Šance přijetí do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Any11
3.1.14 11:46
@Angua píše: Že by prostory? :nevim: Jako kam chceš ty děti dát? Nebo chceš, aby jich bylo ve třídě čtyřicet? Jak by to vypadalo? Vždyť by se do té třídy ani nevešly. Kde by spaly, jedly? U nás ve školce je místnost na spaní, kde je 25 postýlek a mezi nima jsou asi 20 cm uličky - je to totálně našlapané.

Tady u nas objekty jsou.. ale proste neni snaha. :nevim: Kdyz jsem tu psala o jesle, tak mi z MC napsali, ze o ne neni zajem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Any11
3.1.14 11:48

Holky, hledejte… tady na P10 vim o dvou skolkach, kde je skolkovne do 7 tisic. A obe maji dobre reference! A to jsem zas tak moc nehledala.

• Citovat
  • Upravit
50725
3.1.14 11:54

@Cuddy ono taky záleží, co je nevyhovující prostředí - nemám takový přehled v předpisech pro školky, ale hodně hygienických předpisů je podle mého názoru přehnaných. Hlavně takových těch „nových dle EU“. Takže samozřejmě vlhko, plísně nebrat, ale není nutné, aby měly děti (já nevím, například) bezdotykové baterie v umývárně. Rozumíš, jak to myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.1.14 12:23

@Cuddy no otazka je, jestli ty predpisy nejsou az moc prisne :nevim:, samozrejmne nikdo nechce dat dite do vlkhka plisne a spol, to je jasne, ale jestli je tam treba o zachudek min by me teda netankovalo.

nevim ja si proste myslim, ze tohle je velkej kamen urazu a odrazi se to ve vsem, zeny jsou moc dlouho na materske a pak jsou obtizne zamestnatelne. kdyz chce byt nekdo 4 roky doma, proc ne, ale kdyz se chce nekdo vratit treba driv, meli by mit teda vic sanci. A kdyz nekdo nevydelava tricitku, tak nema sanci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
3.1.14 12:25

@Angua jj, presne to si myslim, ze je kamen urazu :nevim:

jako šest, sedm se da kratkodobe zvladnout…ale 10/ 12 uz ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
3.1.14 12:32
@dari74 píše:
@suik No trvalý pobyt je hlavním kritériem pro přijetí a pod 3 roky ve státní neberou.

U nas berou i dvouletaky, když je místo. Od záři kvůli tomu rozdělili třídy podle věku. Předtím jsme měli věkové smíšené. Ale jsme město o 13000 obytel, školek tu máme 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
3.1.14 12:39

@Raduš.ka44 U nás taky tak, město 18tisíc, 7školek, a mladší dceru mi vezmou odd září 2014 (bude mít 2r a 3m) - jediná podmínka je aby byla bez plen a uměla se najíst. Půjde do smíšené třídy (bude tam se starší sestrou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30971
3.1.14 12:43

@suik @Angua Jasny,ja urcite neobhajuji prisnost predpisu, bezdotykove baterie a nejmodernejsi prostredi pro deti take nevyzaduji. Spis mam pred ocima tu nasi vesnickou skolu, kam kdyz clovek prijde (obdobi voleb), citi vlhko a na zachod by si tam clovek radeji nedosel. Je mne lito, ze zeny, ktere chteji jit pracovat, jsou bezmocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
3.1.14 12:49

Mám kluka dubnovýho..teď mu budou 2 roky a taky jsem přemýšlela, zda jít na zápis. Co jsem se tak poptávala, tak není moc šance :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
3.1.14 12:50

@Anielka Jsem taky z P10. Nemohla by si mi prosím třeba do SZ poslat odkaz nebo kontakt na ty soukromé školky. Ať jsme připravení na všechno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.1.14 12:56

Teda to je zase diskuse ;)

Já za sebe jen ještě k tomu TP: On to zas až tak nesmyslný údaj není, například se podle toho dělí daně. Máti bydlí na vesnici, ale TP má v Praze (jednak tu má byt, druhak kvůli finančáku by byla blbá…), a celá ves na ni kouká skrz prsty, že z ní nic nemají. Čili to má jistou logiku, přispívat na školku jen tomu, kdo obci „něco vrací“.

Jinak pokud jde o ty normy, to mi vůbec hlava nebere, o co vám jde: čert vzal počet sprch, ale to by na 30 dětí měla být jedna učitelka? A pokud jich má být víc, tak je ta školka mnohem dražší - a školkovné to rozhodně nezaplatí…

A jinak než nadávat na kalhotky s bobrama: byly jste někdy na radnici, zeptat se, jak je to se školkama? Jaká je tam kapacita, jakou mají politiku vzhledem k populační křivce atd.? Já třeba jo, už v těhotenství… Školky totiž nezřizujou na ministerstvu, ale v obcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.1.14 12:57

@LucciaMaty Proč do SZ? Třeba Ywonka je vyhlášená, že je levná… a naše soukromá školka, kam chodí malá, je taky levná (a vím i o další v sousedství), ale to je Praha 15 - nevím, jestli by se to počítalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
3.1.14 13:10

@Slečna Ferka Jo byla… uz kvuli jeslim… psala jsem i jednotlivym zastupitelum a k nicemu mi to nebylo. (Jsem taky z 15ky)

• Citovat
  • Upravit
2017
3.1.14 13:14

@Slečna Ferka No někdo třeba nechce veřejně psát, kam chodí jeho dítě do školky ;) Ale jinak děkuji za tip. Chci být připravená, až to pak budeme za rok řešit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.1.14 13:25

@Anielka Tak pak víš, že problém je na radnici, a ne u bobrů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin