle?

https://www.pesweb.cz/…ger-abrantes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.4.22 10:20

Štěně má dva měsíce, ještě měsíc mělo být u matky, má separační úzkost stejně jako mimino. Počítej s tím, že si problémy ponese i do budoucna.

• Citovat
  • Upravit
350
15.4.22 10:21

@Temik štěňata by měli jít k odběru kolem 7 týdnů nejdříve.. i to je ale celkem brzo..pokud má dva měsíce máte ho doma jak dlouho? Pár dní? To je celkem jasné že kňučí a nechce být sám. Já když sem si koupila psa vzala jsem si na 14 dní dovolenou, dalších 14 tehdejší přítel..byli jsme s ním doma měsíc aby si zvykl a ke konci jsme zvyšovali intervaly jak dlouho byl sám.. napřed jsme šli jen s košem, potom do obchodu, pak třeba na dvě hodiny atd… Vždy když jsme přišli pořádně jsme ho pomazlit, dali dobrůtku..aby se na nás těšil 🤷 Ono si to sedne, chce to čas 😊 🐾

Příspěvek upraven 15.04.22 v 10:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14955
15.4.22 10:22
@Janli píše: Štěně má dva měsíce, ještě měsíc mělo být u matky, má separační úzkost stejně jako mimino. Počítej s tím, že si problémy ponese i do budoucna.

A kdoví, jak dlouho ho už mají. Myslela jsem, že dávat štěňata od matky v 6 týdnech je hluboká minulost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.4.22 10:26
@Kfětoslava píše:
A kdoví, jak dlouho ho už mají. Myslela jsem, že dávat štěňata od matky v 6 týdnech je hluboká minulost.

Většinou se to omlouvá tím, že fena pošla, ale i to každej příčetnej chovatel řeší tak, že primárně hledá jinou kojící fenu. Na štěňatech i koťatech bohužel ta absence matky nechává následky.

• Citovat
  • Upravit
117
15.4.22 10:27

@Kfětoslava stendo máme od soboty, ale všude na internetu ctu, ze se to má učit od prvního dne, kdy přijde pejsek domu, brali jsme ho, když měl 8 týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
15.4.22 10:31

@Temik jako že si vezměte štěňátko od maminky, vytrhnete ho z jeho prostředí, doveze ho někam kde to nezná, má plno nových vůní..je samo a bojí se ale hned první den ho necháte samotného aby se to naučilo? Promiň ale tímhle se řídit může fakt jenom hlupák 🤦 netlačite na pilu, věnujte se mu a nechtějte po něm zázraky v jeho 8 týdnech…je to živý tvor, ne stroj..
Edit: ještě píšeš že ho máte teprve od soboty ale že je někdy nutností ho nechat na 20 minut samotného? Máte ho 6 dní! To jste se na něj nepřipravili? Ještě i to že ho hned tahate do práce..🤦

Příspěvek upraven 15.04.22 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.4.22 10:32

@ZvědaváTerr my po něm samozřejmě nechceme zázraky a chápeme ze je malinkej, ale nechceme naopak něco podcenili abychom se v jeho dospělosti potom nedivili, ze neumi zůstat sám. Měli jsme už jednu fenu z útulku, která měla 5 let, když jsme si ji brali a ta separackou trpěla a nebylo to nic příjemného. Proto se radši informuju, aby to nedopadlo stejne. :think:

Příspěvek upraven 15.04.22 v 10:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.4.22 10:34
@Temik píše:
@Kfětoslava stendo máme od soboty, ale všude na internetu ctu, ze se to má učit od prvního dne, kdy přijde pejsek domu, brali jsme ho, když měl 8 týdnu.

Oprava, brali jsme ho když mu bylo 9 týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
15.4.22 10:35

Chce to čas a trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
15.4.22 10:37

@Temik jasně to chápu…jak jsem psala v prvním komentu..my byli se psem doma měsíc… 3 týdny jsme s ním byli pořád a až potom ho začli postupně zvykat… krátké odchody z bytu a potom veliké vítání a pamlsky, aby věděl že se vždy vrátíme.
Každopádně vykašli se na rady typu že se má zvykat od prvního dne..to je prostě nesmysl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
15.4.22 10:38

@ZvědaváTerr :kytka: zkusíme. Já ho teda beru pořad do práce, takže je s námi pořad, ale zkusim si domluvit dovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
15.4.22 10:42

@Temik 2m štěně máte doma kolik dní? je to mimino, všechny štěňat byla celkem ok, ale nejmladší to bylo něco :mrgreen: jak u ní někdo nebyl hned brečela tak dcera s ní ležela v pelechu určitě 14 dní a to byl klid :lol: pro to malé štěně je to šíleně změn, přijde o sourozence, mámu a najednou cizí lidi, prostředí :? Ty začátky prostě jsou náročné :lol: napřed mu dejte čas at si vůbec zvykne na ty změny. Mimino taky nezavřu samotné do pokoje :lol: štěně musí dozrát a zvyknout si, je jasné že když někde zůstane samotné tak řve pokud si někam nevleze. my naší hledali po celém bytě a nic, úplně ticho a vlezla do koše s prádlem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
15.4.22 10:46

@Kfětoslava nedávají se, teda s PP můžou nejdřív 49 den. Já si vždy brala v 8-9 týdnech ;) @Temik nesrovnávej dospělého psa z útulku a štěně. To štěně neví co se děje, do teď když zaniklo tak tam měl sourozence nebo mámu a teď má jen Tebe. chce být v blízkosti člověka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný