Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Mám zkušenosti s šátkem, ale teď jsem si půjčila na dovolenou Manducu. Uvažuji, že šátek prodám (syn má 19 měsíců) a pořídím asi Manducu, ale stejně dobré se mi zdá i Ergo nebo Patapum. Má někdo vlastní zkušenost?
Nejlepší je si i ty další vyzkoušet a podle toho se rozhodnout, nedá se říct, že je některé horší či lepší (tedy Manduca nebo Ergo, Patapum naživo neznám)… Jde spíš o to, co člověku lépe sedí.
@NikaSM Podle mne manduca bude 19m za chvili mala.. koupila bych batoleci nositko. ![]()
Jenom ze sve zkusenosti - malej Manducu nesnasi
nevidi okolo, krouti se, zacne rvat uz kdyz ho tam davam s tema roztazenyma nozickama. S novorozeneckou vlozkou i bez ni. Mrzi me, ze jsem si to nevyzkousela s nim nekde v prodejne, nebyl cas. Budu ji prodavat a pekne ztratove, prestoze v ni venku byl jednou a doma jen par pokusu.
Mame satek i manducu. Na nejmensi satek, na tu strarsi manducu.Mala mi na ni neprijde. Ted jsme se vratili z dovolene, nosila jsem tandem a pohoda.
Na male mimco mi prijde lepsi satek, je lip dotahovatelny i hlavicka se v nem lip fixuje(nasi nejmensi jsme meli na dovci i v manduce, tak mam srovnani).Mimco ma radsi satek, ale snese oboje, v manduce hur usina, bo hur vidi a nema schovany ruce(vypadavaji bokem).
Kamaradi meli Ergo a prislo mi oproti manduce takovy ocesany, spis pro vetsi ditko(meli rocni holku).
To posledni neznam.
Na Fotkach je jak se nesla nase starsi(skoro 3roky,18kg,100cm)na zadech v manduce. Na druhe nejmladsi(3mesice, cca5kg)taky v manduce.
@Baruna123456 píše:
Jenom ze sve zkusenosti - malej Manducu nesnasinevidi okolo, krouti se, zacne rvat uz kdyz ho tam davam s tema roztazenyma nozickama. S novorozeneckou vlozkou i bez ni. Mrzi me, ze jsem si to nevyzkousela s nim nekde v prodejne, nebyl cas. Budu ji prodavat a pekne ztratove, prestoze v ni venku byl jednou a doma jen par pokusu.
za kolik ji budeš prodávat, kamarádka zrovna shání?
@Baruna123456 píše:
Jenom ze sve zkusenosti - malej Manducu nesnasinevidi okolo, krouti se, zacne rvat uz kdyz ho tam davam s tema roztazenyma nozickama. S novorozeneckou vlozkou i bez ni. Mrzi me, ze jsem si to nevyzkousela s nim nekde v prodejne, nebyl cas. Budu ji prodavat a pekne ztratove, prestoze v ni venku byl jednou a doma jen par pokusu.
za kolik ji budeš prodávat, kamarádka zrovna shání? info když tak do IP. díky
@doriang A tobe neprijde, ze tam prckovi visi uz ty nohy? Vzdyt to musi byt strasne nepohodlny.. Ja mam manducu, ale na dalsi noseni jsem poridila batoleci nositko.. prave proto, ze je manduca uzka mezi nozickami. Podle mne proste pro vetsi deti neni.
Me to neprislo, ona je v tom spokojena a nejak extra me neokopava, ani malou vepredu ne. A hlavne ji z toho netrnou nohy jak z krosny. Ale vim, ze spouste lidi prijde manduca na noseni vetsich deti uz mala… to asi zalezi jak ti co sedne.
V 19 měsících bude již manduca malá no a ergo taktéž, doporučuji batolecí nosítko ![]()
@kapri píše:
V 19 měsících bude již manduca malá no a ergo taktéž, doporučuji batolecí nosítko
Tak ono záleží jak je velké dítko, třeba můj má v 21 měsících 82 cm, takže mu manduca ještě nějakou dobu pohodlně bude ![]()
Tak nakonec jsem se rozhodla pro koupi už nějakého batolecího nosítka, jako je Patapum Toddler, Skaldino, Blue Bear, Tula nebo Petite Panda. Myslím, že jsou pro starší dítka vhodnější.
@Baruna123456 píše:
od kud jste? je nás hodně kdo vám s manducou pomůže už jsem hodně maminkám pomohla
a ted jí milují.. (kdyby ano napište sz)