Sázel zde někdo stromky?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
sázel zde někdo stromky?
Ahojte holky,
sázel někdo někdy brigádně stromky? kolik jste si vydělali za den? a kolik jste byli schopný zasadit stromků za den?
jestli se to vůbec vyplatí děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj ja sice nesazim, ale pritel ted sazi od pondeli a je to prej docela v pohode, ale zalezi kde sazis, jako v jakym terenu, jestli je to v kopci nebo jestli je tam mokro a tak prave zee vcera prisel domu uplne mokrej az po zadek ze tam je bazina tak moc nadsenej nebyl no.:-D A rikal ze to jde tak 50 stomku za hodinu tak si to zpocitej a dostavaji asi 3kc za stromek, ale k tomu jeste neco navic takze nevim tak 5-6kc
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc děkuji za odpověd a to fakt dá 50 stromků za hodku? to je teda docela slušný a je to asi dřina vid?
dostala jsem nabídku právě tak nevím jestli se to vyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem to před 7.lety a super prace, měsíčně jsem měla i cca 20 000 kč a zaleželo na me kolik denně nasadim stromku…někdy jsem sadila cely den a někdy vůbec. Myslim, žě muj rekord byl cca 900 za den, ale pak je jestě rozdil, jestli to dělas štycharem, nebo motykou a jaky mas teren. Ono to motykou jde huř a pomaleji… Vratila bych se hned do lesa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ovocne stromecky
Ahoj prosim o radu
nemam zadne zkusenosti
vloni sem zasadela 6 ovocnych stromku letos kvetou jen dva…znama mi rekla ze vsechny kvety mam otrhat ze pristi rok budou stromky plodit vic
a letos sem zkusila koupit nektarinku a broskvu obe hned kvetou a tak teda nevim
zda opravdu otrhat vsecky kvety nebo jak? v zahradkarstvi mi pani rekla jen to ze az stromky zasadim tak jen zastrihat korinky a zastrihat vetve a o kvetech nerikala pul slova
co myslite
diky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My květy neolamovali (manžel má zahradnické vzdělání), ale dělal probírku plodů, aby jich nebylo moc, ono zkraje na tom stejně byly tak 3 pidi hrušky i bez probírky, ale broskev měla hodně plodů, tam to redukoval. Počkala bych, až nasadí plody, jestli vůbec nějaké, nechala bych třeba 2-3 kousky jen pro legraci, ono toho stejně nakonec moc nedozraje ty první dva roky určitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Květy klidně nechej, ty stromek nevysílí… až kdyby se včely jooo činily, tak můžeš probrat plody, u nově zasazeného bych letos asi nenechala žádný plod (tzn. utrhnout hned zelenou kuličku pryč), příští rok klidně 1-2kousky na ochutnání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju za rady
vloni mi kvetla goldenka jablicko a letos ani kvitek ale plody nemela. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a co s mladou meruňkou, která má tři větve, ale jedna uvadá, i když zalévám. I pár větví u broskve prostě vadne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suricata a nezmrzla ti? na znojemsku min. tyden umrzlo 40% merunek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AjinaVlada aha to by zmrznul celý stromek ne? Fakt je zdechlá jen jedna vetývka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suricata píše:
@AjinaVlada aha to by zmrznul celý stromek ne? Fakt je zdechlá jen jedna vetývka.
Me vloni umrzla merunka ale jen hlavni kminek
a zespoda jakoby z korenu vyrasily dalsi vetvicky ci jak to popsat
nevim co z merunky bude asi nic
ale ja ju tam nechala pac potrebuju kerrikama ohranicit pozemek a aby mi tam sused furt necumel
tak ted mam kerikovou merunku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ellusa píše:
@AjinaVlada Zplaněla, to je na vyhození, nic z ní nebude, jen hromada odnoží, které budou plevelit zahradu.
Aha hmm
ja myslila ze ju necham jako ker
tak pomasiruje ven.
A nejaky keriky stromky? co tam dat a vyrostou cca do 2m? tuje mi nejdou, moruse mi tez odesla
zkousela sem brectan na x mistech a nic
a malinik tez ne. Jestli mi to ovsem sused nezalejva nejakym randapem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je monilioza. Mám se pokoušet o zachování malého stromku nebo zasadit nový?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit