Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nevím přesně do které školky se chceš hlásit, bydlíme taky na břevnově… ale odně tě skalmu… mám děti narozené v prosinci, teď jim byly 3 roky a do školky nás nevzaly a děsím se toho aby nás vzaly tento rok v září…
Ahoj, tak zkusit zapis urcite muzes, ale ja bych to moc ruzove nevidela ![]()
Taky mam unorovou dcerku, akorat o rok starsi, a loni jsme u zapisu nebyly! Bydlime sice v Praze, ale TP mame na Kladne, a i tam jsme byly bez sance! Doufam, ze mi ji vezmou letos…
Kamaradce nevzali v zari trilety dvojcata (Praha Modrany) ![]()
Nebydlím sice v Praze, ale my museli malou dát do školky na vesnici, bo ve městě bychom neměli šanci a jde poporvé v pondělí a je jí 2 roky a 10měsíců…
Myslím, že si opravdu věříš. Dceři budou v srpnu tři a na Praze 10 se tvářili, že šanci nemá nijak velkou… S únornětem v Praze myslím, že ta šance se limitně blíží nule. Můžeš mít samosebou kliku (zvlášť pokud pustíš nějakej sponzorskej dar, co jsem slyšela z různejch končil), ale spíš ne.
@Kack u nad na P15 ani nejde pro deti, ktere nemaji v zari tri roky, podat prihlasku. (Takze rijnova k zapisu nesla)
Mam syna rijnoveho, letos mu budou 4 a doufám, ze ho do státní školky vezmou. Bydlíme v Praze na Zbraslavi. Moc šanci ti nedávám. Spis bych se na tvém miste porozhledla po soukromé školce…
U nás můžou k zápisu jen děti, kterým budou do konce srpna 3 roky, mladší ne ![]()
Holky a jaka je šance u čtyřleté v Praze? potíž bude trochu s trvalým pobytem, to je asi podmínka, co? my se budeme stěhovat ze zahraničí a než to vyběháme
. Ona už dva roky bude školkova, tak se děsím toho že mi zůstane doma
. Syn asi taky nema sanci, ten bude mit dva a taky bude mit za sebou pul roku dochazky ![]()
a soukromou asi neuplatim ![]()
Já mám lednovou holčičku a na zápis půjdem (jdu pak do práce) - i když nevěřím, že by mi ji vzali. Ptala jsem se i učitelek a jako vyloženě se mi nevysmály, říkaly, že záleží, kolik bude dětí a že nejmladší děti, co tam mají, měly 3 roky v říjnu. Ale samozřejmě všude je situace jiná.
@suik No trvalý pobyt je hlavním kritériem pro přijetí a pod 3 roky ve státní neberou.
Musim rict, ze situace skolek v cr je fakt tristni…to pak matky prichazeji o praci, nebo jak? jako z meho okoli co vim, tak to vzdycky nejak dopadlo, kamarádka v Praze problem nemela skoro vubec a to jeste byla s jednim doma a s druhym praci taky uplne nemela.
taky mi prijde TB fakt vtipny, treba u zadosti o rodicak TB nehraje roli, ale skutecne bydliste ano. V dnesni dobe se hodne lidi posouva po republice a nechava si bydliste na jednom miste… a navic to plati na konkretni Prahu, co? Takze kdyz se prihlasime k babičce na P1 a bydlet budeme treba na 10 (co ja vim, kde sezeneme byt), tak jsme studeny) ![]()
Praha 11 - Oldovi budou v breznu 3 a vloni mi u zapisu rekli, ze je jeste maly, ze k zapisu nemuze, ze berou jen deti narozene do prosince a skutecne pak asi 3 deti, kterym byly 3 roky az behem podzimu, vzali, ale myslim, ze roli hralo asi i to, ze meli ve skolce starsi sourozence
@suik Ja nevim, jak je to v Nemecku, ale treba v GB jsou jesle i skolky velmi drahe.. a v dnesni dobe se v Praze da najit dobra soukroma skolka i za docela slusne penize. ![]()
Jsme taky z Prahy, ale centrum. U zápisu jsme loni byli, malá je ale lednová. Řiditelka nám řekla, ať ani nedáváme přihlášku, ale zapsala si na nás kontakt. A prý že malou během školního roku pravděpodobně umístí. Volala mi začátkem října, že má místo, ale musíme nastoupit ihned. Tak dcerka chodí od října do státní a tři jí budou až za týden. Určitě bych to zkusila. Zajít do konkrétní školky (ideálně větší) a zeptat se přímo ředitelky, jak to vidí.
@Anielka a jak se to tak pohybuje?
v nemecku je situace podle mne super, teda asi taky hodne zalezi na spolkove zemi. Tam plati ze kdo driv prijde, ten driv mele…takze je treba si najit misto ve skolce, nechat se zapsat na poradnik, nebo zjistit od kdy maji volno. Pak zarizujes z uradu „gutshein“, ten rozhodne na kolik hodin mas narok a kolik budes platit - to se odviji od platu. Od roku maji deti narok na skolku, od tri na myslim na celou dobu.
me to prijde jako super reseni. ale taky uz jsem cetla v novinach stiznosti, ze to neni tak ruzove.
mam kamaradku v UK a to jak to maj tam teda oni, to mi prije jeste horsi nez v CR
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.