Boty pro problematické nožičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2811
15.5.14 13:59

Boty pro problematické nožičky

Ahoj holky, prosím mám dotaz, dvojčata mají ortopedické vložky do bot, trochu ploché nohy, asi po tatínkovi, protože botky nosí kvalitní od narození, dcera má ty nožičky horší, trochu šmajdá.. budou jim v létě 4, takže velký výběr vysokých kotníkových bot už není, jarní mají, ale teď vybírám sandálky, samozřejmostí je tvarovaná stélka a plná pevná pata, ale přemýšlím, jestli mohou končit pod kotníkem nebo musí být kotníkové..líbí se mi Superfit, ale ty jsou nižší.. k ortopedovi jdeme až za měsíc pro nové vložky do bot..tak nevím, jaké koupit.. paní v prodejně mi tvrdila, že mohou být nízké, důležitá je ta pevná pata.. co myslíte? Díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17565
15.5.14 14:20

Zavolala bych doktorce nebo Rehabce a zeptala se :D Moje dcera taky hůř chodí a Rehabka mi řekla, že kontíčkové mimo jiné proto, že malá častejí padá, tak aby ta noha byla líp chráněna proti vymknutí kotníku apod. Jestli váš problém je „na chodidle“ a jinak dobrý, tak by snad stačily i ty nízké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
15.5.14 14:25

To bude co člověk, to názor… cca před dvěma týdny byla v televizi reportáž o tragickém stavu dětských nožiček a DR tam jasně říkala, že minimálně do 5 let mají být kotníkové s pevnou patou a tvarovanou stélkou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
15.5.14 14:27

Pokud má dcerka tendenci šmajdat, myslím, že kotníčkové boty bude potřebovat. Určitě bych zavolala ortopedovi a konzultovala s ním. On nohy vašich dětí zná, my ne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
15.5.14 14:43

Ahoj, nam ordtoped i na rehabce a i neurolozka radi kotnickove. Protoze pak se propada kotnik dovnitr a dela se jakoby druhy. vyleza takova kustka a ta tam spravne byt nema. Ja mam ploche nohy obe a mam potize se zadama takze bych radsi volila ty kotnikove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
15.5.14 15:00

Jak jsme psala, k ortopedovi jdeme za mesic, po telefonu mi toho asi moc neporadi, bere to sestra a moc prijemna není.. problém je, ze v cislech 28, 29 uz moc tech vysokych sandalku nedelaji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
15.5.14 15:04

Richter a Santé dělají tuším do 30tky kotníčkové. Je těch značek víc, ale už si je za tu dobu na mateřské nepamatuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
15.5.14 15:37

U nas mají od Essi, nesjou moc hezky.. syn je mel loni, dcera Pegres.. Santecka nam pani nedoporučovala, ze jsou siroke, prcci mají uzkou nohu, to je fakt desny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
15.5.14 15:55

A ještě mají Santé tvrdou podrážku. A ve zdrav. potřebách by vám nějakou jinou značku neobjednali? Vím, že se to dělá. Objednají, vy zkusíte, jestli sedí a podle toho vezmete nebo ne. Nebo vybrat na netu, kouknout, kde mají nejbližší prodejnu a zajet tam. Víc už asi poradit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
15.5.14 20:47

Asi pujdeme zase do Essi nebo i Fare ma vysoky, chtela jsem dcerce koupit nejaky pekny, uz si dost vybira co na sebe, ty Superfity jsou kvalitni a i moc pekny, bohuzel ne dost vysoky, tak bude muset na paradu jeste pockat, diky vsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
15.5.14 20:50

@Lucah malá má to samé a kupuji botičky od Beďa obuv z Brna, i normální botičky mají vyndavací stélku a je podobná té ortopedické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková