Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj
právě řeším boty na jaro pro dceru a zajímalo by mě, jaké boty a kolik kupujete.
My máme jedny celoroční kožené Pegres, ve školce má botasky a gumáky. Přemýšlím, jestli jí budou stačit jen plátěnky na písek nebo mám koupit ještě jedny botasky? a pak by mě zajímalo, jaké boty k šatičkám, mám pro ní vybrané balerínky, ale nevím jestli je unosí, když za chvilku bude nosit sandálky. ![]()
Sandále, pláťáky, gore celoročky, capáky na přezutí o školky - 4 na celej rok.
Gumáky nevedem, stačí ty goráčové boty i na zimu
Malá má dva a půl a má - dvoje tenisky, látkové a kožené, elegantnější sandálky kožené s plnou špičkou, holinky, hodně otevřené sandále na léto k vodě a gumové crocsy. Použité, ale originál. Sandále jsou už větší velikost, ale nositelné už teď. Kožené kotníčkové bude mít zase až na podzim.
Dcera ma kozene kotnickove, botasky, plataky, baleriny 2×, sandalky, holiny
Já jsem holce v tomhle věku kupovala sandálky i nějaké střevíčky. A sandály většinou dvoje, protože ty co nosila do školky, tak byly zachvilku použitelný jenom na hřiště. Ale je fakt, že když moje mamka vidí množství dceřinejch bot, tak se vždycky ptá, jestli máme holčičku nebo stonožku.
Mám teda 5ti letou, ale to není až tak rozdíl a má.
Baleríny, botasky, botasky ve školce, tenisky, gumáky, pantofle, žabky, ještě jedny takové polobotky a budeme kupovat sandálky. V zimě k tomu dvoje zimní.
Díky
já právě řeším jestli koupit ještě ty botasky, ale snad budou stačit plátěnky
3,5 letá dcera má akturálně jedny superfity. Víc nepotřebuje. Kdybychom žili na vsi, tak ještě holínky, tady je ale nevyužijeme. Ted teda musím koupit sandálky, chci aby byly i k sukni. Už je na ně občas i počasí.
Já nejsem moc příznivce hromady obuvi pro děti. ![]()
nepočítám školkové bačkůrky.
U našich máme ještě náhradní na donošení, ale většinou nejsou třeba.
Na zimu má taky dvoje, kozačky a takové do pořádného sněhu, na léto sandále a crocsy, v žabkách nevím jak by chodila
Tak koupím asi ty plátěnky a balerínky
A ještě by mě zajímalo, kupujete na léto jedny sandále, jako že jedny sportovní a druhé k sukýnce?
@curry12 píše:
Tak koupím asi ty plátěnky a balerínkyA ještě by mě zajímalo, kupujete na léto jedny sandále, jako že jedny sportovní a druhé k sukýnce?
ne, jedny. sportovní. nosí je i k sukni. ona stejně chodí v takových modelech, že ž jsou neladící sandále to nejmenší. kolikrát má tepláky, k tomu trvá na šatičkách s mašlí. Zrovna jsme dokončili debatu o dešti a softshelkách, že sukne k nim moc nejde. nehledě na to, že že jakékoli baleriny a kožené sandále za chvíli stejnak vypadaj jak od popelnice, takže o nějaké elegantnosti nemůže být řeč. Abych jí na hřišti nebo kdekoli jinde buzerovala, že má krásné baleriny, ve kterých nemá šlapat do bláta, za to mi to nestojí.
Od leta do podzimu mame troje boty, paskove k satum a do tepla, pak kotnickove a prezuvky. Sandalky kupuju, aby sli k satickam, ale zaroven jsou i zdravotni obuv.
@Lama Lama píše:
ne, jedny. sportovní. nosí je i k sukni. ona stejně chodí v takových modelech, že ž jsou neladící sandále to nejmenší. kolikrát má tepláky, k tomu trvá na šatičkách s mašlí. Zrovna jsme dokončili debatu o dešti a softshelkách, že sukne k nim moc nejde. nehledě na to, že že jakékoli baleriny a kožené sandále za chvíli stejnak vypadaj jak od popelnice, takže o nějaké elegantnosti nemůže být řeč. Abych jí na hřišti nebo kdekoli jinde buzerovala, že má krásné baleriny, ve kterých nemá šlapat do bláta, za to mi to nestojí.
Asi taky koupím jen jedny, něco mezi, aby se to hodilo. Minulé léto měla takové parádní, kupuju vždy kožené, ale to nechodila do školky, tak se bojím výdrže
Baleríny bych jí na hřiště nedala, spíš jen na nákup do města, do kina a tak..Nejsem blázen
i když ona je na své věci dost opatrná, stačí jí, aby se trochu postříkala vodou při mytí rukou a už si jde pro nové triko ![]()
@rachelpodruhe píše:
Od leta do podzimu mame troje boty, paskove k satum a do tepla, pak kotnickove a prezuvky. Sandalky kupuju, aby sli k satickam, ale zaroven jsou i zdravotni obuv.
Můžu se zaptat, jaké sandálky konkrétně kupuješ? ![]()