Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, jaké máte zkušenosti se sázením pecek z ovoce? já zasadila citron (foto 1) a grep (foto 2) a obojí pěkně roste
ještě jsem zkoušela litchi, ale to se nepodařilo :/ tak snad příště
přikládám fotky a budu ráda, když se i vy podělíte
![]()
@teriiiy nam vyroslo avokado, znamym citron. Davala jsi to rovnou do hliny? My avodkado dali do hliny a vyrostlo. Pak manzel nasel japonsky super navod do vody a packa zplesnivela…
Rostou ti krásně. Ale budou plodit? Nejsem žadný Mičurin ale nebudou plané?
@berusa.m Podle mě budou plané. Chce to naroubovat. Ale ani já nejsem žádnej Mičurin, co se citrusů týče.
@berusa.m píše:
Rostou ti krásně. Ale budou plodit? Nejsem žadný Mičurin ale nebudou plané?
Taky mě to napadlo
Ale když jsem brigádničila v jednom nejsmenovaným hobbymárketu, tak nevím teda jak to tam pěstovali, ale dokonce to i plodilo…
Ale já jsem zahrádkář asi jako můj chlap biolog ![]()
Mě vyrostlo litchi, datle a mango. Švagrové avokádo. Všechno jsme dávali rovnou do hlíny.
@teriiiy máš krásné stromečky. Já teda pochybuju, že budou vůbec plodit, ale i jako stromky jsou hezký.
Měli jsme doma kdysi mandarinkovník kupovaný v obchodě. Byl naroubovaný. Ty zavoskované spoje jsou tam vidět vždy. Mandarinky měl na sobě pouze tehdy když jsme ho koupili.
Pak to nějak opadalo a zůstala jen podnož. Ta rostla jak šilená ale nic z toho. ![]()
Ano, zasadila jsem pecku rovnou do hlíny a asi po měsíci se objevily první náznaky, že se zadařilo ![]()
Já myslim, že plodit nebudou
ale už jen to jak rostou mi dělá radost ![]()
Mamka si privezla asi pred tremi lety odnekud pecky z neceho mezi citronem a limetou. Takhle to vypadalo letos v zime
Plody byly o velikosti limety, kdyz dozraly tak jasne oranzove a straaaasne kysele. Do caje stacilo jen par kapek ![]()
Já jsem jednou viděla nějakou radu jak zasadit mango. Rozřezat pecku a uvnitř je velké semínko tvaru fazole a to zasadit. Povrdlo se mi ho vydolovat a zasadit ale nic! ![]()
Mám již 9 let dva pomerančovníky. Měla jsem i citronovník, ale ten nepřežil jedno stěhování. Všichni ze semínek. Rodit nikdy nebudou - musely by se rostlinky naroubovat. Já je každý rok stříhám, takže mají pěkně košatou korunu, ale jsou malé. Jeden má 60 cm na výšku a ten druhý je takový chcípáček - 25 cm, až loni začal trochu růst. Jsou ze stejného plodu
Nenechávám je růst vysoko, aby z nich byly košaté stromečky, zastříhávám, mají už pěkný pevný kmínek. Od jara do podzimu je mám na lodžii: mám je už pěkně vychované - jak je venku stáleji 15°C na jaře a až do prvních zámrazů na podzim, jsou na lodžii
A rostou a rostou. Je dobré je občas pohnojit hnojivem na citrusy.
@janiii píše:
Mamka si privezla asi pred tremi lety odnekud pecky z neceho mezi citronem a limetou. Takhle to vypadalo letos v zimePlody byly o velikosti limety, kdyz dozraly tak jasne oranzove a straaaasne kysele. Do caje stacilo jen par kapek
Moc pěkné ![]()
Mně nikdy nic nevyrostlo, několikrát jsem to zkoušela. Sestřenice at zkusí cokoliv tak jí roste