Sázení pecek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5185
13.3.13 13:35
@janiii píše:
Mamka si privezla asi pred tremi lety odnekud pecky z neceho mezi citronem a limetou. Takhle to vypadalo letos v zime :) Plody byly o velikosti limety, kdyz dozraly tak jasne oranzove a straaaasne kysele. Do caje stacilo jen par kapek :)

super. To bych jednou chtěla taky vypěstovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
13.3.13 13:38

Mamka se o ne asi dost stara, ted na zimu je ma soupnuty v chladnejsim, ale svetlejsim pokoji, nez pres leto. Ale moc tomu nerozumim, abych pravdu rekla ;) Letos byla poprve takova uroda, loni byl snad jeden dva kusy, predloni nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.3.13 13:42
@janiii píše:
Mamka se o ne asi dost stara, ted na zimu je ma soupnuty v chladnejsim, ale svetlejsim pokoji, nez pres leto. Ale moc tomu nerozumim, abych pravdu rekla ;) Letos byla poprve takova uroda, loni byl snad jeden dva kusy, predloni nic.

Má asi hodně štěstí - ale úroda je to moooc pěkná :kytka: Já to před lety konzultovala se známým - citrusy pěstuje 30 let - vysvětlil mi, že bez roubování je šance na plody hodně malá. Já bych chtěla zkusit limetku a znovu citronovník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
13.3.13 16:37

Měla jsem vypěstovaný mandarinkovník z pecky a jednou v životě plodil. Takže by mě celkem zajímalo jak to s těmi plody je. Ale stalo se tak za mnoho let jen jednou, vykvetl, přenesla jsem pyl štětečkem z květů na květy a pár plodů bylo, i se daly jíst, ale byly malé a měly hodně peciček. Pak mi ho napadl nějaký druh škůdce a já ho ostříhala - už se nevzpamatoval :oops:. Vloni jsem měla zasazené citroníky a když už byly celkem hezké - kolem 10ti cm, tak mi na nich nejmladší dcera pěkně otrhala lístečky, takže nemám nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
13.3.13 18:34

Toto jsou moje pomerančovníky, před ostříháním byly tak o třetinu košatější. Jak bude jaro, začnou se zase rychle rozrůstat, tedy hlavně ten vlevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
13.3.13 18:34

Ještě jsem také zkoušela zasadit pecky z kiwi, vyrostli mi 2 asi 2-dvou centimetrové rostlinky, ale poté uschly :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
13.3.13 18:36
@bartsch píše:
Toto jsou moje pomerančovníky, před ostříháním byly tak o třetinu košatější. Jak bude jaro, začnou se zase rychle rozrůstat, tedy hlavně ten vlevo.

to je opravdu pěkná rostlinka ;) to smekám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2016
5.4.13 12:43

Holky, můj 9-letý syn, si zasadil pecku od citronu, tak uvidíme jestli nám nevyroste kaktus. Zatím nic nevylezlo, ale pecky jsou v zemi teprve týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.2.14 12:59

Ja jsem zasadil radeji cca 25pecek neco rovnou do hliny a neco jsem dal na vatu tak uvidim co z toho bude mam to tam 13dni. A chtel jsem se zeptat zajak dlouho to asi vyleze vubec z hliny dekuji za radu. naschledanou :)

Editováno adminem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.22 22:25

Obnovuji diskuzi chtěla bych se zeptat jaká pecka se dá úspěšně zasadit co všechno jste zkoušely a vyrostlo vám…moje zkušenost pecky z citronu mandarinky, grepu vždy, z pomeranče ne kiwi jsem nezkoušela, kumquat vyrostl ale zašel, mám doma plno citronů, grepů, mandarinek, teď nově mám liči, růžové a žluté dračí ovoce fakt bomba, mučenka jedlá taky pěkně roste zítra mohu přidat fotky, čekám jestli ještě vyleze granátové jablko a anona uvidíme tyhle trpoický věci tvají prý dlouho ale mám je zasazené od vánoc tak čekám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
2.5.22 19:37

@Pája123456789 já jsem zasadila pecky z datlí na vánoce a už mi pěkně rostou palmičky. Dále mám 1 rostlinu liči a avokádo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí