Chci pracovat s dětmi

21
15.8.16 11:27

chci pracovat s dětmi

Zdravím :mavam:
je mi 14, půjdu do 9. třídy a chtělabych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s pracováním s dětmi. Mám ráda menší děti a rozumím si s nimi, přemýšlela jsem nad MŠ, ale jsou i jiné možnosti? :nevim:

dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
15.8.16 11:35

Můžeš zkusit střední pedagogickou školu a potom vysokou. Teoreticky k práci s dětmi, pokud nebudeš učit, můžeš mít i jen zdravotnické vzdělání a k tomu „pedagogické minimum“ na vysoké škole. S dětma nemusíš být jen ve školce, existuje řada mateřských center, hlídacích agentur, volnočasových agentur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628
15.8.16 11:36

A už víš kam chceš jít na SŠ? :) jaké máš známky? jsi na něco talentovaná? Pokud chceš jít na pedák, tak se dělají talentové zkoušky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.8.16 12:14

Taky jsem chtela na pedak, nakonec jsem se rozmyslela z duvodu spatneho platoveho ohodnoceni.Je sice super delat s detmi, ale 12tis hrubeho mesicne ve statni skolce ci skole, to je tak na najem :nevim: Clovek by se musel chytit v nejake soukrome organizaci, aby to za neco stalo.
Takze jsem zvolila jinak a svou touhu po praci s detmi si vynahrazuju zaprve „praci“ se svymi detmi, zadruhe zabavou s detmi mych pratel a zatreti pomoci v jednom materskem centru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
15.8.16 12:49

@unuděná jej, 12 tisíc hrubého? 8o z jakého roku prosim te? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.8.16 13:10

Strejda gúgl mi našeptal tohle http://www.platy.cz/…terske-skoly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
15.8.16 13:35

@Emilie To by na MŠ odpovídalo víc než 12 hrubého :) Ale i tak, obrovská zodpovědnost za ty malé blešky, co chvilku neposedí, je dle mého pohledu špatně finančně ohodnocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.8.16 13:37

Neměla bych to říkat nahlas, ale do výplatnic našich učitelek z mš vidím. Mají fakt víc než dvanáct hrubýho.

@Petule030

Ani tak nejde o ty děti, jsou ohebné a dobře omyvatelné, ale o jejich rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
15.8.16 13:38

@SárinkaCZ A jakým směrem by ses ráda vrhla? :) Školství, kroužky, zdravotnictví,…? S dětmi se dá pracovat u více profesí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
15.8.16 13:42
@Emilie píše:
Neměla bych to říkat nahlas, ale do výplatnic našich učitelek z mš vidím. Mají fakt víc než dvanáct hrubýho.

@Petule030

Ani tak nejde o ty děti, jsou ohebné a dobře omyvatelné, ale o jejich rodiče.

To je pravda. Původně jsem taky chtěla zmínit rodiče, ale nechtěla jsem dostat čočku od maminek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.8.16 14:47

No, tak možná 12 čistého a po odpracování určitých let se třebas vyškrábou i na těch odkayovaných 19 hrubého, což je necelých 15čistého :nevim: I tak je to přeci hrozně málo.. Kort, jak tu padlo, na to, jak je to práce psychicky i fyzicky náročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
15.8.16 15:09

@unuděná prosím te, začínající učitelka má nyní +- 20 500 hrubého, teď se od záři platy zvyšovaly o 8%, takze o nějakých 1 500… Plus většinou alespoň 1 000 korun odmena… Tak nevim jakých 12 nebo 15 tisíc 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.8.16 15:10

@PepiKo Ono asi taky záleží, jak kde. Kamarád, který učí jako třídní na 2.stupni má momentálně těch tvých avizovaných 20hrubého, což se mi zdá teda opravdu málo. A 20hrubého je 15čistého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
15.8.16 15:12

@unuděná to asi ne, plat učitelů je řízený platovými tabulkami, které jsou stejné pro Prahu i pro Moravu :mavam:

Edit: překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.16 15:18

Jak už tady někdo napsal - pracovat s dětmi se dá v několika oborech - pedagogika (MŠ, ZŠ), zdravotnictví (sestra, lékařka). Záleží na tom, co tě baví, jak jde škola, kam plánuješ jít po ZŠ…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat