Schovávat boty pro sourozence?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2612
18.5.14 12:56

Schovávat boty pro sourozence?

Chci se zeptat na Váš názor. Schováváte si boty po starším sourozenci na mladší? Čekám druhé a nevím. Pro prvního syna máme vždy boty nové, chozené max. 2 měsíce, jak mu roste rychle noha. Schovávali byste takové boty pro druhé? Mně přijdou všechny opravdu v dobrém stavu, jako nové, nesešmajdané, škoda prodat a pak kupovat nové. Všechny jsou certifikované, celokoženné - 2 sandálky, 3 celoroční a 1 zimní. Ty zimní nevím, zda schovávat, protože asi nebudou 2. velikostně. Jedná se o Superfity a syn je nosil ve věku 17-21 měsíců. Druhému bude ale na zimnu buďto 14-18 měsíců (záleží tedy, jak budou dlouhá zima) a nebo až za rok, tzn. 26-30 měsíců. Jsou to 24 a první syn měl teda rezervu 18mm. Ještě teď by je mohl nosit, kupodivu. Jsou opravdu jako nové, zima byla bez sněhu a krátká. Schovali byste takový boty nebo je radši výhodně prodali, když jsou ještě téměř 1,5 roku v záruce?
Třeba řeším blbosti, ale zajímá mě názor jiných. Neuznávám nekonečně dědění bot, které už jsou v hrozném stavu. Ale na druhou stranu boty po jednom dítěti nošené max. 2 měsíce, to by nemusel být problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
18.5.14 12:57

@Adinka_2012 dědění bot taky neuznávám, a le zase mi řekli v obchodech s dražšíma botama, že stačí vyměnit vložku, taky si na to ještě dělám názor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
18.5.14 12:59

Boty prodávám a až bude aktuální druhé dítko, koupějí se nové. Nedala bych je už dalšímu svému dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
18.5.14 13:00

Schovávala jsem, něco jsme i podědili po rodině…Teď už dědí max. gumáky a sněhule. Noha už jim tolik neroste a normální boty jsou zralé do popelnice i po jednom dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

V tomhle pripade bych schovala. Deti budou obe podzimni, momentalne mam schovane jednt superfitky uzivane opresne 5 tydnu. Ne za kazdou cenu, vzdy s rozumem a podle stavu bot.
Aneb kazdy extrem je spatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082

@Adinka_2012 Já svým dětem boty dědit nechávám. Nevyhýbám se ani dědění málo nošených bot od známých… každý si to musí dělat podle svého :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
18.5.14 13:01

To ja bych je nechala, pokud nejsou znicene a pouzivane dva mesice…jak uz tu padlo, da se tam pak koupit nova vlozka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25082
@jessikka píše:
V tomhle pripade bych schovala. Deti budou obe podzimni, momentalne mam schovane jednt superfitky uzivane opresne 5 tydnu. Ne za kazdou cenu, vzdy s rozumem a podle stavu bot.
Aneb kazdy extrem je spatny.

Tak nějak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271

@Adinka_2012 kupuji vždy nové boty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
18.5.14 13:02

Nechávám, ale spíš jako záložní, jinak mají oba kluci nový boty… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
18.5.14 13:03

Boty bych prodala a svému druhému dítku koupila nové, dědění bot neuznávám, ale jsou rodiče, které koupí použité :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
18.5.14 13:07

Původně jsem si říkala, boty se nemají dědit, budu kupovat nové. Teď, když vidím, kolik to stojí a jak rychle jim malá uroste, jsou téměř netknuté (noha jí roste hodně rychle, i když kupuju botky s rezervou), tak je schovávám. Uvidíme, jak budou odpovídat velikostně, ale mohly by, obě děti budou letní. Samozřejmě sešlapané bych nedávala, ale zejména ty začátky, kdy ještě tolik nechodila a boty měla třeba v kočáru, tak ty jsou pěkné. Možnost výhodného prodeje nemám, kdyžtak je prodám později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44171
18.5.14 13:08

Schovat pro sourozence jako záložní nebo na donošení - třeba na konci sezony, když druhé dítě vyroste ze zimních, celoročních bot nebo sandálů a kupovali byste nové, které by využilo měsíc a další zimu/léto nebo na podzim(v případě celoroček na jaře),už nebudou..Může se stát, že budeš ještě ráda, že je máš..I zachovalé kvalitní boty prodáš jen za zlomek ceny, za polovinu ceny to nikdo nekoupí, za čtvrtinu jen, když to bude vypadat fakt „tip ťop“..

Můj osmiletý syn měl vždy své, nové a kvalitní boty, první tenisky měl až do školky ve 4 letech a ještě se zdravotní vložkou a stejně má plochou nohu..Zjištěno na 7 leté prohlídce, dřív OK..Je to dáno geneticky a zrychleným růstem, boty na to zase takový vliv nemají..U dvou dalších dětí už to tak nehrotím, boty po synovi samozřejmě neschovávám, ale mladší dcera dědí po té starší zachovalé chvíli nošené boty.

Jo a rezerva 18 mm je podle odborníků taky moc..I když je to zimní obuv, tak velké boty, ve kterých je noha nestabilní a klouže, udělají stejnou „službu“,jako boty malé. Než takovou rezervu, je lepší mít dvoje boty na sezonu - jedny nové a potom na konci děděné v dobrém stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
18.5.14 13:08

Zrovna jsem o tom přemýšlela a rozhodla jsem se schovat boty jenom jako rezervu, ne na běžné nošení. Pravda ale je, že syn zatím první boty dost zničil. Každé dítě může mít jinou nohu a nemusí mu ty boty sedět. Kdybych měla boty po synovi v dobrém stavu, tak je prodám, ale druhému vždy koupím nové, aby mu dobře seděly.
Je to teda ale zátěž na peněženku děsná, takže se vůbec nedivím, že děti boty dědí.

• Citovat
  • Upravit
2612
18.5.14 13:09

Děkuji za názor…s tou vložkou mě to nenapadlo, dobrý nápad. Všechny boty, vlastně až na 1 a sandálky, mají vyndávací kožennou stélku. Ta se dá normálně koupit v obuvi-myslím kožená, anatomická?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková