Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@pet01 píše:
@Ainy nas ma teda 2 roky, ale vtaci nozky dovnitr, takze musi mit taky pevnou patu a kotnickovy, loni jsme meli sandalky essi, ty byly docela tvrdy na ohyb a ne tak pekny, ale z tehle jsem nadsena
Náš má valgozní paty, ale říkali nám pevnou patu, kotníčkové že být nemusí. Ale oni ty Sante ten kotník podle mně moc nedrží, jsou fakt mekoučké. Jinak syn má spíš užší nohu a líp mu sedí verze s otevřenou špičkou, zas s tou uzavřenou může jezdit i na kole tak váhám ![]()
Já byla rozhodnutá pro ty PROTETIKA, dnes ráno jsem byla v obchodě a změnila jsem názor a koupim SANTÉ. jsou měkčí a cenově vyjedou na stejno. Taky vaham mezi otevřenou a krytou špičkou.
@lennel já mám vyzkoušené, že na užší nohu líp sedí ty bez špičky. Se špičkou jsou zas praktičtější. Já vyzkouším oboje a rozhodnu se podle toho. Jinak koukám, že letos je budou mít asi všichni ![]()
Ja letos vzala s krytou aby si neukopl prsty a hlavne kvuli odrazedlu ![]()
@madrianova V Brně je mají v každé dětské obuvi my máme v oblibě botičkárnu na Čapkove. V lékárnách taky, ale tam to bývá na objednávku, nemají takový výběr velikostí.
Ahoj, můžu se vetřít s dotazem… potřebuji pro 4,5 letou dceru sandále, ale představuji si něco jako Keen, ale v „princeznovském“ provedení ![]()
Chodíme na celkem dlouhé výlety, takže hodně pohodlné, dále, aby je mohla mít v létě na kole, no ale zároveň, aby se jí líbily (ona je taková slečinka
)
Je něco takového? ![]()
Mohu se zeptat ma ty letní sandále Santé - jsou lepší když je i vnitřek kožený nebo když je ten vnitřek textilní? Narazila jsem na oba dva druhy a chci je koupit pro 2 letou dcerku a ráda bych ji dávala i bez ponožek tak nevím, které budou lepší aby ji nesedřeli…máte někdo zkušenosti?
Maminky tak jsem byla vyzkoušet malé ty santé textilní a malé moc nesedí, zdají se mi na ní dost široké, jinak jsou super, ale jsem zklamaná, asi má užší nožku či co…škoda. tak letos asi mít žádný nebudeme, už sme vyzkoušeli kde co:-)
@evuska11 Textilní. Třeba dceru kožené dřou i s ponožkou. Ani celoročky nemůže mít uvnitř kožené. Ten textil je měkčí a taky saje pot ![]()
@madrianova Já v té botičkárně ještě nebyla ale na stránkách mají psané, že ty Santečka s uzavřenou špicí mají i ve verzi pro úzké nohy
Zkoušeli jste i ty bez špičky? Ty bývali užší.
V botičkárně na Čapkové říkaly, že je lepší chodit, když venku prší. Když neprší, tak tak jdou nakupovat snad všechny maminky´! 2× jsem tam byla a málem jsem se do malé prodejničky nevešla. Naštěstí jsem šla jen s dotazem. Děti čekaly venku.
Čápkova - bylo tam snad celý Brno - haha ale dalo se to, zkoušeli jsme se špicou a jsou veliké, paní mi pořád tvrdila, že ne, ale byly. Zkoušeli jsme jinde dnes! ty bez špičce a jsou o dost lepší, seděly jí fakt dobře, takže super, ale barva zelená, to pro holčičku fakt nechci, takže blbý, škoda, bez špičce na té čápkové neměli.
Ještě jsem se chtěla zeptat, když má malá nožku cca 14.7 cm, nevím, zda zvolit č.24 nebo č.25 (24 je tak akorát má tam tak 7 mm místa, 25 se mi zdá příliš velká-ale sedí také)
@madrianova Ty jo, a kdy jste tam byli? Dopoledne? Nám by zelené nevadily ale potřebujeme o 4-5 čísel větší
Hele oni je budou mít určitě i v Žirafce na 28. října ale možná budou stát o stovku víc…S tou velikostí neporadím, ono to chce vidět ![]()