Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dámy, zajímal by mne váš názor na tento šátek http://www.rumburak.cz/…-010802RC%5D. htm. Já mám didymos a jsem spokojená, jen v těchto vedrech tam nechci malou dávat aby se neuvařila…
Hustý ![]()
Ale upřímně, dost bych se bála dotahování, prioritou je pro mě správně navázané neploncající dítě. Jinak víc než šátek mi přijde, že dítě hřeje nosič a to tím nijak nevyřešíš. Když nosím dítě, tak mezi nás dávám složenou plínu, jak na sáknutí potu, tak hlavně jako izolaci a je pravda, že je pak dítě míň zpocený. Ale já teda kolíbky neumím, takže vážu rovnou do vertikálu, nevím, zda bych tu svou izolaci byla schopná nějak uspokojivě nainstalovat i mezi sebe a kolíbkované dítě (ale tak asi jo, zkrátka horní kraj plíny si nacpu do výstřihu, nandám dítě a je)
A teď mě teprve trkla cena
Tak do toho bych teda nešla… Radši bych si koupila nějaký osvědčený šátek, ideálně bych přihodila ještě nějaký prašule a šla do hedvábí, na malé miminko bude šátek s hedvábím dostatečně nosný a zároveň hedvábí má termoregulační schopnosti, že se nezahřeje víc než na nějakou teplotu. A nějaký didymos či ellevill s hedvábíčkem pak zase prodáš, tohle tipuju, že se toho už v životě nezbavíš
Já didymos mám a právě taky uvažuju jak se to asi dotahuje… Co se týká toho zahřívání tak hedvábí mezi nás používám apoužívala jsem i u první dcery, ale pokud je plus 30 tak si ji fakt neodvažuju do šátku dát. Vážu právě většinou kolíbku, malá je tak nejspokojenější…
Hlavně si říkám že dítě bude mít pak pěkný vzorek na kůži jak se vytáhne z téhle síťky ![]()
@LenkaN26 píše:
Hlavně si říkám že dítě bude mít pak pěkný vzorek na kůži jak se vytáhne z téhle síťky
Já nevím, já původně myslela, že to stojí těch 5OO něco, ale to je částka, o kterou je to zlevněné, skoro 2tis bych za to nedala. Já jsem ve vedrech minulý rok vozila malocha v kočáru, pokud ti tam dítě vydrží, tak ideálně bez plínky. A jinak jen na krátkou dobu. Fakt ten šátek sám o sobě, i když třeba vícevrstvý úvaz, tak tolik nehřeje jako ta část tělo na tělo. A nebo teda vázat nějakou jednoduchou jednovrstvou kolíbku, případně pořídit třeba haipa daipa vak, ale to je zas na jedno rameno a je to tak na půl hodinky.
To je úlet. Jak v síťované tašce. CHtěla bych to ale vidět na živo. Jinak k věcem od Red Castle bych přistupovala s rezervou
Souhlas s Alpakou, brala bych to s rezervou. A za mě - kvůli pár dnům bych takovou pálku rozhodně nevyplázla. To bych raději třeba nosila v jednoduché kolíbce a rmněti pořídila moiru… Koukám, že tu radilu už i Gladys.
Ten otisk na ksychtíku z té síťovky jsem si vybavila jako první věc. ![]()
Mi stačí jak usnu na přehozu co máme na gauč (je jakoby žebrovaný) a jsem jak zebra pruhovaná. ![]()
V těhle vedrech kočár - kožešinku z beránka na to jen plenečku a na boudičku mokrou plínu - jo a ideálně holátko jen v plínce.
V šátku jsem sice ve vedrech nosila dítě se mi nikdy nepřehřálo ale zas mělo tři měsíce a né tři týdny to bych si asi netroufla. ![]()
Já vozím nahaláče na nepromok. přebalovací podložce tots bosts… A přes boudičku tu mokrou plínku. manžel mu prej težce závidí ![]()