Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, jak velký nadměrek je potřeba u dětských sandálů s otevřenou špičkou?
U sandálů s otevřenou špičkou si hlídám, aby nebyl moc velký, tak max. do 1cm. Jinak mi přijde, že o to spíš zakopávají.
O kolik maximálně byste tak řekli, že může čtyřletém dítěti vyrůst do konce léta noha? Taky se bojím toho zakopávání, ale s půl centimetrem se bojim, že s tím do konce léta nevydrží.
@Mysina Já loni kupovala 4leťákovi s nadměrkem 1,5cm, ten 0,5 cm se mi zdál málo a teď když jsem mu je zkoušela, tak má nadměrek 0,5cm, takže za rok mu vyrostla noha o 1 cm. Nezakopával, nijak mu to teda ani nevadilo, ale měl dost stáhnutý ten pásek na patě, takže to šlo…
Příspěvek upraven 12.05.14 v 22:05
Tak na prst cca 1 cm…jinak volím raději s uzavřenou špičkou, aby nezakopával… zrovna dnes sme jedny koupili 3-let´ákovi, ještě musíme koupit i tomu staršímu 10-letýmu…tam už je to jedno, zda uzavřená či ne a ten už má ty nohy jak lodě ![]()
Příspěvek upraven 12.05.14 v 22:05
Já se řídím pořád rezervou 12-15mm, týká-li se to menšího dítěte, kterému ta nožička muže během měsíce „vyskočit“ o několik mm. Ale tam se naopak snažím vybírat sandále se špičkou plnou. U skoro pětileté dcery, která má špičku prázdnou beru 1cm (když je v došlapu)
@Mysina může klidně i o centimetr i dva, asi jak komu
Vloni měl nadměrek centimtr a vyšlo mu jen tak tak, na konci léta už mu palec spíš lezl ven ![]()
4leťákovi kupuju ještě plnou špičku, páč ten můj by teda přišel brzy o palce
![]()
@Mysina píše:
O kolik maximálně byste tak řekli, že může čtyřletém dítěti vyrůst do konce léta noha? Taky se bojím toho zakopávání, ale s půl centimetrem se bojim, že s tím do konce léta nevydrží.
starší dceři kupuji rok co rok nové boty a vychází to vždy o jedno číslo.(Vyjmečně o 2, když je jiná značka) Někdy to vyjde, že ještě na přechodnou dobu má loňské. 5mm mi připadá málo ![]()
Holky ja ted objednala male sandalky a když jsem měřila nožku obkreslila jsem na papir měla 14,5 tak jem vzala se stelkou 16 že se tam přece musi taky vejit ta patička a řekla bych že jsem to teda přepiskla ![]()
zrovna si tu lamu hlavu jestli je vyměnit aby nebyla jak kocour v botach, ale zase se bojim že pokud budou o centak menši aby nebyli za měsic male
chjo chjo asi by bylo idealni čislovani po pulce to za mě tušim bývalo ![]()
Jo budou ji tři tak ja nevim jak v tomhle obdobi ta nožka rychle roste ![]()
Mne rikala pani v detsky obuvi ze do sandalu ten nadmerek mensi nez do plnych bot, max ten 1cm..
Beru 1 - 1,5 cm, kor pokud kupuju trochu s předstihem, pro tříleté dítě a pokud chci, aby vydržely až do září.
Dceři jsou necelé tři, kupuju teda se zavřenou špičkou, jinak do bot „barguje“ kdeco", a měla nadměrek asi 0,5 až 0,8 cm - ale když jsem viděla o číslo větší, tak to by se zabila. Paní prodavačka mě varovala, že do podzima možná nevydrží, ale nebudu mít dítě jak golema v obrbotách, aby jí pak noha vyrostla až na podzim do zimních bot
To jí holt kdyžtak na podzim koupím na pár týdnů rádobycrocsy.
Příspěvek upraven 13.05.14 v 08:58
@sovicka1 píše:
Beru 1 - 1,5 cm, kor pokud kupuju trochu s předstihem, pro tříleté dítě a pokud chci, aby vydržely až do září.
tak mysliš že je mam nechat ona se jich už samozdřejmě nechce vzdat ![]()
lita tu v nvch takže ji to evidentně nevadi že sou kapanek větši ![]()