Accesment centrum - jak probíhá?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Accesment centrum - jak probíhá?
Ahoj všichni, účastnili jste se někdo výběrového řízení v podobě accesment centra? Já jdu konkrétně do Lidlu…Jak to obecně vypadá? Dá se na to nějak připravit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V LIDLU mají tyhle výběrka??? No pane jo.. Já jsem byla. Je to hromadně s ostatníma uchazečema, nás bylo cca 10. Tvořili jsme různý věci z papíru, hráli jsme hru, řešili hádanku a předváděli se v různých stresových situacích. Při tom nás „porota“ pozorovala a zapisovala si. Ve finále chtějí vědět, jak jsi průbojná, jak se chováš v kolektivu, jak respektuješ autority atd. Za mě - cvičená opice. Už nikdy na podobnou s****u nejdu. Ale každý výběrko je jiný, není se čeho bát
Držím palce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Lidlu jsem byla na pohovoru zrovna včera na LC Olomouc a nic takového tam není.
Akorát jsme byli 4 lidi, sedli jsme si s manažerem, on popovídal jak práce vypadá, kolik za ní dostaneme, smlouvy, plat, bonusy zmínil, a pak se nám ozve.
Nás akorát zpovídal všechny najednou, odkud jsme, co umíme, co očekáváme. Tečka.
Až se ozve, tak se ozve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nika.veroni To jsem zažila v GE money bank, když jsem šla na pohovor na blbé callcentrum. Assesment centrum jak prase, jsi v týmu, dostali jsme papír a tam 10 lidí s různými příběhy (nemocemi) a měli jsme vybrat uchazeče, který dostane od dárce srdce.
Tak jím říkám, hele, nikdo z nás nemůže přiřadit srdce do někoho jen tak, o tom člověku víme akorát prd, jeho zdravotní stav není znám, nevíme jaký má typ krve, jestli ho můžeme uspat, jestli přežije transplantaci atd…
A tam bylo akorát: První člověk (3 děti, zadlužený, 41 let)
Druhý - člověk tmavé pleti, práce na směnný provoz, 25 let, rozveden.
A tak do pokračoval a vyber, komu daruješ srdce
![]()
Pitchovina na entou. Víckrát na assesment centrum nejdu, dělají z lidí akorát debily!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice O tom mi povídej, my jsme tam byli asi 5 hodin! Hnus… Ve finále jsem tu práci už fakt nechtěla, takže jsem se zasmála a šla jsem domů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nika.veroni píše:
@hudečice O tom mi povídej, my jsme tam byli asi 5 hodin! Hnus… Ve finále jsem tu práci už fakt nechtěla, takže jsem se zasmála a šla jsem domů.
Dva kola pohovoru, a pak ti napíšou, že tě neberou! Fakt pitchovina, 5 hodin zabitých a nic z toho. Přitom máš jen zvedat telefony a odpovídat na dotazy klientů. Dělají z lidí voly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budete ve skupině řešit nějaké úkoly, které nebudou nijak souviset s náplní práce a personalista bude pozorovat, jak se zapojujete, jakým způsobem komunikujete a jak řešíte konflikty. Jestli chcete vyhrát, tak buďte konstruktivní, aktivní, ale spíš práci koordinujte a podporujte dobrá řešení těch druhých, než abyste zavelela a šlo to podle vás. Teda pokud je to AC na nějakou managerskou pozici.
Pokud je to na nižší pozici, než je vedoucího prodejny, tak bych se otočila na obrtlíku a šla se zeptat do vedlejší, konkurenční prodejny koho že zrovna hledaj, protože takhle agilní personalista, v oboru, kde je značná fluktuace, natož v období ekonomického růstu, bude do budoucna leda osina v zádi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice AC v callcentrech mají smysl. Potřebují vybrat ty, co jim nevadí, když na ně ostatní lidi ječí a že na ně dupe vedení. Popřípadě dokáží trpělivě vysvětlovat cokoliv i na konci směny i těm opravdu hloupám klientům. K tomu zrovna je docela dobré několikahodinové, otravné výběrové řízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za zkušenosti. Už mám za sebou ten hromadný pohovor, jako něm píše hudečice, pak byl osobní a teď přichází AC. Máme to na celý den, managerská pozice. Vlastně se docela těším, i když neuspěji, tak si aspoň zkusím něco nového. Jsem po mateřské, takže docela příjemná změna být mezi dospěláky:-) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice píše:
@nika.veroni To jsem zažila v GE money bank, když jsem šla na pohovor na blbé callcentrum. Assesment centrum jak prase, jsi v týmu, dostali jsme papír a tam 10 lidí s různými příběhy (nemocemi) a měli jsme vybrat uchazeče, který dostane od dárce srdce.
Tak jím říkám, hele, nikdo z nás nemůže přiřadit srdce do někoho jen tak, o tom člověku víme akorát prd, jeho zdravotní stav není znám, nevíme jaký má typ krve, jestli ho můžeme uspat, jestli přežije transplantaci atd…
A tam bylo akorát: První člověk (3 děti, zadlužený, 41 let)
Druhý - člověk tmavé pleti, práce na směnný provoz, 25 let, rozveden.
A tak do pokračoval a vyber, komu daruješ srdce![]()
![]()
Pitchovina na entou. Víckrát na assesment centrum nejdu, dělají z lidí akorát debily!
tak pozor, patrně nejsi obeznámena s cílem assessmentu. Patrně nevíš, že ve skutečnosti nejde o výběr v tomto případě příjemce orgánu, ale o pozorování úplně jiných věcí. To jsi Ty. Posuzovatelé si všímají, jak se při řešení problému chováš ve skupině, jak se vyjadřuješ, jak umíš logicky zdůvodnit svoji volbu pořadí, jaké máš schopnosti týmové spolupráce atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
tak pozor, patrně nejsi obeznámena s cílem assessmentu. Patrně nevíš, že ve skutečnosti nejde o výběr v tomto případě příjemce orgánu, ale o pozorování úplně jiných věcí. To jsi Ty. Posuzovatelé si všímají, jak se při řešení problému chováš ve skupině, jak se vyjadřuješ, jak umíš logicky zdůvodnit svoji volbu pořadí, jaké máš schopnosti týmové spolupráce atd.
Však ano, ale řešíš při tom neřešitelné věci, které nemají s realitou ani s nabízenou práci nic společného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hudečice píše:
Však ano, ale řešíš při tom neřešitelné věci, které nemají s realitou ani s nabízenou práci nic společného.
ano, modelové případy jsou mezní, aby vyvolaly reakci. Souvislost s nabízenou prací mít nemusí, jde tam o nějaké vzorce chování. Ale souhlasím, k takovým odtažitým případům ala transplantace by měl být ještě nějaký z praxe. Třeba „hádavý zákazník“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit