Sázení pecek

297
13.3.13 13:11

sázení pecek

Zdravím, jaké máte zkušenosti se sázením pecek z ovoce? já zasadila citron (foto 1) a grep (foto 2) a obojí pěkně roste ;) ještě jsem zkoušela litchi, ale to se nepodařilo :/ tak snad příště ;) přikládám fotky a budu ráda, když se i vy podělíte ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lamicka
13.3.13 13:14

@teriiiy nam vyroslo avokado, znamym citron. Davala jsi to rovnou do hliny? My avodkado dali do hliny a vyrostlo. Pak manzel nasel japonsky super navod do vody a packa zplesnivela…

• Citovat
  • Upravit
5185
13.3.13 13:15

Rostou ti krásně. Ale budou plodit? Nejsem žadný Mičurin ale nebudou plané?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
13.3.13 13:16

@berusa.m Podle mě budou plané. Chce to naroubovat. Ale ani já nejsem žádnej Mičurin, co se citrusů týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
13.3.13 13:17
@berusa.m píše:
Rostou ti krásně. Ale budou plodit? Nejsem žadný Mičurin ale nebudou plané?

Taky mě to napadlo :think: Ale když jsem brigádničila v jednom nejsmenovaným hobbymárketu, tak nevím teda jak to tam pěstovali, ale dokonce to i plodilo… :D Ale já jsem zahrádkář asi jako můj chlap biolog :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
13.3.13 13:18

Mě vyrostlo litchi, datle a mango. Švagrové avokádo. Všechno jsme dávali rovnou do hlíny.

@teriiiy máš krásné stromečky. Já teda pochybuju, že budou vůbec plodit, ale i jako stromky jsou hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
13.3.13 13:21

Měli jsme doma kdysi mandarinkovník kupovaný v obchodě. Byl naroubovaný. Ty zavoskované spoje jsou tam vidět vždy. Mandarinky měl na sobě pouze tehdy když jsme ho koupili. :roll: Pak to nějak opadalo a zůstala jen podnož. Ta rostla jak šilená ale nic z toho. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
13.3.13 13:24

Ano, zasadila jsem pecku rovnou do hlíny a asi po měsíci se objevily první náznaky, že se zadařilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
13.3.13 13:24

Já myslim, že plodit nebudou ;) ale už jen to jak rostou mi dělá radost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
13.3.13 13:26

A nějaké fotky máte? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
13.3.13 13:30

Mamka si privezla asi pred tremi lety odnekud pecky z neceho mezi citronem a limetou. Takhle to vypadalo letos v zime :) Plody byly o velikosti limety, kdyz dozraly tak jasne oranzove a straaaasne kysele. Do caje stacilo jen par kapek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
13.3.13 13:31

Já jsem jednou viděla nějakou radu jak zasadit mango. Rozřezat pecku a uvnitř je velké semínko tvaru fazole a to zasadit. Povrdlo se mi ho vydolovat a zasadit ale nic! :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.3.13 13:32

Mám již 9 let dva pomerančovníky. Měla jsem i citronovník, ale ten nepřežil jedno stěhování. Všichni ze semínek. Rodit nikdy nebudou - musely by se rostlinky naroubovat. Já je každý rok stříhám, takže mají pěkně košatou korunu, ale jsou malé. Jeden má 60 cm na výšku a ten druhý je takový chcípáček - 25 cm, až loni začal trochu růst. Jsou ze stejného plodu :nevim: Nenechávám je růst vysoko, aby z nich byly košaté stromečky, zastříhávám, mají už pěkný pevný kmínek. Od jara do podzimu je mám na lodžii: mám je už pěkně vychované - jak je venku stáleji 15°C na jaře a až do prvních zámrazů na podzim, jsou na lodžii ;) A rostou a rostou. Je dobré je občas pohnojit hnojivem na citrusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.3.13 13:33
@janiii píše:
Mamka si privezla asi pred tremi lety odnekud pecky z neceho mezi citronem a limetou. Takhle to vypadalo letos v zime :) Plody byly o velikosti limety, kdyz dozraly tak jasne oranzove a straaaasne kysele. Do caje stacilo jen par kapek :)

Moc pěkné :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
13.3.13 13:35

Mně nikdy nic nevyrostlo, několikrát jsem to zkoušela. Sestřenice at zkusí cokoliv tak jí roste

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1