Sauna ve školce - co si o tom myslíte?

15
12.11.13 11:57

Sauna ve školce

Ahoj, narazila jsem na video a zjistila, že sauny jsou dnes už i ve školkách. O žádné takové jsem ještě neslyšela, tak mě to trochu překvapilo. Máte děti, které chodí do sauny v rámci školky? Co si o tom myslíte? Podle mě je to výborný nápad. Děti se naučí chodit do sauny a zlepší se jim imunita.
video: http://www.sauny-vital.cz/…vny-program/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4755
12.11.13 11:59

U nás je sauna přímo ve školce :-) a imunita se zvedla určitě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
12.11.13 11:59

Slyšela jsem o tom, sama žádnou školku neznám, jen vím, že některé chodí do solných jeskyní…já bych v té sauně byla celý den…dneska určitě… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
MarkétkaBeruška
12.11.13 12:01

Týjo, to slyším poprvé, ale super, proč by nemohly chodit že? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
4425
12.11.13 12:02

To právě bylo už před 25 lety za nás :) Chodili jsme do sousední školky, kde ji měli a mně se to tehdy moc líbilo. Když se nás ale loni ve školce ptali, zda bychom měli o saunování zájem, řekla jsem ne. Naše dr. nám kdysi říkala, že děti, které nejsou kardiologicky vyšetřené, by bez rodičů do sauny neměly chodit. Je to zátěž na srdce a člověk nikdy neví :think: Já se navíc bála toho přechodu ven do zimy. Ale jinak považuju saunu za spíš zdravou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
12.11.13 12:05
@aleesha píše:
To právě bylo už před 25 lety za nás :) Chodili jsme do sousední školky, kde ji měli a mně se to tehdy moc líbilo. Když se nás ale loni ve školce ptali, zda bychom měli o saunování zájem, řekla jsem ne. Naše dr. nám kdysi říkala, že děti, které nejsou kardiologicky vyšetřené, by bez rodičů do sauny neměly chodit. Je to zátěž na srdce a člověk nikdy neví :think: Já se navíc bála toho přechodu ven do zimy. Ale jinak považuju saunu za spíš zdravou.

no tak v tom ale spočívá to otužovaní. že vyjdeš z vedra do zimy. nemůžeš jít ze sauny do županu k tv :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.11.13 12:06

@Lucka22 slyším prvně, já do sauny nesmím, takže těžko říct. Ale obecně se říká, ž e to na imunitu pomáhá, tak proč by ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
12.11.13 12:10

Nejstarší dcera do takové školky chodila. Měli saunu přímo ve školce a moc se jí to líbilo. Imunitu to asi zvýšilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
12.11.13 12:10

Já myslela pak ven jako na cestu zpátky do školky. My jsme lezli po sauně do takového maleho bazénku a studená nám vůbec nevadila. Ale pak jsme byli zmáchaní a učitelka 30 dětí pořádne neusuší. Ze stejného důvodu jsem nehlásila děti na plavání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4755
12.11.13 12:11

No ono v té dětské sauně není takové vedro, něco kolem 50-60st. :-) Je to od listopadu do konce března a děti to mají opravdu ve školce, takže nikam chodit nemusí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
12.11.13 12:19
@Lucka22 píše:
Ahoj, narazila jsem na video a zjistila, že sauny jsou dnes už i ve školkách. O žádné takové jsem ještě neslyšela, tak mě to trochu překvapilo. Máte děti, které chodí do sauny v rámci školky? Co si o tom myslíte? Podle mě je to výborný nápad. Děti se naučí chodit do sauny a zlepší se jim imunita.
video: http://www.sauny-vital.cz/…vny-program/

U nás ve školce je sauna v rámci plavání..Maminky si to chválí, nás to čeká příští rok.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
12.11.13 12:21
@aleesha píše:
Já myslela pak ven jako na cestu zpátky do školky. My jsme lezli po sauně do takového maleho bazénku a studená nám vůbec nevadila. Ale pak jsme byli zmáchaní a učitelka 30 dětí pořádne neusuší. Ze stejného důvodu jsem nehlásila děti na plavání.

Tak u nás nechodí do autobusu hned..Mají po plavání svačinku, přímo ve vestibulu..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
12.11.13 12:22
@kackamates píše:
No ono v té dětské sauně není takové vedro, něco kolem 50-60st. :-) Je to od listopadu do konce března a děti to mají opravdu ve školce, takže nikam chodit nemusí :-)

Přesně, pro děti jsou stupně v sauně nastavené jinak…

• Citovat
  • Upravit
5631
12.11.13 12:24

V naší školce je sauna. Nahřejí ji tak na 75-80°, děti dostanou napít, jsou tam tak 3-4 minuty, každý sedí na svém ručníku, paní učitelka jim přečte pohádku, pak se osprchují vlažnou vodou a kdo chce, může znovu třeba na 1-2 minuty zpátky do sauny. Jinak se vrátí do třídy, znovu se napijí a chvilku si lehnou k odpočinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
12.11.13 12:26

U nás ve městě je školka, která má vlastní saunu a solnou jeskyni „za rohem“, tam taky často chodí.
ALE zase školka sídlí v městské zástavbě a má jen malou zahrádku, na kterou se všechny třídy nevzlezou. Chodí na procházky ve štrůdlu městskými ulicemi kolem hlavního tahu města - prašné, zasmraděné silnice.
Naše děti navštěvují školku na druhém konci města, saunu nemají a od té solné jeskyně je to daleko, pěšky se tam děti nedostanou. Ale zase mají rozlehlou zahradu, kde se vejdou všechny třídy a přes nefrekventovanou cestu přilehlý park, do kterého taky často chodí. Děti nechodí „způsobně ve štrůdlu“, ale lítají po zahradě, rozvíjí se jim hrubá motorika a od té jemná. Jsou na zdravějším vzduchu a „vylítaní“,na rozdíl od dětí ze školky, kde je sauna.

Chtěla jsem tím nastínit, že všechno má svá pro a proti. Ještě jsem nenarazila na „ideální zařízení“, záleží na preferenci rodičů. Ty rodiče ze saunovací školky si zase pochvalují, že jim děti nechodí jak „čuňata“ a že oblečení „na ven“ téměř nepotřebují nebo jim vydrží celý týden..Tím mě ta školka rozhodně neoslovila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin