Samotářské maminky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21
15.11.22 09:41
@Dollorres píše:
Připadá mi, ze takových maminek je čím dal víc. Asi to udelal covid? :think:
Vrchol společenské konverzace je dobrý den, někde v herně, hřišti nebo v krouzku. Pak zrychlený úprk, ve tváři většiny zděšení, ze by nedejboze někdo chtěl navázat nějakou konverzaci. Lidi si drží odstup, bydlíme v ulici s řadovými domky, kde je hodně rodin s dětmi. Ale jak kdyby každý měl svůj soukromý svět, kam jiné nepouští. Pod nami je obrovský a krásný dětský park s hřišti, občas tu vidím nějakého souseda, sousedku, ale konverzace z toho není. Maximálně dětská interakce.

A teď si k tomu ještě přičti cizí stát a řeč. Je to tak, celkově se lidi víc zavírají do svých mikrosvětů 🌍 I když zpětně mi to přijde, že to bylo asi pořád. Jen ne v takové míře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
15.11.22 09:52

@MemaEma já tedy ziju v ČR. Jen k dětem ( I dospělým), pracuji a mám horu psů. Nebaví mě tlačit o plínách, proběhlých nocích a hřiště a podobné mám ráda jen kvůli nejmladšímu dítěti, protože to k jeho věku ještě patří.
Kontakty si odjedu v práci. To mi stačí. :nevim:
Jinak pokud to někomu nevyhovuje je možnost to přeci změnit. Dneska nemusíš nic a můžeš vše.
Stačí si jen vybrat :palec:

• Citovat
  • Upravit
101
16.11.22 13:13

Taky se pridavam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
17.11.22 14:46
@Dollorres píše:
Připadá mi, ze takových maminek je čím dal víc. Asi to udelal covid? :think:
Vrchol společenské konverzace je dobrý den, někde v herně, hřišti nebo v krouzku. Pak zrychlený úprk, ve tváři většiny zděšení, ze by nedejboze někdo chtěl navázat nějakou konverzaci. Lidi si drží odstup, bydlíme v ulici s řadovými domky, kde je hodně rodin s dětmi. Ale jak kdyby každý měl svůj soukromý svět, kam jiné nepouští. Pod nami je obrovský a krásný dětský park s hřišti, občas tu vidím nějakého souseda, sousedku, ale konverzace z toho není. Maximálně dětská interakce.

Nevím, jestli to udělal covid, já taková byla i před ním. Matky a mateřská témata, potažmo děti absolutně nejsou něco, co bych vyhledávala a než pracně a pokrytecky tlachat, tak pro mě je lepší se vůbec nebavit. Moje zájmy jsou tisíce světelných let (jo, je to jednotka vzdálenosti) od toho, co řeší ženský na mateřské. Mě naprosto nevadí neznat svoje sousedy, matky spolužaček mých dětí atd. Nevím, přijde mi, že mám kvalitní přátele a rodinu a nepotřebuju ze slušnosti ztrácet čas něčím plytkým, jestli to dává smysl? Samozřejmě někde na dědině to je jiné, jiné to je u extrovertních lidí, jiné to je u lidí bez koníčků atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
17.11.22 14:51

@Kriss Tina mám to stejně :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie