Jak si říct o práci?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15.8.16 20:35

Jak si říct o práci?

Ahoj,
hledám práci ve státním sektoru (SSSZ, ÚP, magistrát,…), je mi 27, mám maturitu z hotelovky a nyní studuji prvním rokem regionální politiku a sociální správu. Mám doma dvouletého caparta a problém, co napsat do životopisu…
Po škole jsem dělala všechno možné, jen ne to, co by se mi tam hodilo :-) pracovala jsem jako manažerka ve fast foodu, operátor ve výrobě, obsluha v restauraci… prostě nic, co by mi mohlo při hledání pomoci.

Proto bych ráda napsala hezký motivační dopis, který bych rozeslala různým institucím a doufala v zázrak… jenže prostě nevím, jak to postavit, aby to ten, kdo to bude číst, nehodil do koše jen proto, že nemám praxi, resp. mi ta praxe spíš ubližuje. Je mi jasné, že frázemi o mé spolehlivosti a chuti se vzdělávat nikoho nezaujmu, že to čtou v každém CVčku.

Ještě jedna věc, nebudu se hlásit na konkrétní pozici (výběrka v našem městě nejsou vypsaná), spíš chci zkusit štěstí.

Našla by se tu hodná duše, která by mi poradila, případně mi obětovala chvíli svého času a pomohla mi s tím například přes sz?

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1413
15.8.16 20:57

Tak já bych určitě vypíchla tu manažerku, napsala bych tam, že máš bohaté zkušenosti s komunikací s lidmi, že díky této praxi umíš řešit i složité situace, což se ti určitě bude hodit, určitě jsi řešila i nějaké papírování, tak bych napsala i že máš zkušeností s administrativou a podobně :) snad jsem ti aspoň trochu pomohla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26851
15.8.16 21:12

Nechci ti brat iluze, ale bez vyhlaseneho rizeni na konkretni misto tvou zadost jen zalozi :( Musis sledovat vyberka a zkouset to. Ale je to tvrdy boj :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
524
15.8.16 21:46

Hlavně to napiš originálně. Žádný kecy typu…„Mou největší slabinou je až přehnaná pečlivost..co neumím, rychle se doučím..atd“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.16 22:35

@Whiskin no právě, jenže jak :oops: :mrgreen:

Jinak díky všem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
16.8.16 15:43
@wonder woman píše:
@Whiskin no právě, jenže jak :oops: :mrgreen:Jinak díky všem :)

Vetsinou se vypisuje vyberove rizeni a nasleduji testy ze znalosti prislusnych zakonu, napr. o obcich. Motivacni dopisy tam nejsou podstatne. Musis projit testem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
16.8.16 16:35

Být personalistou ve státní správě, praxe ve fast foodu a restauraci mě neosloví. Takové ty fráze o zkušenostech o vedení kolektivu zde taky nefungují. S maturitou obor pohostinství jsi nezajímavá, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.16 18:06

Pokud vím, tyhle instituce musí vyhlásit výběrko, jinak to nejde. Je zbytečné cokoli tam posílat, protože průběh výběrka je daný - kam a jak co poslat, v jakém formátu, do jakého data atd. To, že je jen tak oslovíš, je podle mě zbytečná ztráta času. Možná nějaký obecní úřed v Horní Dolní.
BTW: Jednou jedinkrát jsem se zúčastnila výběrka k nám na obec. Nic moc teda. Na stejný čas byli pozvaní všichni zájemci. Myslím, že byl nejdříve test, pak si to vyhodnocovali a pak si volali asi podle abecedy každého jednotlivě k ústnímu pohovoru. Ten byl před komisí, bylo tam snad 10 lidí a někteří z nich se ptali na věci z oboru (zbytek byl asi do počtu) a nějaké obecné řeči o vlastnostech, silných a slabých stránkách atd se vůbec nekonaly. Bylo to strašně formální a škrobené. Horší jak maturita. Zabitý skoro celý den. Ale mám z toho zkušenost, že v takovém typu výběrka nemám šanci nikdy uspět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aywi
16.8.16 20:49
@SlečnaVeStínu píše:
Pokud vím, tyhle instituce musí vyhlásit výběrko, jinak to nejde. Je zbytečné cokoli tam posílat, protože průběh výběrka je daný - kam a jak co poslat, v jakém formátu, do jakého data atd. To, že je jen tak oslovíš, je podle mě zbytečná ztráta času. Možná nějaký obecní úřed v Horní Dolní.
BTW: Jednou jedinkrát jsem se zúčastnila výběrka k nám na obec. Nic moc teda. Na stejný čas byli pozvaní všichni zájemci. Myslím, že byl nejdříve test, pak si to vyhodnocovali a pak si volali asi podle abecedy každého jednotlivě k ústnímu pohovoru. Ten byl před komisí, bylo tam snad 10 lidí a někteří z nich se ptali na věci z oboru (zbytek byl asi do počtu) a nějaké obecné řeči o vlastnostech, silných a slabých stránkách atd se vůbec nekonaly. Bylo to strašně formální a škrobené. Horší jak maturita. Zabitý skoro celý den. Ale mám z toho zkušenost, že v takovém typu výběrka nemám šanci nikdy uspět.

souhlasim, stejna zkusnost. clovek se tam citi jak u soudu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat