Šátek v zimě?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
1.10.08 19:33

Šátek v zimě?

Ahoj holky - zkušené šátkařky - šátkujete i v zimě? Co mimču oblíkáte?

Mám čtyřměsíční holčičku, šátkujeme od prvních týdnů. Letní parna jsme přečkaly, ale tu zimu si nedokážu představit. Když ji mám na břiše, bundu přes ní nezapnu. Když ji budu mít na zádech, bundu ani neoblíknu :)

Máte některá zkušenost se speciální bundou na šátkování?
Našla jsem tuhle:
 http://www.mamaja.cz/…m-coat-3v1-2

Docela se mi libí, ale nevím, jestli to není zbytečná investice - píší, že do mrazu stejně není…

Co vy, jak to řešíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1687
1.10.08 19:55

Já to řešila velkou bundou. Myslím si, že než kupovat nějakou speciální šátkovací, tak si kup obyčejnou o číslo větší a máš to. Nebo nějakou „znárodni“ tatínkovi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
1.10.08 20:19

Já jsem měla taky větší bundu, z těhotenství. Mimčo sem měla v kombinéze, a bundu přes. Měla jsem ji vždycky vepředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
1.10.08 21:13

Dva mladší synové jsou zimňáčci. Šátkovali jsme od narození. Já nosila triko a zimní bundu (asi o číslo větší a v pohodě). Nic víc jsem nesnesla, protože mě pěkně vytápěli.
Mimísek měl většinou to, co doma+kombinézu popř. flaušový gatě a kabátek.
Na nožičky se nám hodně osvědčily kožešinový nazouváčky. Rukavice nebyly třeba. A na hlavě stačila slabší čepka. Jak začali hlavičku vystrkovat, dostali čepici flaušovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.10.08 21:29

Tak tady okupuju všechny mně tematicky blízké diskuse…
Mám MaM Coat 3v1, ale starší verzi (mně sympatičtější, ta hučka pro dítě u nové verze mi přijde děsná) z výprodeje za necelé dva tisíce a nosím ji fakt furt.
Ono bundu opravdu skoro nepotřebuješ, dokud nebudeš chtít dát dítě na záda :D (což ty třeba opravdu ne, ale já staršího syna jo).
Asi jsou i lepší bundy než MaM, třeba Suse's (ta je ale děsně mastná :? , i když zase obsahuje odepínací flísovou mikinu) a další, ale mi tohle za tu cenu hodně vyhovuje. Do úplné zimy to opravdu nebude, resp. budeme muset být líp oblečení.
Teď si vezmu teninký rolák, malému dám bodyčko, vlněné dupky, svetřík, čepičku, na nožičky ještě prastraré botičky s ovčí vlnou, a pod bundou je nám skoro hic (když už je velká zima, tak mám ještě dvojšálu, taky z výprodeje, ale holky si ji často šily samy).
Takhle malé dítě bych na svrchní oblečení rozhodně nevázala, a popravdě ono celkově je to vázání na bundu úplně na pytel, zkoušela jsem to se starším. Šátek se smeká, blbě se utahuje, všude to táhne nebo je to zas volné, prostě veškerá radost z nošení včudu.
Takže jestli ti jde jenom o to nošení na břiše, tak minimálně do tohohle počasí fakt stačí třeba manželova Polartecová mikina (já mám teda muže o hlavu vyššího a jeho mikiny po kolena :lol: ). Ale za sebe můžu říct, že mi bunda přijde lepší a hlavně při vázání na záda je úplně nedostižná (teď přišlo na trh ještě spoustu dalších vychytávek jako jsou vesty a poncha, ale s těmi nemám zkušenost).
Máme i MaM kapsu, ale to je spíš taková pohotovostní věc, když nevím, jestli odhadnu počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
1.10.08 21:39

Ahoj
Já plánuju koupit na zimu kapsu.Najdeš třeba na www.nosenideti
Už je Radeček veliký,tak ho pod žádnou bundu nenarvu.Na jaro a podzim jsem si ušila pončo.A dobře posloužilo.Jen,když moc fouká,tak se s šátkem nechytám.Ráďovi vadí vítr v obličeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
1.10.08 21:51

jirabobes - jestli jsi šikovná, tak zrovna kapsu určitě zvládneš. Já jsem levá jak turecká šavle, tak mám koupenou :twisted: .
Anebo si holky šily i v:,–(ky do bundy, ale chce to dokoupit kompatibilní zip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
1.10.08 22:04
Len-til-kah píše:
jirabobes - jestli jsi šikovná, tak zrovna kapsu určitě zvládneš. Já jsem levá jak turecká šavle, tak mám koupenou :twisted: .
Anebo si holky šily i v:,–(ky do bundy, ale chce to dokoupit kompatibilní zip.

Já vím,že bych ji asi zvládla.Ale nevím,jestli odhadnu správné vrstvy,aby mu nebyla v zimě zima.Kdybych měla možnost si ji osahat a prohlídnout,tak by to bylo bez problémů.Al etakhle zpatra?…A finančně to myslím vyjde na stejno.Zimní kapsa Mam je kolem 1000,– .
Ta v:,–(ka mě neoslovila.Navíc myslím,že co nejdříve začnu „prcka“ nosit převážně na zádech.Už má přes 10 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
2.10.08 08:36

jirabobes - a prosím prosím jak jsi šila to pončo??? Máš nějaký střih??
Já zvažuji kapsu nosíme v Manduce denně do školky ze školky pro starší a už taky začíná být ráno zima. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.10.08 09:58
jirabobes píše:
Ahoj
Už je Radeček veliký,tak ho pod žádnou bundu nenarvu.Na jaro a podzim jsem si ušila pončo.A dobře posloužilo.Jen,když moc fouká,tak se s šátkem nechytám.Ráďovi vadí vítr v obličeji.

Myslíš, že Ráďu už fakt pod bundu nedáš?
Mám 9ti měsíčního (9 kg) a zatím to jde krásně. Staršího jsem nosila pod bundou ještě když mu bylo 16 měsíců a šlo to. Stačila mě o číslo větší bunda. A manžel si ho nacpal aj do svojí normální. Máme vatanai a nosili jsme kříž s kapsou na břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.10.08 10:17

Dekuju vsem za odpovedi. Asi to taky budu resit vetsi bundou (skoda, uz jsem se tesila na bundu jako darek k Vanocum :))
Davate pod bundu mimino v kombineze? Zda se mi, ze ji budu desne mucit - jde to vubec narvat toho „michelina“ do satku? :) Nevim proc, mam nejaky odpor ke kombinezam - asi si predstavuju, jak do toho nekdo cpe me samotnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
2.10.08 10:28
lik@ píše:
Dekuju vsem za odpovedi. Asi to taky budu resit vetsi bundou (skoda, uz jsem se tesila na bundu jako darek k Vanocum :))
Davate pod bundu mimino v kombineze? Zda se mi, ze ji budu desne mucit - jde to vubec narvat toho „michelina“ do satku? :) Nevim proc, mam nejaky odpor ke kombinezam - asi si predstavuju, jak do toho nekdo cpe me samotnou…

Pokud nebyly třeskuté mrazy, tak synovi (novorozenec) stačili flaušové gatě a kabátek. Kombinézku jsme taky používali, ale celkem slabou nebo taky flaušovou - a stačilo to. Zaleží, jakýho máš doma zmrzlíka. Kamarádka musela svoji věčně zmrzlou holčičku balit o dost víc než my syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
2.10.08 12:56
IvaV píše:
jirabobes - a prosím prosím jak jsi šila to pončo??? Máš nějaký střih??
Já zvažuji kapsu nosíme v Manduce denně do školky ze školky pro starší a už taky začíná být ráno zima. :(

Ahoj.Střih,bohužel nemám.Našla jsem si na netu různé fotky ponč na nošení a šila jsem to podle toho. :wink: A pak jsem dovychytávala mouchy…jako udělat tomu rukávy,kapuci pro mrně,trochu přišít boky,aby to tolik neplandalo ve větru apod.
http://emimino.cz/…PICT0784.jpg /> A takhle to vypadá s rozpažením :wink:
 http://emimino.cz/…6ee3%7E0.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
2.10.08 13:01
amy píše:
jirabobes píše:
Ahoj
Myslíš, že Ráďu už fakt pod bundu nedáš?
Mám 9ti měsíčního (9 kg) a zatím to jde krásně. Staršího jsem nosila pod bundou ještě když mu bylo 16 měsíců a šlo to. Stačila mě o číslo větší bunda. A manžel si ho nacpal aj do svojí normální. Máme vatanai a nosili jsme kříž s kapsou na břiše.

Amy určitě nee.Ráďa má 10 měsíců a přes 10 kilo.Měří 75,5cm. Te%d taky nosím kříž s kapsou,ale asi brzo začnu batoh na záda.Manžel je skoro stejně malý a široký jako já,tak si nemám,kde půjčit větší bundu.Tu moji jsem měla celkem problém zapnout už v únoru (to měl 3 měsíce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
2.10.08 14:54

TO vypadá dobře, no zkusím taky pobojovat. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí