Samoživitelka a práce v obchodě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
19.8.16 18:02

Samoživitelka a práce v obchodě

Ahoj maminky jsem na vše sama a pomáhá mi jen mamka už půl roku dělámv obchodě. Mám krátký a dlouhý týden 10.5 hodiny denně. Myslela jsem žeto zvládnu ale jsem úplně unavená a nic nestíhám hlavně to že skoro svou dcerku nevidam. Hledám jinou práci zatim se mi nedaří. A začala jsem přemýšlet o tom že odejdu. Protože ránov 8 odcházím a v 21 večer se vracím. Opravdu nevím co dělat práci potřebuji. Přemýšlela jsem žebych si udělala nějaký kurz ale nevím jestli by mě vzali na pracák když dám já výpověď. Jinak dcerka má 4 roky. Nebo jestli to tak někdo má zlepší se to časem jo ještě mě děsíto že v prosinci je to prý samí přesčas.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20767
19.8.16 18:18

Na úřad práce tě vezmou. Znám hodně samoživitelek, které pracují v kavárnách/cukrárnách, mají naprosto flexibilní směny i délky úvazku (podle toho samozřejmě i peníze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 18:43

Na úřad práce tě zaregistrují kdykoliv, ale takové ty „rekvalifikační kurzy“ nabízejí až po 4 měsíčním pobytu na úp.
Podívej se nejdříve po kurzech, v čem by ses chtěla vzdělat?
Poté se registruj na úřad a choď na kurz - samozřejmě počítej s tím, že kurz si budeš hradit sama, případně, pokud ti nějaký nabídnou na úp, bude zadarmo, ale nebude to hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 18:48

Mě právě baví práce v obchodě ale když mám většinou 2 dny měsíci navíc. 2 víkendy v měsíci jsem celý v práci prostě pořád v práci. Byla bych radši chodila od po-pá a třebav 6 byla doma a to si neumím představit ažby slado školy a s dětmi se musí každý den učit a dělat úkoly

• Citovat
  • Upravit
896
19.8.16 19:06

Zase si to ale dobře rozmysli, protože bráno kolem a kolem, tak při krátkým/dlouhým je toho času jakoby víc, nebo jak to říct, každému vyhovuje něco jinýho. prostě máš 14 dní v měsíci volno, já vim, že ty 3 celé dny v práci o víkendu jsou o padnutí na hubu, a člověk se pak celé pondělí vzpamatovává.
Prostě má to i výhody, vyřešíš s holkou doktory, aniž by sis brala volno, každej druhej víkend máš 3 dny..nevim, když si vezmeš dovolenou v krátkám, počítají se ti jen dva dny. všechno má pro a proti, a kurzy na pracáku, musíš mít zase potvrzeno, že tě po kurzu někde zaměstnají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18256
19.8.16 19:16
@Anonymní píše:
Mě právě baví práce v obchodě ale když mám většinou 2 dny měsíci navíc. 2 víkendy v měsíci jsem celý v práci prostě pořád v práci. Byla bych radši chodila od po-pá a třebav 6 byla doma a to si neumím představit ažby slado školy a s dětmi se musí každý den učit a dělat úkoly

Pokud Tě práce baví, podívej se po nějakém menším obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.8.16 19:19
@DanielaD píše:
Pokud Tě práce baví, podívej se po nějakém menším obchodě.

tam bude potíž s případným zástupem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 19:42

Práce v menším obchodě bych brala ještě ji tak najít bohužel se nedaří a když mě pozvou na pohovor tak jsem v práci. Tak je to ještě těžší. Proto jsem si říkala že na tom pracáku bych mohla hledat ale je to risk co když nic nenajdu. A pak žít z přídavku fakt nechci. Ale zase přežívat jako do teď taky nechci.

• Citovat
  • Upravit
36504
19.8.16 19:46
@Anonymní píše:
Práce v menším obchodě bych brala ještě ji tak najít bohužel se nedaří a když mě pozvou na pohovor tak jsem v práci. Tak je to ještě těžší. Proto jsem si říkala že na tom pracáku bych mohla hledat ale je to risk co když nic nenajdu. A pak žít z přídavku fakt nechci. Ale zase přežívat jako do teď taky nechci.

odejít dobrovolně z práce a jít na ÚP je sebevražda. Odtamtud se do nové práce budeš hrabat těžko. Nehledě na finance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
19.8.16 19:51

Řešila jsem něco podobného a to mám od nástupu 3/4 úvazek, kde ovšem ranní, denní, odoledni a jeden volný víkend v měsíci, ale utáhnout tak malé dítě se prostě nedalo. Podala jsem oficiální žádost o změnu pracovní doby na kterou mám dle zk právo a vzhledem k tomu, že pracuji ve velkoobchodě, bylo mi vyhověno (za což jsem do dnes naší společnosti opravdu vděčná, práce mě baví a celkově to mám u nás ráda) ovšem neobešlo se to bez řečí typu, že mi vyhovují jen z dobré vůle. Ano, to jistě ale buď vyhoví mě, nebo musí úřadu práce dokázat, že mi vyhovět opravdu nemohou, což u větších obchodů asi nehrozí, že by stály na jednom zaměstnanci.
Ale já už byla ve stavu, buď a nebo. Bylo mi svým způsobem jedno jak, hlavně ať se to vyřeší, protože to už se utáhnout nedalo. Málo času, permanentní změny ve směnách, únava z toho všeho. Vím, že práce je potřeba, ale člověk taky potřebuje nějaké podmínky, aby to zvládl a ne se štval jako kůň
Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
19.8.16 20:14
@Anonymní píše:
Mám krátký a dlouhý týden 10.5 hodiny denně. Myslela jsem žeto zvládnu ale jsem úplně unavená a nic nestíhám hlavně to že skoro svou dcerku nevidam.

Skoro nevídáš. Vždyť při K-D týdnu musíš mít i volný dny, který nikdo jinej nemá, tak můžeš jít do práce 8-16.30. Uvidíš ji každej den, ve školce bude první i poslední, pokud to chce zvládat sama. Žádný celý dny volna.

@Burj Chalifa píše:
odejít dobrovolně z práce a jít na ÚP je sebevražda. Odtamtud se do nové práce budeš hrabat těžko. Nehledě na finance.

Přesně tak. Buď ráda, že máš práci. Myslíš, že pracák ti ji najde, že kurz (nevím teda čeho) ti tak pomůže, že se o tebe budou prát?
Zkoušel asi třeba žádat úpravu pracovní doby?

@Anonymní píše:
Práce v menším obchodě bych brala ještě ji tak najít bohužel se nedaří a když mě pozvou na pohovor tak jsem v práci.

Vážně je to tak hrozný? Musíš mít nějaký den/dny volný ne? Určitě chápou, že seš zaměstnaná. Mnohdy stačí jen říct si o jiný termín, jsou na to u zaměstnaných lidí zvyklí. Nebo si zkus nějak domluvit volno. Pokud chceš jinam, musíš pro to něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
19.8.16 20:39

Kdyz mas kratky tyden, tak nestihnes pohovory, jo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.16 20:42

Práci jinou aktivně hledám chápu že ti co nezažili nepochopí. Můžu si dát poloviční úvazek ale to neutahnu finančně. Jde o to že malá začne opět chodit do školky a moje mamka vše nezvládá je už holt stará. A kdyby se jí něco stalo stejně budu muset skončit. Volno mám ale víkendu téměř nic protože mám i směny navíc. O víkendu ale školka nejede. A malou opravdu vidím málo. A zajímalo mě spíš nazory maminek co jsou samy a nemají nikoho a dělají ty 10tky.

• Citovat
  • Upravit
Zuzule09
19.8.16 20:44

Většinu mi řeknou kdy mám přijít na pohovor popřípadě 2.termin a zatím my vyšli do mé pracovní doby. Takže smůla

• Citovat
  • Upravit
3711
22.8.16 19:08

A třetí termín nebude z důvodu češtiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat