Samoživitelka a práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
524
8.10.16 00:29
@Helileli píše:
@masticka a jak to mala zvladala na tech 6:15?@Oudrey treti moznost usilovne hledam, denne rozeslu nekolik zivotopisu, motivacnich a pruvodnich dopisu a ani se nikdo neobtezuje odpovedet. Nemam zadny obor, jen maturu a praxi jen za pokladnou.

Hlavně vydrž s tím rozesíláním životopisů. Teď už jsou i specializované pracovní portály dle tvého zaměření. Zkus se kouknout na proudly.cz, startupjobs.cz, uxjobs.cz a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
8.10.16 00:33

@Oudrey bohuzel, o zkraceni uvazku nemuze byt rec, ani otrochu pozdejsim rannim nastupu, charakter prace a navaznosti na dalsi cinnosti na pracovisti to neumoznuje.

Anonymni, tez mam doma prvnaka, skola ho bavi, ma krouzky, ale s tamtou praci by musel na otviracku do druziny, vlastne jit tam jeste driv a cca 10 min pockat, nez otevrou.
Ja mam pocit, ze to par dnu zkusim nanecisto, jak by to deti snasely. Treba to vidim zbytecne cerne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
8.10.16 00:35
@Whiskin píše:
Hlavně vydrž s tím rozesíláním životopisů. Teď už jsou i specializované pracovní portály dle tvého zaměření. Zkus se kouknout na proudly.cz, startupjobs.cz, uxjobs.cz a tak.

Diky moc za tip, urcite se podivam, zatim hledam jen pres prace.cz a aplikaci prace za rohem. Rozesilam, ale proznavam, ze uz se vkrada trocha letargie, kdyz nedostavam zadne odpivedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.10.16 00:38

Je to náročné. Malá ve školce od 6.00, vyzvednutí těsně před zavíráním s vyplazeným jazykem v 16.00, od toho času až po čas spánku se malá ode mě nehnula, což chápu, spát musela brzy, to vše s minimální mzdou.

@arada píše:
To zas je problém. My museli být v práci v 6.15 a šlo to. Přežili jsme to ve zdraví.

@arada

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.10.16 00:42

Zkus, za mě je ještě celkem důležitá atmosféra v té práci. Jak píšu, nikdy jsem nevyužila ošetřování malé, ale když nastal nečekaný problém - malé se udělalo špatně, nebyl problém se operativně domluvit.

@Helileli píše:
@Oudrey bohuzel, o zkraceni uvazku nemuze byt rec, ani otrochu pozdejsim rannim nastupu, charakter prace a navaznosti na dalsi cinnosti na pracovisti to neumoznuje.Anonymni, tez mam doma prvnaka, skola ho bavi, ma krouzky, ale s tamtou praci by musel na otviracku do druziny, vlastne jit tam jeste driv a cca 10 min pockat, nez otevrou.
Ja mam pocit, ze to par dnu zkusim nanecisto, jak by to deti snasely. Treba to vidim zbytecne cerne.

@Helileli

• Citovat
  • Upravit
3145
8.10.16 01:03
@arada píše:
To zas je problém. My museli být v práci v 6.15 a šlo to. Přežili jsme to ve zdraví.

Tak kazda mame jinou zkusenost, moje maminka pracovala normalne od 8, mam pocit, ze ani ne tech 8 hodin, praci par metru od skolky. Nikdyv zivote jsem nemusela vstavat pred pul sedmou. Takze logicky se toho bojim, to snad neni ic, za co bych se mela stydet. Chci jen to nejlepsi pro sve deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
8.10.16 01:13
@Everyone píše:
Myslím, že vstávání dítěte v 5:45 problém není. Je to jen o tom, aby dítě šlo včas spát.

A jak píšeš, že by dítě musela být ve školce 6:30-16.00…To mi přijde absolutně běžné.

Běžně člově tráví v práci 8-8,5 hodin min., plus dojíždění..Takže to je prašť jako uhoď

Já bych to vzala. Byla bych ráda za to, že budu mít práci. Nebo si můžeš vybírat?
Nedovedu si představit být jako samoživitelka bez práce.

Levné auto na leasing bych nekupovala, levná starší auta jsou většinou žrouti peněz - opravy..a benzín by tě vyšel mnohem víc než lítačka za 300,– měsíčně..

Spíš se zeptám - má ti kdo hlídat v době nemoci dítěte?

Příspěvek upraven 08.10.16 v 00:30

Pracuju, 6 hodin denne litam jak hadr na holi za 80 kacek na hodinu, bez moznosti si sednout, sotva se dojdu vycurat. Prave proto, ze si jako samozivitelka nemuzu moc vybirat. Vyhodou teto prace je zkraceny uvazek, velmi vstricny pristup k matkam a zaruceny narust mzdy, ale v radu par korun, po pul roce bych se mohla dopajdat na 15tis cisteho.
S tim autem si mslim totez, nakonec o co vic bych vydelala, to bych vrazila do auta.
Hlidaci babicky nemam. Mam tatinka, ktery dedeckuje, ale dava tak dve tri hodkny v kuse, bude mu 70, je kardiak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
8.10.16 01:38
@Helileli píše:
Diky moc za tip, urcite se podivam, zatim hledam jen pres prace.cz a aplikaci prace za rohem. Rozesilam, ale proznavam, ze uz se vkrada trocha letargie, kdyz nedostavam zadne odpivedi.

Rozumím ti. Když jsem hledala tehdy své první zaměstnání po škole, bylo to stejné. Desítky rozeslaných životopisů a odpovědi v řádů jednotek. Fakt jsem z toho byla zoufalá (děti jsem teda tehdy neměla a nemám), ale už jsem měla nějaké finanční starosti.

Taky jsou portály, kde si můžeš zdarma dodělat certifikace, které ti zvednou kredit v CV a pomůžou hledat lépe ohodnocenou práci. Kdyžtak napiš zprávu :)

Přes prace.cz určitě nehledej, protože to je hlavní portál, zná ho většina lidí a pokud nemáš opravdu dobrý životopis (a v něm zkušenosti), neškrtneš si.

Co také hodně zabírá je průzkum firem v tvém okolí. Vygůgli si pracoviště, kde bys potencionálně mohla pracovat, najdi si příslušný kontakt a pošli životopis s tím, že by ses velmi ráda ucházela o práci zde. I když zrovna nebude nic volného, budou na tebe pamatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
8.10.16 06:33
@Helileli píše:
Rocni kupon mam prepoctem 300/mesic.

aha, já bydlím v díře bez takovýchto vymožeností :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.10.16 06:56

@matkabagristy : do auta za pár tisíc bude muset cpát jenom peníze za opravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66859
8.10.16 07:01

@Myrule my takové auto máme. Začali jsme oba dojíždět za prací, tak jsem to nějak zalepili, než se našetří. Jezdí s ním manžel, je spokojený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.10.16 11:22

@matkabagristy : staré a levné auto = časté opravy. Samozřejmě, že může být pojízdné nějakou dobu, než se našetří na novější, zakladatelka je na to však sama a už tak má nizký rozpočet, těžko zvládne ještě šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
8.10.16 13:15

Ale houby. S manželem jsme dojížděli každý na jinou stranu, Koupili jsme ojjetinu za pár tisíc a problém nebyl.Je potřeba chtít, ne se spoléhat na rodiče. Mě by to bylo trapné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
8.10.16 19:57

Postupně doctu, zatim jen přidám jak to mám teď já. Po dlouhé době jsem konečně něco našla, penize malé, ale cesta max.30 minut ( od odchodu z domu do začátku práce), práce na směny, pri ranní, kterou mi posunuli na 7 h ( měla bych přijít 6:45 ale můžu se zaseknout ve školce, ujet bus, ale do 7 tam musím být) budou děti ve školce skoro od otviracky v 6h, vyzvedávat budu 15:15. Při odpolední budou chodit na 8:30, vyzvedávat babička nebo exmanžel. Když bude mít babička volno, je v důchodu, nemusi do školky vůbec a můžeme být spolu do 13h. Na dopoledne budu dávat i doktory, nebudu muset řešit volno v práci. Práci beru prostě jako práci, zaplatim nájem, jidlo, obleceni a i něco ušetřím. V průběhu se budu dívat po lepší, ale bez nervů že mě zase nevezmou.
Moje mamka byla taky samozivitelka, bez pomocí, ucila ve školce, takze když měla ranni na 6, chodila jsem s ní a od ní z práce do školy v 7:45. Až když jsem byla starší a ve školce mě to nebavilo a uměla jsem se vypravit sama, tak jsem vstavala po 7h a šla do školy když měla ranni. Když měla odpolední mívala jsem kroužky nebo byla u ní v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
8.10.16 21:18

@Helileli zvladala velice dobre. Chodi brzy spat a myslim si, ze je bezne, kdyz je dite tak dlouho ve skolce. Spoustu rodicu pracuje 8.5hodiny a deti jsou ve skolicce rady. Pohraji si a nikterak na nich celodenni skolkovani nasledky nezanecha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí