Samoživitelka a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dobry vecer…hlavne vydrzte. Je to nekdy silene, ale jde to. Odesla jsem od partnera, kdyz mela mala 3 roky. V dobe kdy jsem praci mela, ale prac.doba kratky dlouhy tyden. Odhlasila jsem ji ze skolky ve meste a prihlasila o 60km dal k mamince…pul roku jsem dojizdela a mamka mi pomohla malou vyzvedavat ze skolky. Rano jsem si ji na 6 vzdy zavedla a pak pokracovala do prace. Po pul roce jsem si ve meste nasla maly byt, dcera se vratila zpet do puvodni skolky a ja si platila chuvu. Po trech mesicich, jsem dala vypoved a nasla si praci na ranni smenu. Dceru na 6:15 do skolky a pak 15km za mesto do prace autem. V 15:30 padla a sup vyzvednout. Kolotoc, ale vikendy volny a moznost byt s dcerkou kazdy den.
Zacatek byl krusny, ale zvladla jsem to.
Jen abych doplnila, s otcem se dcera nestyka ikdyz bydli ve stejnem meste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli ja bych asi koukla po necem tretim. Ani jedno neni uplne ok. Deti tak dlouho ve skolce/skole - bylo by mi jich lito. Ja bych do toho nesla. Ja nejsem samozivitelka, ale s druhym ditetem jsem dostala v praci vypoved ve firme, kde jsem predtim pracovala 12 let. Zacala jsem tedy hledat novou praci, hledala jsem plny uvazek s tim, abych mohla treba cast pracovat z domova. To jsem se ptala az na pohovorech. A povedlo se. Ted to mam tak, ze pracuji do tri, po ceste v aute jeste treba vyridim par rychlejsich telefonatu (jezdim jednu cestu cca 45 minut), vyzvednu deti a kdyz jdou v osm spat, usednu k pc a jeste tak hodinu, nekdy dve, pracuji. Me to tak vyhovuje, stejne vecer nikam nechodim:-) Jsem za to fakt vdecna. Tim chci rict, ze to jde i jinak - trochu kompromis tvych nynejsich „moznosti“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@masticka a jak to mala zvladala na tech 6:15?
@Oudrey treti moznost usilovne hledam, denne rozeslu nekolik zivotopisu, motivacnich a pruvodnich dopisu a ani se nikdo neobtezuje odpovedet. Nemam zadny obor, jen maturu a praxi jen za pokladnou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 to uz by temer nula od nuly posla, leasing, benzin, ona ani ta brzkoranni prace neni nejaka platova hitparada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli Prosím anonymní - finance + osobní
U nás vstávání 5.30, plat 3× menší než před mateřskou, večer po usnutí pracuji další práci z domu, i tak vyjdeme akorát. CV mám, myslím, dobré, tedy včetně praxe, ale tu je celkem málo práce obecně, s dětma nemůžeš vůbec vybírat, já jsem třeba šťastná za to, co mám, ťukám. Nikdy jsem nebyla s dítkem v nemoci doma doma, to si nedokáži představit, byla vždy zdravá, ale jak nastoupila do MŠ, tak to celkem začalo, samozřejmě vždy, když se to nejméně hodí. Jak píšu, jsem ráda za to, jak to mám, popravdě si ani nedokážu představit, že bych nějakou práci hledala, já nemám prostě ani prostor jít kamkoliv „zkusit jít na konkurz“
![]()
- Citovat
- Upravit
@Helileli píše:
@terinka4444 to uz by temer nula od nuly posla, leasing, benzin, ona ani ta brzkoranni prace neni nejaka platova hitparada.
benzin/nafta stojí tolik jako MHD, auto se dá pořídit za pár tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli
Aspon ta matura je dobra. Chtelo by to nejakou administrativu, kterou muzes do budoucna delat aspon z casti z domova. Databaze, fakturace nebo neco takovyho. Ucetnictvi nebo jazyky neumis?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo nemas nejaky hobby, co by slo ted vyuzit? Me treba vzdycky bavilo vsechno kolem realit. Ve volnu jsem jen tak koukala na sreality a podobny servery, co se prodava, za kolik, atd. Pri prvni praci jsem pak na dohodu delala maklerku. Je to prace, ktera je hodne casove flexi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oudrey ucetnictvi vubec, anglicky umim, ale to ted skoro kazdy. Celkem jsem ovladala excel, grafy, funkce, ale uz hodne dlouho nemam ani pocitac, ani notas.
Zadneho uzitecneho konicka nemam, az na to, co by se tykalo prave te prace, kterou jsem kvuli brzkemu vstavani odmitla (nechci specfikovat kvuli anonymite)
Jako fakt poctive hledam, jakmile zkejsnu v te soucasne po zkusebce, tak odtamtud tezko odejdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
benzin/nafta stojí tolik jako MHD, auto se dá pořídit za pár tisíc.
Rocni kupon mam prepoctem 300/mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Helileli Prosím anonymní - finance + osobní
U nás vstávání 5.30, plat 3× menší než před mateřskou, večer po usnutí pracuji další práci z domu, i tak vyjdeme akorát. CV mám, myslím, dobré, tedy včetně praxe, ale tu je celkem málo práce obecně, s dětma nemůžeš vůbec vybírat, já jsem třeba šťastná za to, co mám, ťukám. Nikdy jsem nebyla s dítkem v nemoci doma doma, to si nedokáži představit, byla vždy zdravá, ale jak nastoupila do MŠ, tak to celkem začalo, samozřejmě vždy, když se to nejméně hodí. Jak píšu, jsem ráda za to, jak to mám, popravdě si ani nedokážu představit, že bych nějakou práci hledala, já nemám prostě ani prostor jít kamkoliv „zkusit jít na konkurz“![]()
Diky za popis situace. Ja mam z nasi skolky nekdy pocit, ze tam jsou deti minimalne, kdyz ho tam davam v pul osme, tak je jich tam 5,5 a kdyz ho po pul ctvrte vyzvedavam tak jich je tam zase malounko, nechapu, jak to delaji, ze maji deti ve skolce tak kratce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli a tu praci, kterou jsi odmitla, by urcite nesla na mene hodin?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Helileli píše:
Diky za popis situace. Ja mam z nasi skolky nekdy pocit, ze tam jsou deti minimalne, kdyz ho tam davam v pul osme, tak je jich tam 5,5 a kdyz ho po pul ctvrte vyzvedavam tak jich je tam zase malounko, nechapu, jak to delaji, ze maji deti ve skolce tak kratce.
- Citovat
- Upravit
To zas je problém. My museli být v práci v 6.15 a šlo to. Přežili jsme to ve zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že vstávání dítěte v 5:45 problém není. Je to jen o tom, aby dítě šlo včas spát.
A jak píšeš, že by dítě musela být ve školce 6:30-16.00…To mi přijde absolutně běžné.
Běžně člově tráví v práci 8-8,5 hodin min., plus dojíždění..Takže to je prašť jako uhoď
Já bych to vzala. Byla bych ráda za to, že budu mít práci. Nebo si můžeš vybírat?
Nedovedu si představit být jako samoživitelka bez práce.
Levné auto na leasing bych nekupovala, levná starší auta jsou většinou žrouti peněz - opravy..a benzín by tě vyšel mnohem víc než lítačka za 300,– měsíčně..
Spíš se zeptám - má ti kdo hlídat v době nemoci dítěte?
Příspěvek upraven 08.10.16 v 00:30
- Citovat
- Upravit