Chci pracovat s dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
chci pracovat s dětmi
Zdravím ![]()
je mi 14, půjdu do 9. třídy a chtělabych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s pracováním s dětmi. Mám ráda menší děti a rozumím si s nimi, přemýšlela jsem nad MŠ, ale jsou i jiné možnosti? ![]()
dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Můžeš zkusit střední pedagogickou školu a potom vysokou. Teoreticky k práci s dětmi, pokud nebudeš učit, můžeš mít i jen zdravotnické vzdělání a k tomu „pedagogické minimum“ na vysoké škole. S dětma nemusíš být jen ve školce, existuje řada mateřských center, hlídacích agentur, volnočasových agentur.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A už víš kam chceš jít na SŠ?
jaké máš známky? jsi na něco talentovaná? Pokud chceš jít na pedák, tak se dělají talentové zkoušky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem chtela na pedak, nakonec jsem se rozmyslela z duvodu spatneho platoveho ohodnoceni.Je sice super delat s detmi, ale 12tis hrubeho mesicne ve statni skolce ci skole, to je tak na najem
Clovek by se musel chytit v nejake soukrome organizaci, aby to za neco stalo.
Takze jsem zvolila jinak a svou touhu po praci s detmi si vynahrazuju zaprve „praci“ se svymi detmi, zadruhe zabavou s detmi mych pratel a zatreti pomoci v jednom materskem centru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Strejda gúgl mi našeptal tohle http://www.platy.cz/…terske-skoly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie To by na MŠ odpovídalo víc než 12 hrubého
Ale i tak, obrovská zodpovědnost za ty malé blešky, co chvilku neposedí, je dle mého pohledu špatně finančně ohodnocená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neměla bych to říkat nahlas, ale do výplatnic našich učitelek z mš vidím. Mají fakt víc než dvanáct hrubýho.
Ani tak nejde o ty děti, jsou ohebné a dobře omyvatelné, ale o jejich rodiče.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SárinkaCZ A jakým směrem by ses ráda vrhla?
Školství, kroužky, zdravotnictví,…? S dětmi se dá pracovat u více profesí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Emilie píše:
Neměla bych to říkat nahlas, ale do výplatnic našich učitelek z mš vidím. Mají fakt víc než dvanáct hrubýho. Ani tak nejde o ty děti, jsou ohebné a dobře omyvatelné, ale o jejich rodiče.
To je pravda. Původně jsem taky chtěla zmínit rodiče, ale nechtěla jsem dostat čočku od maminek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak možná 12 čistého a po odpracování určitých let se třebas vyškrábou i na těch odkayovaných 19 hrubého, což je necelých 15čistého
I tak je to přeci hrozně málo.. Kort, jak tu padlo, na to, jak je to práce psychicky i fyzicky náročná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná prosím te, začínající učitelka má nyní +- 20 500 hrubého, teď se od záři platy zvyšovaly o 8%, takze o nějakých 1 500… Plus většinou alespoň 1 000 korun odmena… Tak nevim jakých 12 nebo 15 tisíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo Ono asi taky záleží, jak kde. Kamarád, který učí jako třídní na 2.stupni má momentálně těch tvých avizovaných 20hrubého, což se mi zdá teda opravdu málo. A 20hrubého je 15čistého ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná to asi ne, plat učitelů je řízený platovými tabulkami, které jsou stejné pro Prahu i pro Moravu ![]()
Edit: překlep
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak už tady někdo napsal - pracovat s dětmi se dá v několika oborech - pedagogika (MŠ, ZŠ), zdravotnictví (sestra, lékařka). Záleží na tom, co tě baví, jak jde škola, kam plánuješ jít po ZŠ…
- Citovat
- Upravit